Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Dwa patche później... nie działa. Walka trwa. Od instalacji minęło 40 minut. Ciekawe, kiedy wreszcie będę mógł zagrać.
[ Dodano: Nie Lip 12, 2009 11:52 ]
Update: juhuu, po 50 minutach zadziałało! Bez filmików, bez muzyki i bez ruchomych tekstur - ale działa. Qrwa ich mać z tymi windowsami.
[ Dodano: Nie Lip 12, 2009 11:55 ]
No i nie wspominając o tym, że gra nie jest dostosowana do szerokoekranowych monitorów, ani nie da się jej uruchomić w oknie, więc obraz jest rozciągnięty. Po prostu odechciewa się grać.
12-07-2009, 10:42
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
Hitch, to lepiej nie graj dalej, bo potem tylko wiecej gównianych elementów zrecznościwowych a fabuła Fahrenheita leci w kulki i robi się głupia jak Transformersy. Ktoś za dużo Matrixa oglądał.
mogę polecić Sam&Max: seazon 1, jest luźno, smiesznie, jedyny minus, to powtarzające się lokacje.
12-07-2009, 11:20
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Swoja droga, Militarysto, na grzyba ci Vista? Mi pod XP dziala, poki co, wszystko, w co chcialem grac :)
Wujo, ja szukam czegos z ludzmi, przygodowego (co od razu nie ma oznaczac elo jajcarskiego klimatu, czy gadajacych zwierzat :)) lub z ciekawa, sensowna oraz powazna intryga kryminalna. A Farenhajta rzucilem w kat kiedy doszedlem do momentu, gdzie 10 latek wlamuje sie do strzezonej bazy wojskowej...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
12-07-2009, 11:49
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Hitch, dwa słowa: Still Life. Satysfakcja gwarantowana : )
12-07-2009, 12:01
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
no i co z tego? niektóre teksty są genialne, Mann w polskiej wersji może nie pasuje idealnie, ale Boberek - miodzio.
tunguskę ma z CDa, i coś się zainstawowac nie chce :F
12-07-2009, 12:16
Dużo pisze
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 6
Mierzwiak napisał(a):Still Life
jezu, ile ja sie na wkurzalem przy robieniu ciasta ;d
12-07-2009, 12:29
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Hitch napisał(a):A Farenhajta rzucilem w kat kiedy doszedlem do momentu, gdzie 10 latek wlamuje sie do strzezonej bazy wojskowej...
Pewnie dlatego, ze nie dawales rady przejsc. :)
Mierzwiak napisał(a):Hitch, dwa słowa: Still Life.
Fajne screeny. Fabula daje rade? Karol, grales? ;)
Swoja droga to kiedy ten Alan Wake czy cos tam wyjdzie w koncu?
12-07-2009, 12:51
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Moim zdaniem Alan Wake zapowiada sie na crap i nudziarstwo. Przynajmniej po gejmpleju, bo zapowiedzi wcześniejsze były fajne.
Przygodówki ciekawe? The Longest Journey, Dreamfall, Broken Sword 2, seria Monkey Island, Syberia, X-Files the Game...
12-07-2009, 13:11
Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Jakuzzi napisał(a):Swoja droga to kiedy ten Alan Wake czy cos tam wyjdzie w koncu?
Premiera zapowiedziana jest na wiosnę 2010.
12-07-2009, 13:12
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Jakuzzi napisał(a):Pewnie dlatego, ze nie dawales rady przejsc.
Przelazlem przez ogrodzenie, na ktore akurat ktos dobromyslny zarzucil szmate, co by gowniarz sie nie pokaleczyl ratujac swoich rowiesnikow, potem orzejrzalem dookola, stwierdzilem, ze to pierdziele i ze wole juz sobie pograc w Pasjansa.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
12-07-2009, 14:05
Dużo pisze
Liczba postów: 463
Liczba wątków: 7
Hitch- jeśli chcesz przygodówkę, w której zagadki są rzeczywiście logiczne, wymagają myślenia w kategoriach "przyczyna-skutkek", a nie polegają na luźnych skojarzeniach (tak jak to ma miejsce w Monkey Island czy Runaway) to zainstaluj Gabriel Knight 3. Gra ma świetną fabułę, fantastycznie rozpisane postacie i co najważniejsze przemyślane zagadki (chociaż są slapstickowe gagi, które wymagają nieco absurdalnych czynności, jednak nie irytują swoją nachalnością). Do tego dosyć nietypowe użycie grafiki 3D (jak dla mnie świetnie zrealizowany pomysł - szkoda, że tylko w tym tytule).
12-07-2009, 14:06
military napisał(a):Już na czwartym komputerze instaluję AVP - grę, którą ukończyłem ze sto razy, i w którą będę grać prawdopodobnie zawsze. Tym razem mam problemy na Viście. Najpierw instalacja gry - niestety nie działa, dźwiek zwalony. Sprawdzenie forów - trzeba podmienić dll. Podmieniłem - nie działa, obraz zwalony. Trzeba zaktualizować sterowniki. Po wszystkim - nie działa, trzeba jeszcze ściągnąć patcha albo i dwa, to się okaże.
Jakieś bagno na komputerze masz. Ja odkąd przesiadłem się z MS-DOS na Windows zapomniałem co to znaczy problem z instalacją/uruchomieniem gry/programu - czyli już jakieś kilkanaście lat jak sądzę. Na Viście niedawno grałem w "AvP2" bez problemów, do tego to Vista 64 bitowa. W ogóle nie potrafię zrozumieć jakim cudem komuś coś nie działa, może po prostu masz kartę ATI, to by wiele tłumaczyło.
12-07-2009, 14:11
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Liczba wątków: 1
Military pisze o AvP, a nie AvP 2. Zresztą MASA starszych gier ma problemy z działaniem i to nie tylko Viście. Widać bardzo mało grasz :P Czasami to aż marzy mi się komp z Win95...
12-07-2009, 14:25
Talking Head
Na viście AVP2 działa bez problemów.
12-07-2009, 15:32
Stały bywalec
Liczba postów: 1,013
Liczba wątków: 6
Vista nie nadaje się kompletnie do gier, oprócz faktu niekompatybilności, zabiera cenne megabajty pamięci (gdzieś 2x więcej niż XP potrzebuje), zupełnie niepotrzebnie.
12-07-2009, 15:43
Ronaldinho napisał(a):Vista nie nadaje się kompletnie do gier
Dlaczego w takim razie tak świetnie mi się na niej gra? Z "Crysisem" włącznie?
12-07-2009, 16:02
Talking Head
Niech pomyślę: bo grasz w gry kompatybilne z vistą? A może rzeczywiście i ja, i setki fanów AVP (przypominam: gra z 1999 roku), którzy napisali tysiące postów w związku z kaszanieniem się tej gry na XP i viście, mamy tylko burdel na dyskach, który ty byś elegancko uporządkował.
Zresztą nie działa mi też pierwsze Brothers in Arms, na ten przykład. Po prostu się nie uruchamia.
12-07-2009, 16:04
military napisał(a):Niech pomyślę: bo grasz w gry kompatybilne z vistą?
Nie tylko. Gram też w gry powstałe przed premierą Visty. Ok, prawdą jest że nie 100% starych gier chodzi na Viście, ale to nic dziwnego, zmiana systemu była fundamentalna. Z nowymi grami w każdym razie problemu nie ma.
12-07-2009, 16:06
Talking Head
Niesamowite, co ty powiesz? Szkoda tylko, że mowa jest teraz o grach z XX wieku.
12-07-2009, 16:15
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Jakuzzi napisał(a):Fajne screeny. Fabula daje rade?
Daje jak najbardziej, do tego obejmuje dwie płaszczyzny czasowe (gramy główną bohaterką i jej dziadkiem). Zakończenie świetne, czułem się jakbym właśnie obejrzał niezły thriller.
The Longest Journey jak najbardziej godna polecenia (obowiązkowo w polskiej wersji!) no i oczywiście obie części Syberii, najlepiej jako double feature bo to jedna fabuła.
12-07-2009, 17:11
|