Ankieta: Pierwszy oryginalny film kupi
Blu
DVD
VHS
inny format
[Wyniki ankiety]

Pierwszy zakup
U mnie pierwszy na DVD był "Cube". Jego pierwszeństwo to w dużej mierze dzieło przypadku, bo robiłem zakupy w MM i nabyłem wówczas 7 filmów, a "Cube" był po prostu pierwszy w alfabecie (szedłem wzdłuż półek i wybierałem) i najwcześniej go włożyłem do koszyka. :smile:

VHS-ów nigdy nie kupowałem, więc powiem przynajmniej, w ramach ciekawostki, że moją pierwszą kasetą (piracką, jak wszystkie w tamtym czasie) z muzyką było Pet Shop Boys – "Actually". Pierwsze legalne CD: Vangelis – "Chariots of Fire". :cool:

Odpowiedz
pierwsze vhs'y - mucha 2, robocop 2 i alien resurrection

Odpowiedz
VHS - ciężko powiedzieć, chyba "Batman", jako prezent (wybrany przeze mnie) 6 grudnia, ale nie jestem pewien czy wcześniej nie było jeszcze czegoś oryginalnego pośród filmów nagrywanych z telewizji, ale generalnie moja kolekcja była licha i najjaśniejszym jej punktem była wspomniana przez Mefista trylogia Star Wars w wersji specjalnej, a, no i oczywiście "Fight Club", którego dosłownie zdarłem (zapewne nie pomogło, że był używaną kasetą kupioną z wypożyczalni).
DVD - "Prawdziwy romans", ale bez specjalnego powodu, nie widziałem filmu i byłem go ciekaw, a cena i wygląd pudełka zachęcały do zakupu. Dwa dni później nabyłem kolejne tytuły, w tym "Terminatora 2" z pierwszej serii QDVD i dalej już kolejne tytuły same zaczęły wskakiwać na półkę... :)

Odpowiedz
Kaset VHS nigdy nie kupowałam ale pamiętam swój pierwszy film VHS, oglądany u koleżanki -W pustyni i w puszczy. Pierwsze VCD to Leon Zawodowiec, występujący bodajże jako dodatek do miesięcznika Film. Pierwsze DVD przeze mnie kupione to Gwiezdne wojny (cz. IV, V, VI)

Odpowiedz
A moim pierwszym (bądź jednym z pierwszych) filmów jakie zobaczyłem na kasecie VHS jakoś w wieku lat 5-6 był... "Predator" :)

Odpowiedz
vhsy pierwsze i jedyne - Spider-Man, Epoka lodowcowa,
dvd- trudno sobie dokładnie przypomnieć ten pierwszy... chyba jakaś gazetówka z "Filmu", więc możliwe, że "Trainspotting"
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Moje osiągi:)

DVD: Detroit Rock City

VHS: już nie pamiętam ale chyba Krwawy Sport

:razz:

Odpowiedz
Gwiezdne Wojny!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon