Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy
Nawet - nie - wiem - jak - z - Tobą - rozmawiać - jeśli - uważasz, - że - film - QT - ma - "nie trzyma się kupy. Historia strasznie naciągana, niewciągająca, zakończenie totalnie debilne i kuriozalne". Mogę jedynie polecić dobrego lekarza.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A ja pod opinia Stanislawa o IB moge sie podpisac co do slowa. No, moze oprocz "niewciagajaca", bo badz co badz ten film dobrze sie oglada.

Odpowiedz
Mnie ostatnio koleżanka też powiedziała, że IB nie trzyma się kupa. Nie ważne, że wszystkie rozdziały fantastycznie się zazębiają na końcu, między bohaterami występuje interakcja etc. "I tak się nie trzymało kupy". Ja tam nikomu lekarza polecać nie będę, ale ponowny seans - nawet na siłę - by się przydał. No chyba że ktoś obejrzał pierwsze trzy rozdziały i wyszedł z kina albo wyłączył telewizor, to wtedy tak - nic się tam nie trzymało kupy. ;)
22.04.2011

Odpowiedz
majlo napisał(a):Mnie ostatnio koleżanka też powiedziała, że IB nie trzyma się kupa.
Nawet po trzech rozdziałach trudno wskazać IB jako film nie trzymający się kupy. Bo niby jak, gdzie i za co? Przecież IB to bardzo klasyczny w narracji i prowadzeniu akcji film.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Fakt. W drugiej połowie trzeciego rozdziału akcja zaczyna się zazębiać, aczkolwiek dwa pierwsze rozdziały to dwie oddzielne historie i trzeba się mocno uprzeć, żeby je jakoś połączyć. ;)
22.04.2011

Odpowiedz
majlo napisał(a):trzeba się mocno uprzeć, żeby je jakoś połączyć.
Chyba muszę jeszcze raz obejrzeć, żeby to sprawdzić, bo nie pamiętam:)
Sory za off, ale czy ktoś ma IB na BD?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Żeby było jasne: pisząc, że film IB nie trzyma się kupy, nie miałem na myśli tego, że przez trzy czwarte filmu mamy kilka równoległych, nie powiązanych historii. Miałem na myśli to, że właśnie ostatni akt jest totalnie kuriozalny, zazębienie poszczególnych wątków wysilone, rozwiązanie akcji absolutnie nie satysfakcjonujące. :) Fakt, iż nie jestem w krytyce tego filmu odosobniony (i bynajmniej nie mam tu na myśli tylko opinii z tego forum) utwierdza mnie w przekonaniu, że lekarz mi niepotrzebny. ;) Poza tym film widziałem dwa razy - w kinie i na dvd, więc nie wydaje mi się, żeby kolejny seans coś zmienił.

Odpowiedz
Ale wiesz.. jak ktoś ma inne zdanie to najlepiej mu nawtykać. Przynajmniej na tym forum :P

PS. Nie, ja nie uważam, że IB nie trzyma się kupy lub, że ostatni akt obsysa :)

Odpowiedz
A myślałem, że szum oscarowy już ucichł. A tutaj proszę reaktywacja :wink:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Stanisław napisał(a):Miałem na myśli to, że właśnie ostatni akt jest totalnie kuriozalny, zazębienie poszczególnych wątków wysilone, rozwiązanie akcji absolutnie nie satysfakcjonujące. :)

Dobra. Jestem w stanie zrozumieć, że ostatni akt kuriozalny i że rozwiązanie nie satysfakcjonujące - po zakończeniu filmu czułem niedosyt, ale raczej nie przez to, że mnie nie usatysfakcjonował tylko dlatego, że już się skończył, a dla mnie mógłby trwać kolejne 2 godziny :) Natomiast za cholerę nie rozumiem czemu zazębienie wątków jest wysilone. Toż tam się przecież wszystko super ładnie składa do kupy na końcu i to jest właśnie najfajniejsze :)

Craven napisał(a):Ale wiesz.. jak ktoś ma inne zdanie to najlepiej mu nawtykać. Przynajmniej na tym forum :P
Też tak sądzę :P

Odpowiedz
Rodia napisał(a):po zakończeniu filmu czułem niedosyt,

niedosyt? They fuckin' killed Hitler!

Odpowiedz
Spoiler :P Tak, ale miałem jednak nadzieję, że Quentin pokaże przekazanie Landy Amerykanom i może w ostatniej scenie jego życie na Nantucket :D Landa w krótkich spodenkach na leżaczku pod parasolem, popijający szklankę lemoniady (mleka?) z cytrynką przez słomkę - to by było mega :D

Odpowiedz
Stanisław napisał(a):Miałem na myśli to, że właśnie ostatni akt jest totalnie kuriozalny, zazębienie poszczególnych wątków wysilone, rozwiązanie akcji absolutnie nie satysfakcjonujące. :)

That's more like it, mr wayne - w końcu jakieś szczegóły, niemniej wciąż nie wiem, co tu jest na siłe niby. Wszystko jest tu idealnie w konwencji i w historii - nie ma ani jednej zbędnej sceny, a rozwiązanie akcji to wisienka na torcie, trudno spodziewać się czegoś innego.

Cytat:Fakt, iż nie jestem w krytyce tego filmu odosobniony (i bynajmniej nie mam tu na myśli tylko opinii z tego forum) utwierdza mnie w przekonaniu, że lekarz mi niepotrzebny. ;)

Mój boże, to się rozprzestrzenia! :shock:

Craven napisał(a):Ale wiesz.. jak ktoś ma inne zdanie to najlepiej mu nawtykać. Przynajmniej na tym forum :P

relax - po prostu IB należy bronić, jak niepodległości :)

Cytat:Nie, ja nie uważam, że IB nie trzyma się kupy lub, że ostatni akt obsysa :)

Twoje szczęście :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Czemu pokasowaliście to o wielbłądach? Dobre było. ;)

Gdzież? Na wielu, wielu forach tak jest.

Craven napisał(a):niedosyt? They fuckin' killed Hitler!
Właśnie. I to jak! Cała seria prosto w ryło. :D
22.04.2011

Odpowiedz
http://przekroj.pl/tylkonawww_artykul,6416.html - taki okazjonalny jeszcze artykuł Małgorzaty Sadowskiej <ok>.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
Sztampowy tekst ze spoilerami THL.

Odpowiedz
Z tekstu:
"Wielki faworyt, "Avatar" Jamesa Camerona musiał się zadowolić trzema zaledwie Oscarami"

Zastanawiam sie skad to przekonanie, ze Avatar byl wielkim faworytem. Ok, niby zgarnal globy, ale zaraz potem prasa i telewizja ostro zachwalala Hurt Locker i nie wiem, czy poza sprytnymi bobikami z polskiej prasy ktokolwiek byl zdziwiony przegrana Avatara.

B2Ka napisał(a):porażka Camerona jak najbardziej zasłuzona.

porazka? To jakies zawody byly?

Stanisław napisał(a):Generalnie już "Titanic" był lepszym filmem od najnowszego "dzieła" pana mega ego

"Generalnie" to ja byl tych filmow w ogole nie porownywal ;)

Stanisław napisał(a):A S. Worthington absolutnie nie ma charyzmy Di Caprio i to byłoby zdumiewające, gdyby oscara za film roku dostał film z takim nijakim i totalnie bezpłciowym głównym bohaterem.

Worthington charyzmy troche ma, nie jest za to zbyt dobrym aktorem (srednim tak) a reszta to wina postaci juz na papierze (do tego co lepsze, majace jakas jisle udezeniowa sceny polecialy przy montazu: Jake w barze na Ziemi - choc oczywiscie nijak to pomocne przy ocenianu filmu)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):czy poza sprytnymi bobikami z polskiej prasy ktokolwiek byl zdziwiony przegrana Avatara.

Szczerze... to ja byłem zdziwiony. Im więcej nominowanych filmów widziałem tym bardziej uświadamiam się w przekonaniu że Avatar miał wygrać, ewentualnie Bękarty Wojny. Dla mnie The Hurt Locker to średnie kino o którym bardzo szybko zapomniałem i nie zamierzam do niego wracać.

Mam wrażenie że osoby decydujące o zwycięstwie w Oskarach boją się nowych technologii ( może ich do końca nie rozumieją) i pomijają je jak tylko mogą. Pominięcie chociażby w nominacji Saldany to decyzja której nie potrafię zrozumieć.
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL

Odpowiedz
Większość głosujących to aktorzy, a poziom ich ignorancji można było w którymś z wywiadów przed galą poznać, kiedy z nominowanych tylko Jeff Bridges miał z tym kontakt i powiedział coś z sensem, reszta stwierdziła, że to kreskówka.

Odpowiedz
Cholera, Bucho źle zacytowałeś, bo ja nigdzie o porażce Camerona i Avatara nie pisałem :P.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon