Klasyczne efekty analogowe kontra CGI
slepy51 napisał(a):Plus klasyk
Auć! Wiedziałem że w tym świetnym filmie był jakiś babol ale nie mogłem sobie przypomnieć. Dzięki : )

Odpowiedz
Scena z kotami - miazga, brakowało tylko Lesliego Nielsena w roli ofiary.:D Jelenie - poziom Asylum, ale to Ring 2 w wersji US, nawet nie wiedziałem że powstał taki film, więc łaskawie olewam sikiem prostym. Jak dla mnie szczytem CGI-żenady jest I Am Legend - tego nic nie pobije. Nie mam pojęcia, jak przebiegała preprodukcja, ale wszyscy jej uczestnicy musieli być ostro narąbani, żeby w filmie za grube miliony przepuścić takie cuś:

[Obrazek: i_am_legend_zombie.jpg]

Odpowiedz
Akurat ten kadr super wygląda. Jak VHSy z początku lat 90. Wszystko się zgadza - nawet kolorystyka. <ok>

Odpowiedz
Bo nic tak nie buduje klimatu jak CGI-ziomek rodem z intra do gry z roku 2000.

[Obrazek: 72.jpg]

Odpowiedz
military - ale oni byli konsekwentni :) Przecież CGI ziomek może przewrócić samochód (ważący, bagatela, 1.5 tony) a kaskader i człowiek nie, więc zrobili komputerowe stworki pasujące do takich głupot.
loading podpis...

Odpowiedz
Żartujesz, tak?:)

Odpowiedz
military napisał(a):Jak dla mnie szczytem CGI-żenady jest I Am Legend - tego nic nie pobije. Nie mam pojęcia, jak przebiegała preprodukcja, ale wszyscy jej uczestnicy musieli być ostro narąbani, żeby w filmie za grube miliony przepuścić takie cuś:
A mogło być tak pięknie...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j22RthvabUM[/youtube]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Przecież to jest zajebiste! Czemu ci debile tego nie użyli w filmie?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Bo są debilami?

Mi też się bardzo podoba, świetne uzębienie :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Fajny filmik z gumowym Slimerem (zaczyna się koło 4 minuty):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X3FQur6CsCY[/youtube]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Witamy w świecie SF XXI wieku

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/fani-oszukani-ona-nie-istnieje,9877745,1,klip.html#
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
jako , ze nie ma tematu do tego remake'u a nie wiem czy jest też do oryginalnej serii. CGI dramat. Koszmarek. Aż się nie chce wierzyć, że to są finalne klipy. Widać kiepszczyzna z King Konga niczego ich nie nauczyła.

http://www.filmweb.pl/news/TYLKO+U+NAS+3+fragmenty+%22Genezy+planety+ma%C5%82p%22+po+polsku-75797

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Przepraszam ale co nazywasz kiepszczyzną z King Konga? Bo jeśli piszesz o Kongu, to zgaduję że oglądałeś film na youtube w 360p i zgrywasz mądralę.

Odpowiedz
Mimika jest ok, gorzej z resztą ciała ale jeśli mieli już to robić to tylko w taki sposób. Ucharakteryzowani aktorzy to byłaby już trochę żenada.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cały Kong to do dzisiaj arcydzieło CGI. Polecam obejrzeć na Blu-ray.

Odpowiedz
I tak i nie :) Tak, jest to arcydzieło, całość jest ślicznie zanimowana, szczególnie ruch futra - to jest niepodważalne i zasłużyło na Oscara. Ale ostateczny rendering wygląda sztucznie. Nie wiem, pewnie to przez światło i kolory. Ale wszelkie animacje, dopasowanie do ruchów kamer są perfekcyjnie zrealizowane. Ale jednak coś nie gra :)

Odpowiedz
(22-07-2011, 00:04)Mierzwiak napisał(a): Przepraszam ale co nazywasz kiepszczyzną z King Konga? Bo jeśli piszesz o Kongu, to zgaduję że oglądałeś film na youtube w 360p i zgrywasz mądralę.

w 240p. Jeśli oglądasz kiepską kopie np. z YT to nie widzisz jak na dłoni mankamentów cyfrowych i innych efektów. Bo kopia na to nie pozwala. Zgaduje, że tego nie sprawdzałeś i zgrywasz mądrale.

Jak napisano wyżej- mimika , animacja Konga ok. A jednak sporo nie gra. I mam gdzieś, że ten film miał być stylizowany na oldschool.

Odpowiedz
King Kong to CGI-sraka, ta cała wyspa to komputerowy koszmar, w którym tylko sama małpa jest dobra.
Byc moze jest to perfekcyjne technicznie, ale estetycznie to sraka.

Odpowiedz
Z tą małpą też bym nie przesadzał. Fajne ma animacje, ale ogólny efekt wcale nie jest taki realistyczny.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wywiad nerdówy z Aleciem Gillisem o Harbinger down, roli efektów specjalnych w grze aktorskiej i zmianie, jaka nastąpiła po wkroczeniu CGI na salony:
Krótka wersja:

Pełna wersja:
Pełna, godzinna wersja wywiadu

W zasadzie oprócz Harbingera to jeszcze Territorial może być interesujący, horrory z prawdziwymi propami są najlepsze:).

Dla zainteresowanych:
Strona Harbinger down

Territorial na fejsie
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon