Filmowe ciekawostki
Zamiast opisu mogłeś dać pytanie: "Na którym zdjęciu jest mężczyzna?" Uśmiech

Odpowiedz
Dux nadrobil Piranie 2 Oczko
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
13 filmów Alfreda, które nie powstały
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Niesłychane podobieństwo syna do ojca - popatrzcie tylko na Christophera Schwarzeneggera i porównajcie z Arnoldem z "Terminatora":

[Obrazek: podobienstwo.jpg]
"It's alive!"

Odpowiedz
Różnica jest taka, że Arnold robił tę minę bo grał, a jego syn wygląda jakby naprawdę chciał zamordować wszystkie Sary Connor...

Odpowiedz
Jak dla mnie ciekawostka stulecia - właśnie mnie imdb oświeciło.

Otóż w Red Dawn występuje Powers Boothe! Zawsze myślałem, że tego gościa skądś znam, ale nie za bardzo wiedziałem skąd... No i tak, to jest Powers Boothe w naprawdę szokującym kamuflażu: BEZ WĄSÓW!

[Obrazek: boothe_red_dawn.jpg]

Myślałem że ten facet urodził się ze swoimi epickimi wąsami, ale jak widać jednak nie.

EDIT:

Dla tych, którzy nie wierzą (ja nie wierzyłem):

[Obrazek: boothereddawn.jpg]

Tak, to jednak Powers Boothe!

Odpowiedz
No cóż, nie mogę podzielić entuzjazmu, ja ostatnio "ciągle" natrafiałem na Boothe bez wąsów:

Serial "24":
[Obrazek: 151176.1.jpg]

U-turn:
[Obrazek: 88758.1.jpg]

Myślę że jeszcze coś by się mogło znaleźć.

Odpowiedz
Odświeżyłem sobie Gremliny i zauważyłem wiele fajnych nawiązań do klasyków, za młodu nie miałem pojęcia o co chodzi, a teraz wywołały u mnie spory uśmiech. Najbardziej rozbawiło mnie nawiązanie do Maratończyka w części 2: przebrany za dentystę gremlin zbliża się z wiertarką do głównego bohatera przywiązanego do fotela dentystycznego i mówi: Is it safe? :razz:

Rozwalił mnie też doktorek wchodzący do laboratorium z ogromnym strąkiem z Inwazji Porywaczy Ciał, a także robot Robby z Zakazanej Planety na zlocie wynalazców w części 1 :razz:

Odpowiedz
Czy Rutger Hauer ma cameo w Pogromcach duchów? W scenie w areszcie jeden z więźniów (po lewej stronie ekranu, niestety nie mam screena) wygląda BARDZO podobnie, ale nie mogę znaleźć na ten temat żadnej informacji.

Odpowiedz
Ja wiem tylko o cameo Rona Jeremy'ego w Ghostbusters, o Rutgerze nic nie słyszałem.

Odpowiedz
Chodzi o tego kolesia:

[Obrazek: hauer.jpg]

Odpowiedz
No jak na moje oko to raczej nie Rutger. Zresztą mówimy o 25-letnim klasyku, na pewno ktoś by to już zauważył i dodał te cameo do bazy Imdb. Po drugie Hauer nie współpracował chyba nigdy z Ivanem Reitmanem, o przyjaźni czy częstej współpracy z którymś z aktorów też chyba nic nie znajdziemy. A to przecież najczęstsze powody takich występów.

Odpowiedz
Tylko że w USA w tym okresie Hauer jeszcze nie miał statusu celebryty, więc mógł sobie dorobić na planie Ghostbusterów. Ewentualnie - akurat coś kręcił, przyszedł popatrzeć, wzięli go do ujęcia (jak to też często z cameo bywa). Ale sam nie wiem - w ruchu wygląda jak 100% Hauer. Na statycznym obrazku już nieco mniej.

Odpowiedz
Z drugiej strony był już po "Nocnym Jastrzębiu" i "Blade Runner". Sam już nie wiem...

Odpowiedz
Die Hard 2

Holly rozmawia z babcia w samolocie
[Obrazek: diehard1.th.jpg]

Babcia wyciagajac paralizator, trzyma w reku gazete na ktorej sa Martin Riggs i Roger Murtaugh z serii Lethal Weapon

Armed. Dangerous. And all yours.

[Obrazek: diehardf.th.jpg]
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

Odpowiedz
R2-D2 z "Gwiezdnych wojen" w drugiej części "Transformers". Żart speców od FX:

http://img.trekmovie.com/images/sfs/transformersrotfr2d2-large-sfmovies91.jpg

Odpowiedz
było, chyba gdzieś to dawałem w temacie o Transformers ROTF jakieś 20 metrów brody temuUśmiech
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
W Star Treku podobno też gdzieś był R2D2.

Odpowiedz
był, i też było Język
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Gigacz:
http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=3627&postdays=0&postorder=asc&start=300
Uśmiech
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon