![]() |
|
The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: The Covenant (reż. Guy Ritchie) (/Thread-The-Covenant-re%C5%BC-Guy-Ritchie--6530) |
The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 13-05-2023 Film już jest dostępny w jakości 8K HDR, więc dzisiaj odpalam na moim nowym telewizorze Panasonica. Wszystko wygląda na nim lepiej +3 oczka do oceny końcowej. Fabuła: Śledzimy losy sierżanta armii amerykańskiej, Johna Kinleya, i afgańskiego tłumacza, Ahmeda. Po zasadzce Ahmed podejmuje się herkulesowych wysiłków, aby uratować Kinleyowi życie. Kiedy Kinley dowiaduje się, że Ahmed i jego rodzina nie otrzymali obiecanego bezpiecznego przejazdu do Ameryki, musi spłacić swój dług wracając do strefy wojny, aby ich uratować, zanim dopadną ich talibowie. Krótko: ma być poważna akcyjka bez wygłupów. "Jeden gniewny człowiek" Ritchiego był cudowny, w niektórych momentach wręcz płakałem za szczęścia, że takie filmy jeszcze kręcą. Liczę na to, że "The Covenant" też dostarczy mi wzruszeń. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 14-05-2023 Guy Ritchie to jest dla mnie Pan Reżyser. Nie spodziewałem się, że mój stosunek do niego uleganie takiej zmianie. Widzę, że ma w dalszych planach kręcenie jakichś wesołych głupot, ale spoko, będę czekał na jego poważne kino. "The Covenant" jest świetny. Na bank wrócę do niego już niebawem. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Melvin27 - 14-05-2023 Wydaje mi się że Ritchie będzie robił teraz taki myk że po każdym poważnym filmie będzie serwował coś luźniejszego, tak dla równowagi. Nie mam z tym żadnego problemu bo ostatnio dobrze daje czadu. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 14-05-2023 Dar Salim wcielający się w postać afgańskiego tłumacza, Ahmeda, to jedna z najlepszych męskich ról, jakie ostatnio widziałem. Od jego pierwszego pojawienia się wiedziałem, że skradnie show: RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Paszczak - 14-05-2023 Rozumiem że niewolnice seksualne i narkotyki podesłane przez twojego nowego kumpla Elona zajmują ci obecnie cały czas wolny, ale napisałbyś coś szerzej. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 14-05-2023 100% męskie kino i najlepszy maczystowski madafakeryzm. Zemsta, epa, męska przyjaźń oraz przypomnienie, że długi się spłaca, słowem 10/10. Z rzeczy mniej ważnych: świetnie nakręcony, dynamiczny, dobra historia, gorzkie podsumowanie obecności Amerykanów w Afganie. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - slepy51 - 15-05-2023 Mantal napisał(a):Dar Salim wcielający się w postać afgańskiego tłumacza, Ahmeda, to jedna z najlepszych męskich ról, jakie ostatnio widziałem. Ano, gość jest świetny a co do filmu to nic dodać, nic ująć - rewelacyjnie nakręcone i zagrane kino - szczególnie pierwsza, wojenno-survivalowa godzina kopie dupę srogo, ale końcówka też mocno dostarcza. Aż dziwne, że po takim średnio zjadliwym kasztanie jak "Operation Fortune" Guy Ritchie daje coś tak dobrego - ba, tak patrzę teraz na jego filmografię i spokojnie mogę powiedzieć, że to jego zdecydowanie najlepszy film. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 15-05-2023 Cytat:gość jest świetny Jak pisałem wcześniej, od pierwszego pojawienia się Ahmeda poczułem, że wymiecie. Miał ten unikalny vibe bezwzględnego w starciu z wrogami, milczącego twardziela na drodze zemsty. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Debryk - 15-05-2023 gdzie to mogę łobejrzeć? RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 15-05-2023 U mnie. Wpadniesz? RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Debryk - 15-05-2023 fak. To było zaj3biste w ciul. 10/10 i total zachwyt. Dar Salim w tej roli to normalnie coś wspaniałego dla oczu. Najlepszy Ritchie zdecydowanie. Poza tym, nie wiem co napisać bo jestem zajarany jak blokująca tunel ciężarówka. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 27-05-2023 Orientujecie się, czy ktoś w ogóle robi polskie napisy do tego znakomitego filmu? RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - shamar - 27-05-2023 A to AI jeszcze nie potrafi tłumaczyć? RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - simek - 28-05-2023 Przecież wszyscy dobrze wiemy, że akurat najbardziej potrzebnych rzeczy, to AI nie będzie w stanie ogarnąć jeszcze przez dekady :p The Covenant (reż. Guy Ritchie) - srebrnik - 28-05-2023 Literacko to ten czat jest bardzo kwadratowy. Efekty podobne do wrzucenia tekstu w translator google RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Mental - 28-05-2023 Cytat: A to AI jeszcze nie potrafi tłumaczyć? Dialogów nie umie tłumaczyć, żeby oddać zniuansowanie ludzkiej mowy, slang czy inne takie. The Covenant (reż. Guy Ritchie) - Nemo - 28-05-2023 Mnie się film podobał. Dar Salim mocne wejście w ch#j. Dobre sceny akcji, dramatyzm, pokazana amerykańska biurokracja. Daję 8/10. Za całe 55milonów baksów zrobiono naprawdę dobry film. Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - streamus - 30-05-2023 Może bym przysiadł do tłumaczenia, bo akurat tłumaczę serial w podobnych klimatach, ale dopiero po 12 czerwca. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - marsgrey21 - 30-05-2023 Ja czekam, żeby staremu ściągnąć z lektorem, ma być chyba 20 czerwca. RE: The Covenant (reż. Guy Ritchie) - streamus - 30-05-2023 Skoro ma być lektor, to ja odpuszczam, dzięki za cynk. |