The Thing - ten film z chodzącą głową!
Mental napisał(a):a tu baba pilotuje ultra nowoczesny odrzutowiec wojskowy
Ja pitolę, normalnie jak w "Avatarze". Boki zrywać garściami.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mental napisał(a):kobieta nie może pilotować B10
Mental a co to jest B10? Chodziło Ci chyba o A-10:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Ja pitolę, normalnie jak w "Avatarze". Boki zrywać garściami.

taaaa, bo Avatar to dla mnie wzór filmu o armii, kolonializmie, wojnie i innych takich... poza tym Michelle Rodriguez to w 2/3 facet, a nie modelka, więc chociaż z charakteru/usposobienia/postury nadawała się do roli. łatwiej uwierzyć.

Danus napisał(a):Chodziło Ci chyba o A-10:)

nie, chodziło mi o C-10.

Odpowiedz
Nie no baba pilot jakoś mnie nie dziwi, szczególnie jak jest niska, to akurat potrafi mieć znaczenie. Gorzej jak jakaś lasia ma dowodzić bazą na biegunie, otoczona chmarą facetów. To już zaczyna być głupawe. Jak dla mnie w takich sytuacjach pasuje jedynie tamta murzynka z Abyss.

Odpowiedz
Craven napisał(a):ma dowodzić bazą na biegunie, otoczona chmarą facetów. To już zaczyna być głupawe.

i oczywiście w tej bazie nie będzie żadnego faceta szowinisty i seksisty, który zwyczajnie nie zgodzi się na taki cyrk, żeby dowodziła nim kobieta. a nawet jak będzie, to w połowie filmu zmieni zdanie i przyzna kobiecie rację.

- jednak miałaś racje, dr Sandero Halvorsonarowa, źle cię oceniłem.
- widzisz? kobiety też potrafią dowodzić grupą chlejących wode facetów. na przyszłość nie popełniaj takich błędów - nie oceniaj nikogo na podstawie płci.
- przyrzekam, nie będę. w nastepnych wyborach zagłosuje nawet za parytetem.

Odpowiedz
Ja tam nie mam nic przeciwko babom na stołku dowódcy. O ile kobita ma na nazwisko Connor lub Ripley :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
no ba! i Vasquez!

epoka eighties stworzyła zajebiste, mega wiarygodne wzorce silnych kobiet-liderek, które poganiają męską hołotę. ukoronowaniem tego trendu były oczywiście dwa genialne filmy Alien 3 i Terminator 2.

to, co się dzieje teraz, to jest po prostu głupota totalna i PC wjeżdżająca na pełnym gazie - nie ma to nic wspólnego z poprzednią erą w kinematografii, gdzie twórcy się przynajmniej starali, żeby to jakoś w miarę wszystko wyglądało.

Odpowiedz
Cytat:- jednak miałaś racje, dr Sandero Halvorsonarowa, źle cię oceniłem.
Akurat dr. Sander to facet, więc podejrzewam, że to on będzie szefem ekipy. A no i strzelam, że jako pierwszy straci życie bo nie posłucha kobiety. :]

Edit: Przypomniał mi się dialog z tematu o Hitcherze

Mental - ps. jak sadzicie, znajdzie się rola kobieca w rimejku the thing?
Hitch - Oczywiscie. Profesorka biologii zaraz po studiach
Mental - pytam na poważnie : )
Hitch - No to ci odpowiadam. Bedzie elo babeczka-geniusz w szpilkach bo to jest cool

--> http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=1567&highlight=hitcher

No i niech mi ktoś wytłumaczy jak można było trafić do grupy norweskiej bez znajomości języka? :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nauczyć Norwega naukowego angielskiego i włączyć do jankeskiej ekipy :D
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Czy warto? Obejrzyj tylko to:
Dzięki:)

A nowy Coś już dawno przekreśliłem, ale z ciekawości obejrzę.

Odpowiedz
Mental napisał(a):i oczywiście w tej bazie nie będzie żadnego faceta szowinisty i seksisty, który zwyczajnie nie zgodzi się na taki cyrk, żeby dowodziła nim kobieta. a nawet jak będzie, to w połowie filmu zmieni zdanie i przyzna kobiecie rację.
Albo zginie jako pierwszy :P

Odpowiedz
Craven napisał(a):Jak dla mnie w takich sytuacjach pasuje jedynie tamta murzynka z Abyss.

co ma piernik? akurat tamta murzynka ani nie dowodziła, ani nie była wybitnie twarda :D Pomyliłeś ją chyba z panią Brigman :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A to ma piernik, że pasowała do tamtego towarzystwa. Była to postać, którą spokojnie bym zaakceptował na biegunie południowym z samymi samcami. Nie wspominam tu nawet o roli dowódcy. To jeszcze bardziej podnosi poprzeczkę.

Odpowiedz
Po przeczytaniu charakterystyk bohaterów stwierdzam, że scenariusz nowego Cosia musiał pisać jakiś totalny debil.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
To nie jest debilne, tylko wtórne i "bezpieczne" :D Jak z generatora losowych nieciekawych bohaterów.

Odpowiedz
Komentarze na filmwebie czasami potrafia zaskoczyc trafnoscia:

"Baba dowodzi - nic dobrego z tego nie wyniknie. Już po Norwegach"

"Ekipa nowerskich naukowców z Nowego Jorku" ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
jedynym pozytywnym aspektem umieszczenia babki w obsadzie może być próba gwałtu przeprowadzonego przez seksualnie niewyżytych norwegów.

Odpowiedz
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=62927

No po takiej wiadomości olewam ten film całkowicie.
koronex1989

Odpowiedz
mi wystarczyło info, że w obsadzie jest kobieta, żeby wylać na ten film. ten news to gwóźdź do trumny.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Dobra dobra juz widze jak bedziecie torrenta zasysac :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon