Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
Co nie zmienia faktu że Heat jest jednym z dwóch najlepszych filmów ever i nic tego nie zmieni 8)

PS. Może mi się wydaje, ale właśnie w tej scenie przed sklepem jakiś koleś zostaje chyba postrzelony.

Odpowiedz
Cytat: Co nie zmienia faktu że Heat jest jednym z dwóch najlepszych filmów ever i nic tego nie zmieni

no ba :)

w Informatorze nikt nie pali. to też absurdalne, ale cóż... gdyby Mann pokazał bohatera z papierosem, momentalnie zniszczyłby cala konstrukcje ideowa filmu. podobnie w Heat - gdyby powiedzmy De Niro zabił kobietę, widownia mogłaby nabrać do niego odrazy. a osia ideowa Heat było pokazać konfrontacje dwóch skądinąd szlachetny ludzi - pojedynek niczym z najlepszych westernów. ich starcie dzieje sie jak gdyby poza nawiasem normalnego świata. to zderzenie zasad, konsekwencji, honoru. Waingro to szuja, De Niro - pomimo ze w scenariuszu występuje jako antagonista - w gruncie rzeczy niczym sie nie rożni od Pacino.

Gieferg napisał(a):TF to prawie jak sequel :)

:)

"prawie" robi wielką różnicę :)

Odpowiedz
Widzieliście gdzies może taki plakat albo chociaż jakąś bardzo dużą wersję tego zdjęcia?

[obrazek]

PS Gorączka "Heatowych" avatarów wreszcie dotarła do Gdańska. Oczko

Odpowiedz
Mental napisał(a):brak ofiar wśród cywili w Heat jest czymś absurdalnym i nic tego nie zmieni. zwłaszcza w scenie przed marketem, kiedy to De Niro trzyma w jednej ręce karabin. broń wypluwa po łuku serie pocisków i cudownie omija panoszących sie w popłochu klientów.

Takie stwierdzenie i mimo to Heat wciaz jako najlepszy film ever? Jakiegokolwiek innego filmu nie oszczedzalbys, widzac taka "wpadke". ;)

Crov napisał(a):PS Gorączka "Heatowych" avatarów wreszcie dotarła do Gdańska. ;)

Jakie szczescie, ze na forum juz dawno sie skonczyla. :)

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):
Crov napisał(a):PS Gorączka "Heatowych" avatarów wreszcie dotarła do Gdańska. ;)

Jakie szczescie, ze na forum juz dawno sie skonczyla. :)
Racja! Dzięki temu jestem oryginalny. :)

Odpowiedz
Cytat:Jakiegokolwiek innego filmu nie oszczedzalbys, widzac taka "wpadke"

wbrew pozorom to jest wpadka. szkoda, ze nie wyszło jak u Peckinpaha: strzelanina i giną wszyscy: dzieci, kobiety, starcy.. kule nie wybierają celu.

Odpowiedz
Mental, przestań się wykręcać i napisz w końcu czemu Heat to idealne, perfekcyjne arcydzieło skoro ma już jedną wpadkę i jeden motyw subiektywnie niewłaściwy. :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Heat ma dwie wpadki: brak ofiar wśród cywili w sekwencji strzelaniny i "nierozsądne" zachowanie De Niro w scenie przed barem, kiedy to próbuje unieszkodliwić Waingro w najgłupszy z możliwych sposobów.

a Heat to idealne, perfekcyjne arcydzieło, ponieważ ma kilka rzeczy, których nie ma Dzika banda. gdyby nie Heat, najlepszym filmem mojego życia byłby zapewne Alien 3 albo Seven, ale jako ze western to mój umiłowany gatunek, filmy Finchera plasują sie za Heat. proste jak jebanie, prawda? :)

Odpowiedz
A czy Se7en ma jakieś błędy? :) A czy Se7en to nie poniekąd kino sensacyjne?

Odpowiedz
seven nie ma absolutnie zadnych usterek. jesli zas chodzi o przynależność gatunkowa, traktuje seven na pograniczu dreszczowca i horroru i nie są to tylko moje widzimisię - polecam przejrzeć listę nagród, jakie otrzymał film Finchera.

Odpowiedz
Absolutnie nie kwestionuję geniuszu Se7en. Odnośniki do nagród mi nie potrzebne. Zastanawia mnie tylko dlaczego przekładasz film idealny nad film z dwoma błędami. Czy wystarczy być Westernem/Sensacyjniakiem? :)

Odpowiedz
Hit jest Git Duży uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Skoro mowimy juz o wpadkach i chcemy byc precyzyjni - nie ma filmu bez wpadek. ;)

http://www.moviemistakes.com/film1127

Odpowiedz
Glut:

poniewaz wszystko, co mowie/pisze i robie jest subiektywne. na idealność Heat - oprócz aspektów czysto filmowych - składa sie także kontekst pozafilmowy: może akurat podczas pierwszego seansu padał deszcz za oknem? może dziewczyna powiedziała mi, ze jestem fajny :) może solidaryzuje sie do tego stopnia z bohaterami, iż przedkładam w gruncie rzeczy błahe usterki ponad perfekcyjna logiczność seven? kto wie?...

tak miedzy nami: sporo wody upłynęło w Wisle, zanim ostatecznie uznałem film Manna za ten jedyny, najlepszy, niepowtarzalny film mojego życia.

Odpowiedz
Cytat:może podczas oglądania Heat dziewczyna mi powiedziała, ze jestem fajny

O kurczę. :)

Zrozumiałem fakt subiektywności TOP 5 Mentala, dziękuję za uwagę.

Odpowiedz
co? nigdy nie usłyszałeś od dziewczyny, ze jesteś fajny? :)

moje pedalskie TOP5 wygląda tak:

HEAT
SE7EN
ALIEN 3
WILD BUNCH
TERMINATOR

Odpowiedz
Nie widziałem Wild Bunch, Alien 3 mnie znudził a Terminator może być. :)

Nigdy podczas oglądania zajebistego filmu, który mógłby stać się jeszcze lepszym z tego właśnie powodu. :)

Odpowiedz
Glut - wyjdź w tej chwili :evil:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Po raz pierwszy obejrzałem Heat na dvd z dźwiękiem 5.1.

WOW dla brzmienia strzelaniny, kolejne WOW dla muzyki, którą w wielu scenach odkryłem, a w innych jeszcze bardziej doceniłem, i ostatnie, kolejne WOW dla samego filmu, tak dla formalności.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Glut - wyjdź w tej chwili :evil:

Mogę co najwyżej przenieść tego posta do niepopularnych poglądów. ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości