The Dark Knight Rises (2012)
Ostatnio reżyser Christopher Nolan udzielił dość interesującego wywiadu, w którym poruszono wiele kwestii związanych z filmami z Batmanem.

O wyborze Anne Hathaway do roli Catwoman:
Selina Kyle. To będzie zabawne.

Jako Selina Kyle, nie jej alter-ego Catwoman?
[odpowiada za zaciśniętymi ustami, że nie ma nic więcej do powiedzenia, chociaż jest gotów pośmiać się ze swojego milczenia]

O tym dlaczego musiał powrócić do trzeciego swojego filmu o Batmanie:
Myślę, że chodzi o zakończenie historii. Dla mnie, wszystko dotyczy zakończenia. Jak to się zakończy? Sądzę, że w historii Bruce'a Wayne'a to jest właśnie interesujące.

O tym jak ekipa Nolana wymyśliła historię do "The Dark Knight Rises":
Dużo waliłem głową o mur. [Śmiech] Nie, pracujemy nad tym od dłuższego czasu. Mamy około 12 tygodni do rozpoczęcia zdjęć, w maju rozpoczynamy zdjęcia.

Co przyciągnęło go do postaci Batmana:
Myślę, że zainteresował mnie Batman, dlatego że nie jest on superbohaterem z supermocami. Jest zwykłym facetem, który robi dużo pompek. Jego pieniądze są jego supermocą, ale jest prawdziwym facetem, którego motywacją jest znana z filmów noir - zemsta, która uwielbiam. Jest tak wiele rzeczy, które można zrobić w tym zakresie. Dlatego zamierzam zrobić trzeci film, bo po porostu jest to tak interesująca postać.

O tym jak został zaangażowany do realizacji filmu o Batmanie:
Cóż, mój agent zadzwonił do mnie i powiedział, że Warner Bros chciało coś z robić z Batmanem, ale nie wiedziało co. Darren Aronofsky pracował na Batman: Year One przez jakiś czas, ale chciał żeby film był w kategorii "R", Warner Bros. nie było do tego przekonane. Kiedy zastanawiałem się nad tym czego nie zrobiono, wpadłem na pomysł epickiej historii o początkach bohatera. Tym czym zachwyciłem studio było to co zrobił Richard Donner w "Supermanie" z 1978 roku. Tim Burton zrobił swoją wersję w swoim specyficznym, gotyckim stylu, ale geneza pochodzenie tego niezwykłego bohatera, to było to co mnie interesowało.

Skąd wiedział, że Christian Bale jest idealny do roli:
Bardzo podobał mi się Christian w "American Psycho". Był fascynujący i przerażający. Ale jeśli obejrzysz film ponownie to dostrzeżesz jak to jest zabawne. Jak zabawny jest w tej roli. Miałem z nim kapitalna rozmowę w restauracji. Pił tylko kawę, żadnego jedzenia. Nie dostrzegłem tego od razu, ale jego żebra były widoczne od strony pleców. Stracił tyle kilogramów do roli w "Mechaniku". Opuściłem spotkanie z myślą: "Ten facet to Bruce Wayne". Rozumie jak ważne jest oddanie się sprawie. Moją wielką obawą o niego, było to, że chciał być 90 funtowym Batmanem. Szybko jednak powrócił do normalnej wagi, następnie popracował nad mięśniami. To było wahnięcie o 100 funtów.

O tym dlaczego woli stosować więcej tradycyjnych efektów specjalnych niż CGI:
Staramy się nakręcić najwięcej jak to możliwe. Nawet jeśli stosujemy efekty specjalne, to staramy się by to wszystko znalazło się w kadrze. Wydaje mi się, że publiczność ma wrodzoną zdolność wyczuwania, tego co zostało nakręcone od animacji komputerowej. Nie sądzę by kiedykolwiek z tego zrezygnowano.

O tym, czy planował nakręcenie kontynuacji "Batman Begins":
Nie od razu. Widzieliśmy "Batman Begins" jako samodzielny film. Karta Jokera była tylko ekscytującym sposobem na powiedzenie, że można to kontynuować. Ale jak tylko film trafił do kin, po prostu zafascynowała mnie ta postać w tym świecie.

O wyborze Heatha Ledgera do roli Jokera:
Myślę, że zostawiliśmy samych siebie w bardzo interesującym punkcie. Fascynujące było to, że Heath się zgodził bez zapoznania ze scenariuszem. Jego zainteresowanie było oparte na rozmowach na temat charakteru Jokera i jego siły anarchii. Ostatnio ponownie obejrzałem ten film, by się przygotować do realizacji kolejnej części i naprawdę uważam, że druga połowa była ekscytującą przejażdżką za sprawą nieprzewidywalnego Heatha. To co wymyślił on dla Jokera w swojej grze to ta nieprzewidywalność. Nigdy nie wiesz w którym kierunku poprowadzi swoją postać, nie wiesz co będzie następne.

źródło: batcave.stopklatka.pl[/i]

Odpowiedz
shamar napisał(a):Skoro wsadzenie wątku z JGL jako Jokerem uwazasz za zbedne bo jest już za duzo postaci / watków to potweirdzisz też , że zbedny jest sam JGL jako Riddler czy Strange.
Jak najbardziej. Wątek ścigania przez policję + Bane jako czarny charakter to jak dla mnie wystarczająca ilość materiału na jeden film. Catwoman to wisienka na torcie, ale trzeci przeciwnik to już tłok, a tłoku jak przy TDK nie chcę.

Odpowiedz
Ale jest też możliwe , że nie bedzie Catwoman... tylko Selina Kyle ( jak jest napisane w powyzszym wywiadzie ).

Anyway, licze na dobry film. Oby to się spełniło. Batmany Burtona były dobre. Batmany Nolana są dobre. Oby tak wygladaly wszystkie ekranizacje komiksów.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Ale jest też możliwe , że nie bedzie Catwoman... tylko Selina Kyle ( jak jest napisane w powyzszym wywiadzie ).
Zwykła zmyłka. Nolan musiałby być idiotą, biorąc do filmu Selinę Kyle, a nie przedstawiając jednocześnie Catwoman. Inaczej nie ma żadnego uzasadnienia umieszczanie w scenariuszu postaci, która nazywa się akurat Selina Kyle, no chyba że zależy mu na najgorszym mrugnięciu okiem do fanów w historii.

Odpowiedz
To by miało sens, gdyby Nolan planował jeszcze czwartą część Batman, zresztą chyba początkowo tak miało to wyglądać w przypadku Denta? Ale, że nie planuje wszystko jest jasne - zobaczymy ją w filmie. A tak po za tym, to ktoś z twórców filmu nie wspomniał jakoś ostatnio, że Hathaway świetnie wygląda w stroju Catwoman?

Odpowiedz
Perfik napisał(a):A tak po za tym, to ktoś z twórców filmu nie wspomniał jakoś ostatnio, że Hathaway świetnie wygląda w stroju Catwoman?

Nie uwierzę, póki nie zobaczę :roll: A zresztą rozpoczęto już zdjęcia? Chyba jeszcze nie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Termin rozpoczęcia zdjęć nie ma nic do rzeczy, na długo przed nimi robi się przymiarki kostiumów.

Odpowiedz
Dać do ostatniego filmu trylogii Selinę Kyle ale nie Catwoman byłoby jeszcze wiekszą głupotą niż ten Joker mordujący Alfreda :razz:

Cytat:że zbedny jest sam JGL jako Riddler czy Strange.

Oczywiście Riddler czy Strange jest całkowicie zbyteczny, w ogóle JGL nie powinien grać w tym filmie żadnego villaina chyba, że któregoś z pomocników Bane'a o ile się pojawią (w tym wypadku chyba tylko Bird wchodziłby w grę), swoją drogą, przypomniał mi się fanowski casting trójki pomagierów Bane'a:

[Obrazek: 875313-banesmen_super.jpg]

[Obrazek: weller.jpg] [Obrazek: Gibbs300px.PNG] [Obrazek: sean.jpg]

Beana i Wellera chętnie bym w tych rolach zobaczył :mrgreen:

Odpowiedz
Kolejne plotki, albo i nie ...

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=74117

Odpowiedz
Tragicznie ten news napisany. Chyba z pięć błędów/literówek.

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):A tak po za tym, to ktoś z twórców filmu nie wspomniał jakoś ostatnio, że Hathaway świetnie wygląda w stroju Catwoman?

Nie uwierzę, póki nie zobaczę :roll: A zresztą rozpoczęto już zdjęcia? Chyba jeszcze nie.

W. Pfister zdobywca tegorocznego Oscara za zdjęcia do Incepcji zdradził w jednym z wywiadów, że podczas zdjęć próbnych A. Hathaway świetnie wyglądała w 'stroju'. Oczywiście nie chciał zdradzić czy to latexowe wdzianko kobiety kota czy flanelowa piżama Seleny Kyle. Sama A. Hathaway w wywiadzie z Oprah mówiła o sobie Catwoman. Z innych wywiadów:

- zdjęcia będą trwały od maja do listopada a scenariusz nie należy do najkrótszych (M. Caine)
- Bane będzie najprawdopodobniej bez maski i nie będzie nierozmiarowym mięśniakiem, 100 kg w maksie (T. Hardy)
- TDKR, podobnie jak Incepcja będzie kręcony w kilku krajach na całym świecie (Anglia, USA - m.in. Chicago, Nowy Jork, Pittsburgh, Rumunia, Chiny)
- historia jest podobnież bardzo dobra i trójka ma splatać poprzednie wątki w jedną całość (G. Oldman)
- H. Zimmer będzie znowu komponował ścieżkę dźwiękową i dostał już wstępne pomysły od Nolana (H. Zimmer)
- Nolan chce wizualnie przedstawić coś całkowicie nowego (prawdopodobnie bardzo duża liczba scen będzie nakręcona kamerami IMAX (C. Nolan)
- bardzo możliwe, że IMAX zdąży wprowadzić na rynek nowe, poręczniejsze i cichsze kamery IMAX, które mają zostać użyte w filmie (IMAX)
- Batman początek odegra dużą rolę w ostatniej części, która będzie miała epicką skalę (powrót Ligi Cieni?, bardziej gotycki wygląd? (G. Oldman)

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):A tak po za tym, to ktoś z twórców filmu nie wspomniał jakoś ostatnio, że Hathaway świetnie wygląda w stroju Catwoman?

W. Pfister zdobywca tegorocznego Oscara za zdjęcia do Incepcji zdradził w jednym z wywiadów, że podczas zdjęć próbnych A. Hathaway świetnie wyglądała w 'stroju'. Oczywiście nie chciał zdradzić czy to latexowe wdzianko kobiety kota czy flanelowa piżama Seleny Kyle. Sama A. Hathaway w wywiadzie z Oprah mówiła o sobie Catwoman. Z innych wywiadów:

- zdjęcia będą trwały od maja do listopada a scenariusz nie należy do najkrótszych (M. Caine)
- Bane będzie najprawdopodobniej bez maski i nie będzie nierozmiarowym mięśniakiem, 100 kg w maksie (T. Hardy)
- TDKR, podobnie jak Incepcja będzie kręcony w kilku krajach na całym świecie (Anglia, USA - m.in. Chicago, Nowy Jork, Pittsburgh, Rumunia, Chiny)
- historia jest podobnież bardzo dobra i trójka ma splatać poprzednie wątki w jedną całość (G. Oldman)
- H. Zimmer będzie znowu komponował ścieżkę dźwiękową i dostał już wstępne pomysły od Nolana (H. Zimmer)
- Nolan chce wizualnie przedstawić coś całkowicie nowego (prawdopodobnie bardzo duża liczba scen będzie nakręcona kamerami IMAX (C. Nolan)
- bardzo możliwe, że IMAX zdąży wprowadzić na rynek nowe, poręczniejsze i cichsze kamery IMAX, które mają zostać użyte w filmie (IMAX)
- Batman początek odegra dużą rolę w ostatniej części, która będzie miała epicką skalę (powrót Ligi Cieni?, bardziej gotycki wygląd? (G. Oldman)

Odpowiedz
No i wiadomo kogo zagra Gordon - Levitt:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=75247

Odpowiedz
I to powinno wystarczyć jeśli chodzi o nawiązania do przeciwników z jedynki.

Odpowiedz
Rety, ten film zapowiada się coraz lepiej :smile: Ach jeszcze rok czekania, ale już teraz czuję, że tym filmem Nolan jest w stanie naprawdę godnie zamknąć tę jego historię o Batmanie. Mówię Wam, to będzie świetny film :smile:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
A ja się zaczynam bać nagromadzenia bohaterów, jak to miało to miejsce w trzecim Spidermanie.

Odpowiedz
Jeszcze na to za wcześnie, póki co jest ich mniej niż w poprzednich częściach:

BB / TDK / TDKR

Ra's al Ghul / Joker / Bane
Scarecrow / Two-Face / Catwoman
Falcone / Maroni / Falcone
Rachel / Rachel / Catwoman lub ktoś inny

Odpowiedz
Dark Victory i Long Halloween były moim zdaniem bardzo przeciętnymi story arcami (choć i tak arcydziełami w porównaniu z tym co teraz robi Morrison), ciekawe jak z tego wybrnie Nolan, bo Holiday Killer to przeciwnik zupełnie nie pasujący do Bane'a.

Jestem ciekaw czy Nolan w ogóle ma zamiar korzystać z jakiegokolwiek Story Arca, czy wymyślać samemu. Bo ja osobiście nie wyobrażam sobie połączenia Knightfalla i Long Halloween. Jeden drugiego raczej wyklucza.

Inna sprawa, że jak dla mnie wszystko powinno się zacząć, od naprawy komiksu - to co w nim sie dzieje od final crisis to jest tragedia i parodia.

Odpowiedz
A jednak

http://www.komiksynaekranie.com/2011/03/kogo-zagra-gordon-levitt-w-batmanie-odslona-druga/

Odpowiedz
O właśnie chciałem o tym napisać, gdyż wyczytałem to przed chwilą na IMDb. :smile: Pożyjemy, zobaczymy. Na pewno o filmie już jest głośno i machina promocyjna ruszyła, zanim się zdjęcia nie rozpoczęły. Moje oczekiwania są bardzo duże, ale wierzę, że Nolan im sprosta. :smile:
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon