Gry - pytania, dyskusje, popierdółki
mroziek napisał(a):ja na allegro kupiłem cd-key i gierkę do ściągnięcia z EA za 55zł.
No fakt, nie sprawdzałem za ile śmigają klucze na allegro. 55 jest już ceną do przyjęcia, ale na razie i tak moim najbliższym planem jest zakup Left 4 Dead 2, wstrzymuję się z tym jednak do czasu zaliczenia wszystkich achievementów w jedynce (zostało mi już tylko Zombie Genocidest), a co, skoro jestem już tak bliski zaliczenia jedynki na 100% to czemu by się jeszcze nie wstrzymać z kupnem dwójki. Zresztą i tak już trochę mi się przejadło wyżynanie hord zombie przez co odstawiłem grę na bok kilka tygodni temu :)

Odpowiedz
GTA4:
Czy zna tu ktoś skuteczny sposób na Fatal Error WS10? Na necie jest milion różnych metod i żadna nie działa. Od razu uprzedzam, że gram na kopii zapasowej (a raczej próbuje to kurestwo odpalić od 10 godzin...), bo spieprzyła mi się konsola. Jednak jest to problem, o dziwo, związany ściśle z oryginalnymi wersjami. Koledzy grający na kopiach, nie mają żadnych problemów i gra śmiga im od pierwszego włączenia bez najmniejszego oporu i nie są w stanie wskazać mi przyczyn. Zaktualizowałem sterowniki karty graficznej itd (GeForce 9400 GT), a i sprzęt mam całkiem mocny, więc... WHAT THE FUCK?

Tak, Military. Czasami masz rację odnośnie grania na piecu. Mało tego, ze swoim gównianym Xboxem wykrakałeś kres mojej kochanej PS3 :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):sprzęt mam całkiem mocny
To + 9400 GT niezbyt ze sobą współgra ; )

Na granie w IV jest jedna bardzo prosta recepta:

Service Pack 3 (domyślam się że masz XP) + najnowszy .NET Framework (+ najlepiej patch 1.0.4, wyraźnie widzę u siebie wzrost wydajności) = zero błędów.

Odpowiedz
Mam i SP3, i Frameworka, i patcha, o którym wspominasz. Po prostu nie działa.
--
Laozi

Odpowiedz
Krak dobry? :cool: Jeśli spatchowałeś grę, to krakus musi być odpowiedni bo inaczej nie zadziała.

Jeszcze jedno: uruchamiasz grę przez Social Club?

Odpowiedz
Haha, Hitch, ta twoja kochana PS3 padła ponad rok szybciej niż mój gówniany xbox. :D Nie ma co, sprzęt o klasę wytrzymalszy niż syf Microsoftu. ;)

Odpowiedz
Trefna się trafiła po prostu. PS2 miałem ponad 5 lat, a do tego jeszcze wcześniej rok leżała w Anglii u brata i nie zaliczyłem nawet najmniejszego problemiku. Dwa lata temu ją sprzedałem przeskakując na nowszą generację, i z tego co mi wiadomo - dalej działa :)

Mierzwu, gram przez Social Club, bo inaczej nawet gra nie chce się odpalić. A co?

Jeśli ktoś ma problemy z FPSem, jak ja, to niech ściągnie patcha 1050. Sprawia, że już prawie da się grać i dodaje fajną opcję pokazującą, ile pamięci zżera GTA i wskaźniki, ile jeszcze trzeba by działała w granicach grywalności :)
--
Laozi

Odpowiedz
Orientuje się ktoś, jak długie są dodatki do GTA IV? W piątek wychodzi Episodes of Liberty City na PC, więc się zastanawiam czy warto kupować.

Odpowiedz
Razem to podobno jakieś 20 godzin gry, czyli ponad 2 razy więcej niż oferuje wiele wielkich tytułów, a nie dodatków.

Zamówiłem przez empik.com z dostawą do salonu. Cena: 104,90. W sklepie Cenegi razem z dostawą to 112 zł. Różnica niby niewielka, ale po co przepłacać? : )

Skoro przy GTA jesteśmy, wkrótce wyjdzie kolejny patch do IV:

Cytat:Rockstar Games Social Club
• Remove Rockstar Games Social Club application
• Separate RGSC application no longer required to launch game
• Social Club login now occurs during the launch process

Shadows
• A new, less memory-intensive, and better-looking scalable shadow solution has been implemented
• Enhanced Night Shadows added with user-selectable level of detail (replaces Shadow Density)

Performance
• Rendering optimizations have been made to improve performance, particularly when enabling shadows
• User-configurable graphics settings have been added for shadow control
• Improved memory management

Multiplayer
• Enhanced security to isolate users from cheaters and hackers

Episodic Content
• Provide in-game support to purchase "The Lost and Damned" and "The Ballad of Gay Tony" (Not available in Russian/Japanese Versions)

Bug Fixes
• Vehicle shadows re-enabled between 8pm and 6am
• Fix floating street textures
• Pedestrians in vehicles appear further out from the player to allow for long range sniping
• The Moon has been implemented with simulated lunar phases
• Fixed garbled text in Japanese Multiplayer menus
• "RESC 10" error fix for specific hardware configurations
Wszystkie te rzeczy będą od razu dostępne w Episodes from Liberty City : )

EDIT: Patch już jest download.xbox.com/content/5454083b/tu10000083_10000b83.cab?n=F1F2863FCD63C802

Wzrostu wydajności nie widzę, a cienie na Low wyglądają jeszcze gorzej niż poprzednio, dopiero od Medium jest dobrze.

Odpowiedz
Czym się otwiera pliki CAB?
--
Laozi

Odpowiedz
jak będziesz miał szczęście to otworzysz RARem

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Orientuje się ktoś, jak długie są dodatki do GTA IV? W piątek wychodzi Episodes of Liberty City na PC, więc się zastanawiam czy warto kupować.

Ballad of Gay Tony to był u mnie dzień intensywnego grania (od rana, do nocy) i pierwsza gra, którą przeszedłem na padzie. Krótka nie jest.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Orientuje się ktoś, jak długie są dodatki do GTA IV? W piątek wychodzi Episodes of Liberty City na PC, więc się zastanawiam czy warto kupować.
Są warte swojej ceny, tyle Ci powiem. Jeżeli podobało Ci się GTA IV to one sprawia Ci mnóstwo frajdy. Ja myślałem, że mniej będzie bawić The Ballad of..., bo kluby, blichtr, te sprawy to mnie mało robi, a jednak wciągnęło mnie nie na żarty. Oba dodatki są kapitalne i gra się w nie przyjemnie nawet po zakończeniu. Zwłaszcza, że w The Ballad of... masz możliwość powtarzania już skończonych misji, co jest fajnym dodatkiem. Choć zdaje się, że na PC jest mod, który nawet w GTA IV daje taką możliwość...

Odpowiedz
Dźwięk mi się zacina na przerywnikach filmowych w "Splinter Cell: Conviction". What the fuck?
--
Laozi

Odpowiedz
Ale na konsoli czy PC? :)

Odpowiedz
Na PC. Nie gram na konsolach od kiedy zdradziła mnie moja PS3, na którą zresztą SCC nie wyszedł. Swoją drogą, łosie na Gamespocie wystawili tej przekozackiej grze 6.5.
--
Laozi

Odpowiedz
Wadliwa karta graficzna? Przestarzałe stery? Powodów może być multum. Spróbuj pokombinować z opcjami dźwiękowymi, z jakimś EAX, coś. Czasem też pomaga po prostu reinstal.

Odpowiedz
Orientuje się ktoś, jak można rozwiązać problem zawieszania się Assassin's Creed 2? Gra "zamraża" mi się podczas pierwszego spotkania z Da Vinci. :roll:
22.04.2011

Odpowiedz
Oryginał? :cool:

Odpowiedz
Nope. :cool:

Ale z tego, co wyczytałem, to na oryginałach tak samo potrafi się "zmrozić".
22.04.2011

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości