PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli...
TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji.
20-05-2009, 22:47
|
A View to a Kill - odgadywanie kadrów filmowych
|
|
Eee tam, co prawda dopiero od kilku dni ale ja tam walczę, dla samej zabawy już tylko ale co tam, ponoć można i tak :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 20-05-2009, 22:47 massif napisał(a):Zapomniales o jednym drobnym fakcie, my mamy juz po wygranej, ty nie, wiec motywacje jakby inne Aż tak mi nie zależy na wygranej, choć ona będzie miła, jeśli będzie. Za to niesamowite są te emocje każdego dnia, nie miałem pojęcia, że AVTAK jest tak superancko emocjonujący. Cóż - byle kto tego nie wymyslił. :) 20-05-2009, 23:34 Solo napisał(a):Cóż - byle kto tego nie wymyslił.Tak jest, oddajcie cesarzowi, co cesarskie. Na kolana! :smile: A w ramach sentymentalnej wyprawy w przeszłość przypomnę kilka faktów związanych z początkami gry, tzn. z jej pierwszą edycją. Zaczęła się ona od słów: "Rozpoczynamy nowy kwiz fotograficzny, że się tak wyrażę". Przypadkowy internauta mógłby pomyśleć, że trafił na jakieś forum maniaków fotografii. I że do odgadnięcia są dzieła najwybitniejszych światowych przedstawicieli tego zawodu. Albo wizerunki aparatów fotograficznych. :wink: Pierwsza zagadka opatrzona była informacją: "Oto pierwszy zabójczy widok". Ładne, nieprawdaż? Owa zagadka nie miała określonej konkretnej kategorii, tak więc gracze musieli domyślać się, co w ogóle przedstawia kadr. Niektóre zagadki nie miały zbyt sprecyzowanych kategorii; pojawiały się np. "wschodząca gwiazda" (M. Zakościelny) czy "ślicznotka" (R. McAdams). Były też kategorie "osobowość telewizyjna" (K. Szczuka) i "reżyser i jego aktorka" (A. Hitchcock i K. Novak). Jeden z punktów regulaminu quizu mówił, że "następne współrzędne będzie można podawać dopiero po upływie godziny od podania poprzednich â chodzi o to, żeby ludzie mieli czas na próbę odgadnięcia zagadki". Masakra... Inny punkt stanowił, że "osoba, która poda współrzędne prostokąta do odsłonięcia, ma prawo jako pierwsza zgadywać, co przedstawia zdjęcie; jeśli nie odgadnie, mogą to robić pozostali forumowicze". Zasada ta obowiązywała przez pierwszych 17 rund. Pierwsza zagadka (w sumie dwa odsłonięte pola) trwała od godz. 20:51 do 22:11. Garść cytatów z ojca prowadzącego: â [o godz. 21:21] Z racji tego, że za chwilę wychodzę i nie będę w stanie podać kolejnej odpowiedzi do rana, następna kratka pojawi się o 21:30. â Będę się starał prezentować zagadki w miarę o tych samych porach wieczornych, ale żadnej godziny nie obiecuję. Po prostu bądźcie czujni. â Powiedzmy jeszcze 15 minut i można podać kolejną współrzędną. â Zmiana w regulaminie: można podawać kolejne współrzędne, gdy od ostatniej próby odgadnięcia minie co najmniej 15 minut. â W ogóle to zastanawiam się nad przyspieszeniem rozgrywki. Może znieść limit jednej odpowiedzi na jedną kratkę? â I teraz Tyler robi tradycyjnego baranka w ścianę. [po nieodgadnięciu przez niego zdjęcia] â Massif, masz ten punkt, ale nie kasuj swoich odpowiedzi na przyszłość. â Kolejną kratkę można wskazać po 10 minutach â niech będzie trochę szybciej. I cytaty z graczy: â Mnie się już nie podoba [ten konkurs], bo po pierwszym kwadraciku wiedziałem, o jaki film chodzi, tylko nie mogłem odpowiedzieć, bo mnie w domu nie było. â Minęła już godzina, więc poproszę C2. â Kiedy następna zagadka? â Jak Solo wróci z... no, gdziekolwiek teraz on nie jest, to jak stamtąd wróci, będzie zagadka. â Po jakim czasie można podawać kolejne współrzędne? Nie nadążam za zmianami zasad. â Jestem głupcem (...) skasowałem, bo nie chciałem się zbłaźnić, a wyszło odwrotnie. â Ostatnio zaliczam same 'zonki' i jestem prawie pięć lat za Murzynami. â Zrobił nam się lekki burdel w regułach. Zagadką nr 6 było miejsce filmowe (Moria). Solo przez pomyłkę ujawnił cały kadr zamiast planszy tylko z polem B4. Ze względu na specyficzne okoliczności przyznał zwycięzcy tylko 1 punkt. Czas odgadywania na podstawie odsłoniętego pola ostatecznie ustabilizował się na poziomie 5 minut, a znane wszystkim 3 minuty wprowadzone zostały w połowie Avtaka nr 2. Oto, jakie były początki A View to a Kill. To była gra! <ok> 21-05-2009, 17:56
Masz obsesję avtakową, że takie starocie wyciągasz? :)
Można jeszcze dodać, że AVTAK doczekał się nielegalnej i nieautoryzowanej przez ojca prowadzącego wersji, stworzonej przez miłośników serialu "Lost", skopiowali nawet żywcem zasady, jednak tamten AVTAK gdzieś zniknął w internecie, pojawił się natomiast ten, nieco inny graficznie: http://www.computerworld.fora.pl/serial,27/avtak-zagadka-numer-4,8843.html 21-05-2009, 19:18
Dzisiaj jestem zły, nie działa mi gy-gy. :evil:
A forum znów zamula jak k... mać. Będą jaja. :???: Runda 73 Kategoria: tytuł filmu
21-05-2009, 21:30
12
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 21-05-2009, 21:32
Adrenalina
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/
http://www.babkafilmowa.blogspot.com/ 21-05-2009, 21:34
Transporter
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 21-05-2009, 21:35
nie Transporter
[ Dodano: Czw Maj 21, 2009 9:36 pm ] nie History of Violence, nie Beautiful Mind 21-05-2009, 21:35 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| A View to a Kill 2014 | Cassel | 2,420 | 235,146 |
03-12-2016, 23:47 Ostatni post: Cassel |
|
| A View to a Kill 2012/2013 - część II | Mefisto | 2,115 | 234,026 |
08-04-2014, 17:06 Ostatni post: Cassel |
|
| A View to a Kill 2012/2013 (a.k.a. AVTAK 6, a.k.a. AVTAK III) | Mefisto | 3,850 | 438,138 |
26-01-2013, 21:56 Ostatni post: Mefisto |
|
| A View to a Kill 2011/2012 | Cassel | 1,747 | 203,750 |
22-11-2012, 15:20 Ostatni post: Donia Agata |
|
| A View to a Kill 4 | Mefisto | 2,319 | 298,997 |
15-12-2011, 12:48 Ostatni post: Cassel |
|
| 100 motywów filmowych i telewizyjnych | gigacz | 16 | 6,689 |
05-05-2011, 13:38 Ostatni post: Han Solo |
|
| A View to a Kill - edycja III | Mefisto | 2,305 | 298,151 |