And with strange aeons even death may die."
03-05-2009, 21:11
|
The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
|
|
Chyba najbardziej charakterystyczną (przynajmniej dla mnie) zmianą było wydłużenie wątku z armią umarłych. Zgodzili się od razu, czy zasypali Aragorna i ekipę czaszkami?
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die." 03-05-2009, 21:11
Właśńie, że nie, bo w wersji podstawowej Aragorn zadaje pytanie: "Jaka jest wasza odpowiedź?" a potem jest cięcie i w momencie pojawienia się statków nie wiemy, czy to posiłki Mordoru, czy nie. A wersji reżyserskiej ten element zaskoczenia nie występuje :) (to jest jedyny zgrzyt tej wersji).
Don Vito : Jak będziesz urządzał następnym razem taki maraton z WP to się zaopatrz w wersje rozszerzone, jedynie słuszne :)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 04-05-2009, 00:39
LOTR w wersjach kinowych nie jest tym właściwym LOTRem. Tym bardziej, że nie są to kosmetyczne poprawki.
04-05-2009, 10:04 Ciuniek napisał(a):Chyba najbardziej charakterystyczną (przynajmniej dla mnie) zmianą było wydłużenie wątku z armią umarłych. Zgodzili się od razu, czy zasypali Aragorna i ekipę czaszkami? W takim razie była to podstawowa wersja. Swoją drogą lektor brzmiał tragicznie. Pirackie tłumaczenia lepiej brzmią niż to coś w wydaniu DVD trzeciej części. 04-05-2009, 15:12
nie wiem co sądzić o zwiastunach LOTRa w tefauenie. z jednej strony dość kreatywne, z drugiej... profanacja? 8) jakby nie było, podoba mi się!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0lIg7CAQZbo[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=37y5E8BT97c&feature=related[/youtube] 26-05-2009, 21:56
Przynajmniej pokazują, że TVN czuje bluesa ;). Według mnie rewelka i czekam na Powrót Króla.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
26-05-2009, 21:59
Ludzie ... to naprawdę w TV leci?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 26-05-2009, 21:59
Hehe, niezłe to jest. Ciekawe co wymyślą na "Powrót króla".
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
26-05-2009, 21:59
Solo, kilka postów wyżej jest coś dla ciebie - http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?p=119121#119121
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 26-05-2009, 22:03
Ekstra. Zresztą TVN zazwyczaj ma świetne reklamy filmów, no i plansze z tytułami mają bardzo profesjonalne. Polsat czasami jak coś walnie to zastanawiam się czy wiedzą tam że nie tylko w Paincie można tworzyć grafikę.
26-05-2009, 22:04 Glut napisał(a):Solo, kilka postów wyżej jest coś dla ciebie Ja raczej jestem pod silnym wpływem tego: :) NIEZWYKLE TAJNY DZIENNIK GANDALFA SZAREGO: Dzień pierwszy: Dotarłem do Shire. Cała ta kraina to jakby wielki koncert niewinności i delikatnej urody. Może to przywidzenie, ale czy przypadkiem Frodo się nie onanizował na polance tuż zanim przybyłem? Dzień drugi: Urodziny Bilba niezwykle udane, chyba pół Shire to jego kuzyni. Szyscy tacy mili. Bilbo tesz. Szwiatła takie śliszne. Frodo tesz nie taki zzzzły. Hobbici szom takie chochane. Uuuups...pszyglebiłem... Dzień trzeci: Olbrzymi galopujący kac. Ruszam do Minas Tirith po aspirynę. Dzień dwunasty: Przybyłem do Sarumana po radę w sprawie Pierścienia, ale ze zdumieniem odkryłem, że opanowało go zło. Nikt mi nigdy niczego nie mówi! Pewnie była jakaś notatka w tej sprawie, tylko ten łotr Radagast znowu gwizdnął listy z mojej skrytki pocztowej. Dzień trzynasty: Uwięziony na szczycie wieży. Wspaniały widok, lecz ciągle mży, co nie wpływa korzystnie na moją spiczastą czapkę. Aby trochę się rozerwać zacząłem pluć w dół gumą do żucia. Trafiłem kilka orków :) Dzień czternasty: Wpadł z wizytą Saruman i chciał się podotykać. A takiego! Dzień szesnasty: Jestem sam jak palec. Może Saruman nie jest taki nieatrakcyjny? Gdyby tylko nie miał tych wielkich nozdrzy i szponiastych paznokci...no tak, oczywiście. On jest zły. Nie mogę. Mie mogę!!! Dzień dziewietnasty: Uciekłem i jestem w Rivendell. Sam zaczął przesadzać z ilością kąpieli. Wykąpał Froda już dziesięć razy, elfom skończyło się truskawkowe mydełko. Elrond zaczyna się denerwować. Dzień dwudziesty: Elrond zdecydował wysłać Froda gdzieś daleko, bo nie mógł się w żaden sposób dostać do łazienki na pierwszym piętrze. Zgodziłem się wyruszyć z Drużyną w razie gdyby Sam chciał wykąpać również MNIE. Przydałoby mi się... Dzień dwudziesty pierwszy: Aragornowi zaczyna się podobać Frodo. No cóż, Sam go zabije, jeśli czegoś popróbuje. Dzień dwudziesty drugi: Zapytałem Sama, czy ma ochotę mnie wykąpać. Odparł âHa ha, ale z pana żartowniś, panie Gandalfâ. Bezużyteczny smarkacz. Dzień dwudziesty czwarty: Na szczycie Karadhrasu bardzo zimno. Aragorn wygrał walkę o to kto ma nieść Froda. Boromir obrażony. Jeśli Legolas tak dalej będzie pomykał po tym śniegu, chyba mu przyłożę kosturem. Dzień dwudziesty piąty: Nie chcę ruszać do Morii, Balrog przypuszczalnie wciąż wściekły z powodu naszej nieudanej randki podczas Drugiej Ery. Dzień dwudziesty szósty: Jesteśmy w Kopalni Morii. Tak, Balrog wciąż wściekły. Dzień dwudziesty siódmy: Wpadłem do przepaści. Balrog to drań! Zrobił ze mną kilka rzeczy, których tu nie opiszę, zanim pozwolił mi opuścić te tunele! Postanowiłem nic nie mówić Drużynie. Wymyślę jakąś historyjkę o bohaterskiej bitwie. Ruszam do Elronda po pomoc medyczną, jestem cały poparzony w miejscach niezwykle wstydliwych. Mam nadzieję, że nie będzie się śmiał. A jeśli będzie to opowiem wszystkim o jego zboczonym weekendzie z Sauronem! Ha! 26-05-2009, 22:08
Zwłaszcza podoba mi się ten drugi, bo o ile "Złoty pierścionek" każdemu mógłby się nasunąć, to "Takie ładne oczy" dowodzą, że robił to ktoś, kto rzeczywiście kuma temat, zna te wszystkie dowcipy i ironizowanie o LOTR, a może nawet... lubi "Sprzedawców 2"? :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
26-05-2009, 22:21
Kwestia interpretacji. Ja widzę tylko aluzję do wielgachnych gałów Golluma, chociaż może to tylko przykrywka : )
Solo, jutro cofnę się w czasie i pokażę to sobie z czasów pierwszej klasy podstawówki, wtedy napiszę czy mnie to bawi(ło). 26-05-2009, 22:25 Mierzwiak napisał(a):Solo, jutro cofnę się w czasie i pokażę to sobie z czasów pierwszej klasy podstawówki Nie pokazałem tego jako objawienie, tylko czym się inspirowałem. Jakieś 6 lat temu. 26-05-2009, 22:32
odkąd widziałem reżyserską wersję, to kinowa dla mnie nie istnieje ;) taka.. obcięta jest...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 26-05-2009, 22:45
Czy ja dobrze widzę czy na forum nie ma tematu o "Hobbicie"?. Według najnowszych informacji, Peter Jakson oficjalnie reżyserem obu części - w 3D oczywiście:
http://www.filmweb.pl/news/%22Hobbit%22+w+trzech+wymiarach+i+z+Peterem+Jacksonem-65731 Ciekawe co ze studiem, gdyż ostatnio chodziły słuchy o aferach ze związkami zawodowymi w Nowej Zelandii czy coś takiego ... 05-10-2010, 12:28 gigacz napisał(a):3D oczywiście No to se kurwa obejrzałem :/ Co to za mania z tym 3D ? Byłem na Shreku i ledwo wytrzymałem. Ciągle musiałem trzymać okulary ręką przed nosem, bo mnie drażni jak coś mi na nosie siedzi. 3D w ogóle mnie nie podnieciło, miałem wrażenie że jest wciśnięte na siłę. Na Hobbita poczekam jak będzie na DVD w 2D.
fb.com/bart.poznaniak
05-10-2010, 15:03
To czy rozpoczną się prace nad Hobbitem to jeszcze nie jest takie oczywiste. Produkcja ma strasznego pecha, najpierw odszedł reżyser, teraz niby jest Jackson, ale to też nie na 100%, a później groźba strajków aktorów. Co więcej Jackson stwierdził, że nie będzie walczył ze związkami i najwyżej przeniesie produkcje gdzieś do Europy, ale co z tego wszystkiego wyniknie to cholera wie.
Edit: przeczytałem newsa, że potwierdzili reżysera :) Dobrze, że to będzie Jackson, ale nadal ma wątpliwości co do tego projektu biorąc pod uwagę zawirowania dookoła niego. I jeszcze to 3D :roll:
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
05-10-2010, 15:15 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ocean's 11 / 12 / 13 / 8 (2001-2018) | Mefisto | 40 | 9,734 |
14-03-2026, 16:13 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Pirates of the Caribbean (2003-2017) | Jakuzzi | 1,079 | 183,066 |
07-02-2026, 15:31 Ostatni post: OGPUEE |
|