The Thing - ten film z chodzącą głową!
Mefisto napisał(a):Przebiłeś argumentami Artemis. <ok>

A po co więcej mówić, jak strzelasz takimi tekstami?

Odpowiedz
A co mam Ci powiedzieć, o bogu wiedzy, który przewidujesz każdy film od początku do końca!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie musisz mi mówić, że oglądam same gnioty, bo z całym szacunkiem, gówno wiesz co oglądam. Na pewno nie oglądam Memento co tydzień po raz pierwszy, a większość filmów rzadko mnie zaskakuje. Na całe szczęście zaskoczenie nie jest dla mnie jedyną wartością w kinie.

Odpowiedz
Craven napisał(a):Nie musisz mi mówić, że oglądam same gnioty, bo z całym szacunkiem, gówno wiesz co oglądam.

Jasne, 3 ptysie postów na forum i link w podpisie - zupełnie nie wiem co oglądasz :D
O tym, że to (gnioty) była oczywista uszczypliwość nie wspomnę.

Cytat:Na całe szczęście zaskoczenie nie jest dla mnie jedyną wartością w kinie.

Fakt. Niemniej wątpliwości dodają smaczku i nie są wcale takie rzadkie.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Jasne, 3 ptysie postów na forum i link w podpisie - zupełnie nie wiem co oglądasz :D
Miło, że połechtałeś moją próżność, ale nie piszę o wszystkich filmach, które oglądam na blogu.

Mefisto napisał(a):Fakt. Niemniej wątpliwości dodają smaczku i nie są wcale takie rzadkie.
Pozostanę przy swoim zdaniu.

Odpowiedz
vast napisał(a):znamy jego zakończenie??? to może przytoczysz to zakończenie? bardzo jestem ciekaw zakończenia the thing ad 2011
Nie wiem jak skończy się nowy The Thing, wiem jak zaczyna się film Carpentera i to, oraz spalona norweska baza są wystarczającymi powodami, by NIE robić tego prequela.

Odpowiedz
Craven napisał(a):Miło, że połechtałeś moją próżność, ale nie piszę o wszystkich filmach, które oglądam na blogu.

No shit :D Nie zmienia to faktu, że jednak prezentujesz choćby część swoich seansów publicznie, ergo coś tam jednak wiem ;)

Odpowiedz
Mierzwiak: Spalona norweska baza plus pozostałości Cosia też zjarane. To w zasadzie wiele mówi :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jeśli nie posiadasz wyobraźni i umiejętności dopowiedzenia sobie tego, co reżyser przedstawia w postaci strzępków informacji to twój problem.

Właśnie dla takich jak ty Ridley Scott robi prequele Aliena.

Odpowiedz
Ale ja tylko chciałem potwierdzić twoje zdanie, bo mam zbliżoną opinię. Cieszę się że wskazałeś mi miejsce w szeregu. :mrgreen:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
A to przepraszam, źle odczytałem to co napisałeś :wink:

No to tak: prequel The Thing jest równie potrzebny co prequel Aliena.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):No shit :D Nie zmienia to faktu, że jednak prezentujesz choćby część swoich seansów publicznie, ergo coś tam jednak wiem ;)

Tak. Coś tam.

Mierzwiak napisał(a):No to tak: prequel The Thing jest równie potrzebny co prequel Aliena.

Tak, studiom są oba potrzebne, żeby im leciała kasa. Ale Alien teoretycznie ma odpowiedzieć na pytania, rozwiać niewiadome (które były urokiem pierwszego filmu), ten Thing natomiast raczej na nic nie powinien odpowiedzieć, tylko pokazać jak przebiegła masakra w drugiej bazie. Z Alienem jest może jakaś drobna zaleta, że to Ridley robi, ale jakoś mnie to nie uspokaja (no i może wyleci jak się będzie upierał przy Rce). Thinga robi jakiś nołłan, po którym nie oczekuję nawet ułamka nastroju Thinga.

Odpowiedz
hmmm początek wygląda słabiutko, od połowy trailer zyskuje moc. bardzo oldskulowo zrobiony. motyw z wiertłem bardzo fajny, podobają mi się też napisy. czekam na hd.

Odpowiedz
Jeśli wszystko ma dziać się w norweskiej bazie i wszyscy maja być norwegami to czemu zwiastun zaczyna się od ujęć jakiejś wielkiej US metropolii ?? Czyżby nasza pani doktor, archeolog była zesłana specjalnie na Antarktydę , a jeśli tak to po kiego wała do norweskiego obozu a nie amerykańskiego ? .

Odpowiedz
patent metropolijny jest chujowy to fakt

Odpowiedz
Ano, Thing powinien się zacząć i skończyć na biegunie. Ten film nie potrzebuje kontekstu.

Odpowiedz
Ale współcześni widzowie potrzebują character developmentu.

Jeśli coś mnie w tym filmie ciekawi to jak wypadnie Mary Elizabeth Winstead w - przynajmniej teoretycznie - poważnym horrorze, bo Final Destination 3 to ani horror, ani powazny film.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Jeśli coś mnie w tym filmie ciekawi to jak wypadnie Mary Elizabeth Winstead
Ważniejsza kwestia: czy pokaże cycki.

Odpowiedz
ze względu na arktyczne mrozy wątpiłbym.

Odpowiedz
Scena pod prysznicem... heloł?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon