Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

The Covenant (reż. Guy Ritchie)
Film już jest dostępny w jakości 8K HDR, więc dzisiaj odpalam na moim nowym telewizorze Panasonica. Wszystko wygląda na nim lepiej +3 oczka do oceny końcowej.

Fabuła: Śledzimy losy sierżanta armii amerykańskiej, Johna Kinleya, i afgańskiego tłumacza, Ahmeda. Po zasadzce Ahmed podejmuje się herkulesowych wysiłków, aby uratować Kinleyowi życie. Kiedy Kinley dowiaduje się, że Ahmed i jego rodzina nie otrzymali obiecanego bezpiecznego przejazdu do Ameryki, musi spłacić swój dług wracając do strefy wojny, aby ich uratować, zanim dopadną ich talibowie.

Krótko: ma być poważna akcyjka bez wygłupów. "Jeden gniewny człowiek" Ritchiego był cudowny, w niektórych momentach wręcz płakałem za szczęścia, że takie filmy jeszcze kręcą. Liczę na to, że "The Covenant" też dostarczy mi wzruszeń.

Odpowiedz
Guy Ritchie to jest dla mnie Pan Reżyser. Nie spodziewałem się, że mój stosunek do niego uleganie takiej zmianie. Widzę, że ma w dalszych planach kręcenie jakichś wesołych głupot, ale spoko, będę czekał na jego poważne kino.

"The Covenant" jest świetny. Na bank wrócę do niego już niebawem.

Odpowiedz
Wydaje mi się że Ritchie będzie robił teraz taki myk że po każdym poważnym filmie będzie serwował coś luźniejszego, tak dla równowagi.
Nie mam z tym żadnego problemu bo ostatnio dobrze daje czadu.

Odpowiedz
Dar Salim wcielający się w postać afgańskiego tłumacza, Ahmeda, to jedna z najlepszych męskich ról, jakie ostatnio widziałem. Od jego pierwszego pojawienia się wiedziałem, że skradnie show:

Odpowiedz
Rozumiem że niewolnice seksualne i narkotyki podesłane przez twojego nowego kumpla Elona zajmują ci obecnie cały czas wolny, ale napisałbyś coś szerzej.

Odpowiedz
100% męskie kino i najlepszy maczystowski madafakeryzm. Zemsta, epa, męska przyjaźń oraz przypomnienie, że długi się spłaca, słowem 10/10. Z rzeczy mniej ważnych: świetnie nakręcony, dynamiczny, dobra historia, gorzkie podsumowanie obecności Amerykanów w Afganie.

Odpowiedz
Mantal napisał(a):Dar Salim wcielający się w postać afgańskiego tłumacza, Ahmeda, to jedna z najlepszych męskich ról, jakie ostatnio widziałem.

Ano, gość jest świetny a co do filmu to nic dodać, nic ująć - rewelacyjnie nakręcone i zagrane kino - szczególnie pierwsza, wojenno-survivalowa godzina kopie dupę srogo, ale końcówka też mocno dostarcza. Aż dziwne, że po takim średnio zjadliwym kasztanie jak "Operation Fortune" Guy Ritchie daje coś tak dobrego - ba, tak patrzę teraz na jego filmografię i spokojnie mogę powiedzieć, że to jego zdecydowanie najlepszy film.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cytat:gość jest świetny

Jak pisałem wcześniej, od pierwszego pojawienia się Ahmeda poczułem, że wymiecie. Miał ten unikalny vibe bezwzględnego w starciu z wrogami, milczącego twardziela na drodze zemsty.

Odpowiedz
gdzie to mogę łobejrzeć?
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
U mnie. Wpadniesz?

Odpowiedz
fak. To było zaj3biste w ciul.

10/10 i total zachwyt.

Dar Salim w tej roli to normalnie coś wspaniałego dla oczu.
Najlepszy Ritchie zdecydowanie.
Poza tym, nie wiem co napisać bo jestem zajarany jak blokująca tunel ciężarówka.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Orientujecie się, czy ktoś w ogóle robi polskie napisy do tego znakomitego filmu?

Odpowiedz
A to AI jeszcze nie potrafi tłumaczyć?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Przecież wszyscy dobrze wiemy, że akurat najbardziej potrzebnych rzeczy, to AI nie będzie w stanie ogarnąć jeszcze przez dekady :p

Odpowiedz
Literacko to ten czat jest bardzo kwadratowy. Efekty podobne do wrzucenia tekstu w translator google
.

Odpowiedz
Cytat: A to AI jeszcze nie potrafi tłumaczyć?

Dialogów nie umie tłumaczyć, żeby oddać zniuansowanie ludzkiej mowy, slang czy inne takie.

Odpowiedz
Mnie się film podobał. Dar Salim mocne wejście w ch#j. Dobre sceny akcji, dramatyzm, pokazana amerykańska biurokracja. Daję 8/10. Za całe 55milonów baksów zrobiono naprawdę dobry film.

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Może bym przysiadł do tłumaczenia, bo akurat tłumaczę serial w podobnych klimatach, ale dopiero po 12 czerwca.

Odpowiedz
Ja czekam, żeby staremu ściągnąć z lektorem, ma być chyba 20 czerwca.

Odpowiedz
Skoro ma być lektor, to ja odpuszczam, dzięki za cynk.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon