![]() |
|
Lista złych Murzynów - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Lista złych Murzynów (/Thread-Lista-z%C5%82ych-Murzyn%C3%B3w--3006) |
Lista złych Murzynów - Mental - 20-12-2012 Każde dziecko wie, że kinematografia amerykańska przez długi czas przesiąknięta była genetycznym rasizmem i dyskryminowała Murzynów. Dyskryminowała ich do tego stopnia, że w "Robocopie" Verhoevena z 1987 roku większość złych była biała, choć na dobrą sprawę wszyscy powinni być czarni. W końcu akcja rozgrywała się w Detroit - amerykańskim Mogadiszu. Na szczęście lata dyskryminacji w Hollywood są już za nami i wreszcie czarni też mogą grać złych. Alonzo Harris ![]() Dlaczego zły? Częstuje białego narkotykami, straszy białych odsiadką i gwałtem, nie ma honoru, traktuje swoją kobietę jak przedmiot (patriarchat), namawia Latynosów, żeby zabili białego, ma w dupie własnego syna Ordell Robbie ![]() Dlaczego zły? Bo handluje bronią bez licencji - nic gorszego już być nie może. Możesz nawet zabijać - ale licencję mieć musisz. RE: Najgorsze postacie złych Murzynów - shamar - 20-12-2012 Zeus :) Dlaczego zły? Bo jest wielkim złym, zezowatym murzynem, który walczy z białym i , o ile mnie pamięć nie myli, łamie innemu kręgosłup. ![]()
RE: Lista złych Murzynów - military - 21-12-2012 Z jakiegoż fantastycznego filmu są to kadry? RE: Lista złych Murzynów - SonnyCrockett - 21-12-2012 Ale za to dzięki TDK zrehabilitował się i został świętym murzynem, usunąć go z listy. RE: Lista złych Murzynów - vast - 21-12-2012 Simon Phoenix ![]() Dlaczego zły? Bo jest szaleńcem zdolnym wyłącznie do morderstw, gwałtów, kradzieży, rozbojów, podpaleń, kradzieży, porwań... i paru innych rzeczy. RE: Lista złych Murzynów - shamar - 21-12-2012 (21-12-2012, 08:58)military napisał(a): Z jakiegoż fantastycznego filmu są to kadry? "No Holds Barred" RE: Lista złych Murzynów - OGPUEE - 21-12-2012 Benny ![]() Dlaczego zły? Przez lwią część filmu odgrywa typowego irytującego "śmiesznego" przydupasa dla protagonisty, by później okazać się zdrajcą pracującym dla Cohaagena i z radością chce zabić głównych bohaterów wielką wiertniczą maszyną. major Grant ![]() Dlaczego zły Też zgrywa spoko gościa. Jednak wychodzi na jaw jego współpraca z terrorystami. I jest dupkiem. RE: Lista złych Murzynów - Mierzwiak - 21-12-2012 Candyman ![]() Dlaczego zły? Bo wypruwa ludziom flaki. RE: Lista złych Murzynów - military - 21-12-2012 Frank Lucas ![]() Dlaczego zły? Wykluczenie, bieda, brak dostępu do państwowej edukacji... RE: Lista złych Murzynów - Corn - 21-12-2012 Niewykształcony, a ubrany lepiej od państwowego gliny... RE: Lista złych Murzynów - SonnyCrockett - 21-12-2012 Nick Rice ![]() Dlaczego zły? Bo jest cholernym prokuratorskim urzędasem. RE: Lista złych Murzynów - slepy51 - 21-12-2012 Najbardzieł ZŁY ze złych murzynów był oczywiscie Billy Blanks w "Królu kickbokserów". Zresztą, wystarczy obejrzeć początek filmu i zobaczyc to ZŁO wypisane na jego twarzy, choćby w scenie na plaży: Dlaczego zły? ![]() :) RE: Lista złych Murzynów - military - 21-12-2012 "Nie Szon! Nie! Nie Szon!" - mistrz. A po kopniaku gościowi krew z karku tryska - MOCNE. Chyba wiem, co będę dziś oglądał wieczorem. RE: Lista złych Murzynów - Mental - 21-12-2012 Sonny Nicky Rice to bez dwóch zdań najgorszy z Murzynów na tej liście. military Lucas był wporzo - to dobry Murzyn ;) Wpajał swoim braciom podstawowe wartości, ba, nawet zajęcia z etyki prowadził (Magdalena Środa byłaby z niego dumna): RE: Lista złych Murzynów - raven.second - 21-12-2012 Pokazałem kumplowi ten temat - zaczął płakać, gdzie jest Chalky/Omar, Stringer Bell, Jules. Witki mi opadły i nie wiem co mu powiedzieć. RE: Lista złych Murzynów - Mental - 21-12-2012 Won od Omara! RE: Lista złych Murzynów - wujo444 - 21-12-2012 W The Wire też były złe murzyny, np: ![]() Za brak szacunku dla starszych. RE: Lista złych Murzynów - Gal Anonim - 21-12-2012 ![]() ![]() ![]() Sukinkota nienawidzę za Stringera: ![]() ![]() Dlaczego źli? Chciałem dać jakieś uzasadnienia, ale mi się nie chce. RE: Lista złych Murzynów - shamar - 21-12-2012 Bishop ![]() Czemu zły? Chce być real gangsta i sprowadzić na złą gangsta-drogę swych kumpli- drobnych złodziei i obiboków. Zabija białego sprzedawcę i swojego czarnego kolegę. A później chce załatwić resztę swych kumpli, w tym młodego Foremana, który zanim stał się lekarzem chciał być DJem -> ![]() RE: Lista złych Murzynów - smackey - 21-12-2012 ![]() zły był bardzo, nie szanował prawa do życia |