slepy51 napisał(a):Plus klasykAuć! Wiedziałem że w tym świetnym filmie był jakiś babol ale nie mogłem sobie przypomnieć. Dzięki : )
27-02-2011, 21:15
|
Klasyczne efekty analogowe kontra CGI
|
slepy51 napisał(a):Plus klasykAuć! Wiedziałem że w tym świetnym filmie był jakiś babol ale nie mogłem sobie przypomnieć. Dzięki : ) 27-02-2011, 21:15
Scena z kotami - miazga, brakowało tylko Lesliego Nielsena w roli ofiary.:D Jelenie - poziom Asylum, ale to Ring 2 w wersji US, nawet nie wiedziałem że powstał taki film, więc łaskawie olewam sikiem prostym. Jak dla mnie szczytem CGI-żenady jest I Am Legend - tego nic nie pobije. Nie mam pojęcia, jak przebiegała preprodukcja, ale wszyscy jej uczestnicy musieli być ostro narąbani, żeby w filmie za grube miliony przepuścić takie cuś:
27-02-2011, 22:27
Akurat ten kadr super wygląda. Jak VHSy z początku lat 90. Wszystko się zgadza - nawet kolorystyka. <ok>
27-02-2011, 22:51
military - ale oni byli konsekwentni :) Przecież CGI ziomek może przewrócić samochód (ważący, bagatela, 1.5 tony) a kaskader i człowiek nie, więc zrobili komputerowe stworki pasujące do takich głupot.
loading podpis...
28-02-2011, 13:56 military napisał(a):Jak dla mnie szczytem CGI-żenady jest I Am Legend - tego nic nie pobije. Nie mam pojęcia, jak przebiegała preprodukcja, ale wszyscy jej uczestnicy musieli być ostro narąbani, żeby w filmie za grube miliony przepuścić takie cuś:A mogło być tak pięknie... [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j22RthvabUM[/youtube]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
18-04-2011, 14:14
Przecież to jest zajebiste! Czemu ci debile tego nie użyli w filmie?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 18-04-2011, 15:25
Bo są debilami?
Mi też się bardzo podoba, świetne uzębienie :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-04-2011, 16:17
Fajny filmik z gumowym Slimerem (zaczyna się koło 4 minuty):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X3FQur6CsCY[/youtube]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
05-06-2011, 14:27
Witamy w świecie SF XXI wieku
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/fani-oszukani-ona-nie-istnieje,9877745,1,klip.html#
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-07-2011, 23:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2011, 23:39 przez shamar.)
jako , ze nie ma tematu do tego remake'u a nie wiem czy jest też do oryginalnej serii. CGI dramat. Koszmarek. Aż się nie chce wierzyć, że to są finalne klipy. Widać kiepszczyzna z King Konga niczego ich nie nauczyła.
http://www.filmweb.pl/news/TYLKO+U+NAS+3+fragmenty+%22Genezy+planety+ma%C5%82p%22+po+polsku-75797
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-07-2011, 00:01
Przepraszam ale co nazywasz kiepszczyzną z King Konga? Bo jeśli piszesz o Kongu, to zgaduję że oglądałeś film na youtube w 360p i zgrywasz mądralę.
22-07-2011, 00:04
Mimika jest ok, gorzej z resztą ciała ale jeśli mieli już to robić to tylko w taki sposób. Ucharakteryzowani aktorzy to byłaby już trochę żenada.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
22-07-2011, 10:09
I tak i nie :) Tak, jest to arcydzieło, całość jest ślicznie zanimowana, szczególnie ruch futra - to jest niepodważalne i zasłużyło na Oscara. Ale ostateczny rendering wygląda sztucznie. Nie wiem, pewnie to przez światło i kolory. Ale wszelkie animacje, dopasowanie do ruchów kamer są perfekcyjnie zrealizowane. Ale jednak coś nie gra :)
22-07-2011, 11:41 (22-07-2011, 00:04)Mierzwiak napisał(a): Przepraszam ale co nazywasz kiepszczyzną z King Konga? Bo jeśli piszesz o Kongu, to zgaduję że oglądałeś film na youtube w 360p i zgrywasz mądralę. w 240p. Jeśli oglądasz kiepską kopie np. z YT to nie widzisz jak na dłoni mankamentów cyfrowych i innych efektów. Bo kopia na to nie pozwala. Zgaduje, że tego nie sprawdzałeś i zgrywasz mądrale. Jak napisano wyżej- mimika , animacja Konga ok. A jednak sporo nie gra. I mam gdzieś, że ten film miał być stylizowany na oldschool.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-07-2011, 13:21
King Kong to CGI-sraka, ta cała wyspa to komputerowy koszmar, w którym tylko sama małpa jest dobra.
Byc moze jest to perfekcyjne technicznie, ale estetycznie to sraka. 25-07-2011, 22:45
Z tą małpą też bym nie przesadzał. Fajne ma animacje, ale ogólny efekt wcale nie jest taki realistyczny.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 25-07-2011, 23:51
Wywiad nerdówy z Aleciem Gillisem o Harbinger down, roli efektów specjalnych w grze aktorskiej i zmianie, jaka nastąpiła po wkroczeniu CGI na salony:
Krótka wersja: Pełna wersja: Pełna, godzinna wersja wywiadu W zasadzie oprócz Harbingera to jeszcze Territorial może być interesujący, horrory z prawdziwymi propami są najlepsze:). Dla zainteresowanych: Strona Harbinger down Territorial na fejsie
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
18-06-2013, 16:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2013, 16:30 przez Red.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ciekawe efekty. | Anonymous | 54 | 21,472 |
07-08-2025, 18:58 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Ciekawe efekty w teledyskach | Mierzwiak | 28 | 13,624 |
11-05-2025, 12:38 Ostatni post: Bucho |
|
| Najlepsze komputerowe efekty specjalne | military | 171 | 43,985 |
18-01-2014, 23:20 Ostatni post: Danus |
|
| Efekty specjalne a film | military | 109 | 27,341 |