Dyskusja, lista filmów
2 dni temu też pojawiały się jakieś kłopoty, ale się rozwiązały po paru godzinach.
Gdyby wieczorem nie działał podeślij mi swój głos na maila.

Spoko, jakby co tak zrobię i dzięki :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

AAAAARGHHH!!!

Dwie godziny na flickcharcie, ból głowy i kartka A4 zabazgrana tak, że nie mogę z niej nic odczytać, ale w końcu udało mi się ułożyć pełną trzydziechę. O zgrozo największy problem miałem z miejscami 29 i 30 (sic!), niby końcówka za marne punkty, ale zawsze, tutaj rozegrała się prawdziwa wojna między 10 tytułami, ale w końcu się udało. Coś tam pewnie jeszcze poprawię, ale w końcu ulga.

Czy ktoś jeszcze przechodził podobne katusze? : )

ludzie, to tylko zabawa :-) zwłaszcza, że 1 czy nawet 5 punktów jest w tym plebiscycie warte tyle co nic :)

Wiadomo, że zabawa ale nawet te drobne punkty mogą się przełożyć na konkretną pozycję na liście.

Zresztą film który mam na 29 miejscu u wielu osób znalazł się pewnie w pierwszej dyszce, więc na pewno będą wdzięczne za każdy punkt dla jednego ze swoich faworytów :)

A ja tam całą listę ułożyłem w 15 minut.

(08-07-2011, 22:53)Mierzwiak napisał(a): Czy ktoś jeszcze przechodził podobne katusze? : )

Oj tak (choć może nie tak rozwleczone w czasie) - na szczęście tylko do momentu, w którym udało mi się ułożyć schemat, dzięki któremu uniknąłem nieprzespanych nocy ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Strona plebiscytu dalej nie działa :/

No i fruu poszły głosy.

Nie moglam sobie odpuscic tego plebiscytu choc o internet musze tu walczyc z tubylcami :)
Filmy juz dobrane, czesc komentarzy napisana. Tyle osob sie chwali jakie to maja nietypowe i kontrowersyjne pozycje, a ja musze stwierdzic ze smutkiem, ze moja lista jest banalna i jak najbardziej wpisuje sie powszechne gusta. Ale przynajmniej moge powiedziec z czystym sercem, ze glosowalam na filmy, ktore naprawde lubie (choc wiele dobrych musialo odpasc)
"I think we can put our differences behind us. For science. You monster."

Dodałem swoje głosy.

Komentarzy niestety tylko kilka, a zadecydował o tym brak czasu i weny. Ciężko mi się pisze o filmach, które widziałem jakiś czas temu, muszę mieć świeżo w pamięci by coś sensownie napisać. A oglądanie teraz całej trzydziestki niestety nie wchodzi w grę.

Na mojej liście ostatecznie znalazło się 5 filmów spoza listy. Kilka dni temu był jeden więcej, ale jednak wyleciał z niej po drobnej korekcie (The Russia House).
Nawet jeden film telewizyjny się załapał :)

Pewnie co niektórzy się zdziwią takim, a nie innym doborem filmów (o ile będzie to podane), ale wbijam w to. Wybrałem filmy, które najbardziej lubię. Niekoniecznie obiektywnie najlepsze (nawet na pewno nie), ale zawsze mają coś dzięki czemu chętnie do nich wracam. Czasami nawet nie wiem co to jest :)

Jeśli chodzi o lata, to u mnie jest tak:

1990 - 2
1991 - 3
1992 - 1
1993 - 3
1994 - 5
1995 - 5
1996 - 0
1997 - 3
1998 - 1
1999 - 4
2000 - 3
Quite an experience to live in fear, isn't it?
That's what it is to be a slave.

Hmm...wypełniłem formularz, klikłem wyślij i wyskoczyła strona z komunikatem: "Tak się nie bawimy cfaniaku!". WTF??
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

To znaczy, że w tym komunikacie jest błąd ortograficzny.
Quite an experience to live in fear, isn't it?
That's what it is to be a slave.

des, dlaczego w tym plebiscycie bierzemy pod uwage 11 lat, a w poprzednim bylo 10? zeby zachowac konsekwencje powinnismy brac pod uwage przedzial 1991-2000, a przy ewentyalnym plebiscycie lat 80, 1981-1990.
I've seen things you people wouldn't believe...

piwon, litości, temat był wałkowany w stosownym wątku. jedyna sensowna odpowiedź, to: bo tak :)
kto powiedział, że muszę być konsekwentny?

nie musisz zaraz wolac o litosc. po prostu zadalem pytanie.
I've seen things you people wouldn't believe...

krótka relacja z pola bitwy:
- Pozostało 02 dni, 15 godzin, 08 minut, 14 sekund do końca głosowania.
- aby dostać się do pierwszej 50. nie wystarczy już pojedynczy głos za 100 punktów.
- udział jak na razie wzięło 28 osób [4 odsiałem, bo osobników nie znam] - mało jakoś jak na plebiscyt, w którym głosuje się na tytuły znane chyba każdemu.
- zagłosowaliście już na 240 tytułów
- pierwsza piątka jest bardzo mocna, natomiast łatwo o istotne przetasowania w pozostałych tytułach z czołowej dwudziestki.
- kontrowersje są zapewnione, szczególnie wśród tytułów, które nie łapią się obecnie do pierwszej 100. :)

Ja doślę jakoś w ciągu dnia, albo jutro nad ranem. Liste mam, wciąż siedzę nad opisami - staram się, żeby nie były specjalnie czerstwe. :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Dwadzieścia osiem głosujących? Cieniutko. Może jeszcze trochę osób dojdzie, bo inaczej ten plebiscyt będzie mało istotny, a zwycięzca, na którego zagłosowało dwadzieścia parę głosów to żaden zwycięzca.
Ciekaw jestem tej pierwszej piątki, bo pewnie zagłosowałem na inne tytuły. A może nie?

Cytat:Może jeszcze trochę osób dojdzie, bo inaczej ten plebiscyt będzie mało istotny

Taa, bo jak będzie 40 to się nagle zrobi istotny. Na co liczyłeś? Setkę głosujących?

Cytat:- kontrowersje są zapewnione, szczególnie wśród tytułów, które nie łapią się obecnie do pierwszej 100. :)

Pewno Alien 3 się nie załapał :P

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon