01-08-2009, 01:07
|
Gry - pytania, dyskusje, popierdółki
|
|
MGA to turówka z mechaniką opartą na karciankach. Mamy więc układanie własnej talii, karty oznaczają postacie, uzbrojenie, etc. Nawet nienajgorsze, jeśli lubi się takie rzeczy, choć gra wydaje się z początku straszliwie upierdliwa. Zwraca uwagę przyzwoicie opowiedziana fabuła, ale to w końcu Metal Gear.
Mam Halo 2 na PC, ale działa dziwnie - co dwie sekundy następuje chwilowy zwis, przez ułamek sekundy widać stopklatkę. Raczej nie jest to wynik słabego sprzętu, bo nie mam słabego, a poza tym oprócz tych zaciachów chodzi płynnie. Co z tym zrobić (na viście)?
29-08-2009, 13:20
Pewnie już to sprawdzałeś, ale jedyna odpowiedź jaka od razu przychodzi do głowy to sterowniki do sprzętu lub patch do gry. Ileż to razy zdawało mi się, że na 100% mam najnowsze stery do wszystkiego, a tu coś nie działa, ściągam pierwsze lepsze i nagle działa.
29-08-2009, 14:18
Nie chcę Cię martwić, ale pomóc może tylko format :) Mój znajomy miał do czynienia z takimi ścinkami w niektórych grach. Nie miał syfu na kompie, defragmentował dyski po kilka razy. Tylko konkretny format usunął tę przypadłość.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
29-08-2009, 14:25
Z tego co wiem, w przypadku Halo 1 i 2 na PC zaciachy są winą kiepskiej optymalizacji kodu. Nawet z tego co pamiętam w recenzjach CDA o tym pisali. Grałem w cz.1 i też tak miałem.
Why are you firing wallnuts at me?
29-08-2009, 17:09
Cz.1 działa idealnie na wszystkich moich komputerach - byłych i obecnym.:)
[ Dodano: Sob Sie 29, 2009 18:46 ] Poza tym tu nie tyle chodzi o zaciachy, co o efekt podobny do zacinającego się dvd z filmem. 29-08-2009, 17:45
Jeszcze nigdy nie słyszałem o HALO2 PC bez narzekania na problemy:) Tym gorącym tytułem MS chciał promowac granie na Viście i konwersja wyszła taka sobie. Niedawno znajomy próbował odpalic H2 na winXP (niby są jakieś patche czy coś w tym stylu) i nie udało się. Mimo wszystko warto się pomęczyć, początek w New Mombasa jest rewelacyjny a i później trafiają się mocne momenty chociaż backtraking potrafi nieźle spieprzyć przyjemność z grania, na szczęście nie jest tak uciążliwy jak w H1 gdzie sporo pomieszczeń wyglądało niemal identycznie. No i jest jeden twist opierający się raczej nie na fabule tylko na czymś innym ale to już sprawdzisz sam. I najważniejsze: H2 urywa się dosłownie w pewnym momencie więc miej pod ręką H3.
get ready for suprise...
29-08-2009, 20:41
Halo 3 skończyłem już 3 razy (genialna gra), Halo 1 jeden raz. O tym, że dwójka jest na PC dowiedziałem się parę dni temu i byłem bardzo zaskoczony. Niestety u mnie tytuł jest niegrywalny. Ale wiem jak się kończy.:) Więc tego twista możesz mi zdradzić, z chęcią go poznam.:)
29-08-2009, 20:52
taki sobie spoiler Halo 2:
Miałem na myśli drugą grywalną postać Arbitra, mechanika gry trochę sie zmieniła, zamiast latarki była niewidzialność a do pomocy zamiast marines inni obcy. No i ukazanie konfliktu od strony Covenantów to też ciekawy i zaskakujący pomysł. Ja odpalając H2 krótko po premierze byłem totalnie i pozytywnie zaskoczony. Pamiętam że jakiejś gazetce z recenzją PC bezlitośnie wrzucono screeny ujawniające ten motyw, szkoda :wink:
get ready for suprise...
29-08-2009, 21:24
Mam pytanie do posiadaczy PSP. Mam Sony PlayStation Portable Slim & Lite 2003 z firmware oznaczonym, jako 3.90. Chciałem się zapytać, czy mogę wgrać jakiś custom firmware, żeby zwiększyć "wartość użytkową" konsoli?
Wiem, że na forach dotyczących PSP się o tym pisze, ale z tego, co wyczytałem do tej pory, to z mojego firmware nie mogę wskoczyć na żaden z dostępnych customów. Chciałbym, żeby jakiś fachura powiedział mi konkretnie, co mogę a czego nie mogę zrobić w temacie.
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 05-09-2009, 05:37 BezcelowyAlbatros napisał(a):czy mogę wgrać jakiś custom firmware To tylko takie ładniejsze określenie przeróbki konsoli.:) [ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 00:07 ] A, "wgrywania custom firmware'u" nie polecam, może ci nieodwracalnie zwalić konsolę. Nie ma po co ryzykować - no chyba, że tak ci zależy na emulatorze NESa i możliwości oglądania filmików z youtube na PSP. 05-09-2009, 23:04 military napisał(a):no chyba, że tak ci zależy na emulatorze NESa i możliwości oglądania filmików z youtube na PSP. No, bardziej to mi zależy na możliwości uruchomienia DOS-Boxa i pogiercowanie, np. w Heroes Of Might & Magic II :) No, ale skoro nie polecasz, to się za to nie biorę.
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 06-09-2009, 01:21
Fajna wycieraczka pod drzwi, do kupienia na Allegro:
Demokracja: Bóg, który zawiódł
07-09-2009, 13:13
E tam, mało kto będzie widział, że to z takiej gierki i będzie się ludziom wydawać, żę to coś w stylu tych wieśniackich nalepek na samochód, więcie "auto pod ochroną mafii" czy coś takiego.
07-09-2009, 15:09
Jak się rozbrajania miny w "Commandos 2"? Albo inaczej, co zrobić żeby naprawić niemożność ich rozbrajania? Gram w wersje z Antologii Commandos, spaczowałem, przejrzałem wszelkie fora i dupa. Najechany na minę kursor się nie zmienia i da się w nią tylko wleźć lub strzelić (co ją zdetonuje ale w bazie podniesie się alarm i wylezą dodatkowe patrole). Z shiftem też się nie da z tym gównem nic zrobić.
Przez takiego głupiego buraka utknąłem na początku drugiej misji.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-10-2009, 20:55
Z tego co pamietam to trzeba bylo wlasnie najechac kursorem na mine, w odpowiedni punkt, po czym pokazywaly sie kombinerki, LPM i mina rozbrojona.
Jak tak nie masz to musi byc cos z gra spieprzone. Btw swietna gra. Chyba z 5 razy ja przechodzilem. :)
22.04.2011
03-10-2009, 21:04
Kur...
Żeby rozbroić minę trzeba mieć wyciągnięty wykrywacz min. Za niemożność zrobienia tego na leżąco odejmuję grze -5 od 10 :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-10-2009, 21:21
Gram sobie w Batman Arkham Asylum i mam problem. Jestem przy drugim starciu ze Scarcrowem i nie mogę zeskoczyć z jednej ze skalnych półek. Mogę się normalnie poruszać, jak naciskam strzałki, to gacek się rusza to w lewo, to w prawo, jak naciskam spację, to nie robi nic. Ma ktoś jakiś pomysł, co z tym zrobić?
Dodam, że mam wersję oryginalną, ściągniętą ze Strema, więc jest to przypadłość spowodowana piracką kopią. 12-11-2009, 15:04 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |