Quiz muzyczny
OK, o 20:00 odpalam konkurs muzyczny. Będzie łatwy, dlatego będzie tylko 24h na przysyłanie odpowiedzi.
20 kawałków ew. mogę zrobić trzy tury, czyli w sumie 60 pkt do zdobycia.

Punktacja będzie stronnicza i niepoprawna politycznie.
Kawałki są tylko instrumentalne, bywają motywy przewodnie ale w sumie może być wszystko. Są też chyba 2-3 seriale. Jak będzie za dużo kompletów to może jakieś bardziej wyszukane kawałki dowalę w ostatnim zestawie...

Jakieś pytania?

Odpowiedz
Taa... rozpoznałem 4 z 20 i do tego te chyba najbardziej oczywiste; jak widać orłem w OSTach nie jestem. Poza tym musiałeś katować znowu trackiem 06, z którym nikt się nie mógł uporać? :P
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview

Odpowiedz
Cytat:Poza tym musiałeś katować znowu trackiem 06, z którym nikt się nie mógł uporać? :P

Ale w końcu został odgadnięty.

Słucham przede wszystkim muzyki filmowej, ale z tego zestawu znam tylko trzy:D Aż mi wstyd:(

Odpowiedz
Miło mi. Byłaby nuda jakby wszyscy mieli maksa. :)

Odpowiedz
Cytat:Słucham przede wszystkim muzyki filmowej, ale z tego zestawu znam tylko trzy:D Aż mi wstyd:(

Nie no bez jaj? To chyba nie jest ze mną tak źle. Po tym, co czytałem ile zgadłeś w quizie u Geminiego ( gdzie ja tylko rozpoznałem Deer Huntera), myślałem, że jesteś jednym z najlepszych na forum.
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview

Odpowiedz
No to mi chyba nieźle poszło:P Bo mam nawet sporo...

Odpowiedz
Do dziś myślałem że jestem niezły w muzyce filmowej, ale tak nie jest :P Mam 4 pewniaki i jeden prawdopodobny strzał.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ja się usprawiedliwię tak, że te kawałki były wałkowane na konwentach i nerdy nieźle sobie z nimi radziły... hmm no powiem tyle, że na razie nikt mi kompletu nie wysłał :)

Odpowiedz
Sonny słucha w kółko Jan Hammer - Crockett's Theme:P To jest zupełnie inna liga!

A jeśli chodzi o odsłuchiwanie nagrań, o zauważyłem, że im dłużej próbuję zgadywać tym bardziej melodie mi się zlewają w całość...

Odpowiedz
(18-08-2011, 23:55)Gemini napisał(a): Sonny słucha w kółko Jan Hammer - Crockett's Theme:P To jest zupełnie inna liga!

Z tym kawałkiem nie miałbym problemu ;)

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Zachęcam do wysyłania odpowiedzi. Póki co wygląda, że konkurs jest bardzo trudny i warto wysyłać nawet te kilka odpowiedzi. Na pocieszenie - następny etap będzie prostszy, więc warto w tym choć kilka punktów sobie nabić.

Odpowiedz
Niby rozpoznałem 5 kawałków:)
Cytat:A jeśli chodzi o odsłuchiwanie nagrań, o zauważyłem, że im dłużej próbuję zgadywać tym bardziej melodie mi się zlewają w całość...
Mam podobnie:) Wydaje mi się że już mam , wrzucam kawałek o którym myślałem że to ten i lipa:)

Odpowiedz
To wysyłaj.

Odpowiedz
5 odpowiedzi dostałem póki co. Średnia wyników poniżej 10 :)

Odpowiedz
OK. W pierwszej turze nie miałem jakoś dużo roboty, bo udział wzięło 7 uczestników.

Oto wyniki:

1. Gemini - 16 pkt.
2. Deckard - 14 pkt.
3. Ciuniek - 8 pkt.
3. Crash - 8 pkt.
5. Berus - 5 pkt.
5. Patyczak - 5 pkt.
5. SonnyCrockett - 5 pkt.

Oto poprawne odpowiedzi:

Próbuję wrzucić nowy zestaw, ale Wrzuta się buntuje.

EDIT: Póki co - http://www.sendspace.com/file/ypwii7 zipek z mp3

Odpowiedz
rozpoznałem tylko 7/20 (a konkretnie to 2, 4, 11, 16, 18, 19, 20) i nie chciałem się kompromitować, a tu widzę teraz, że nie byłby to wcale taki zły wynik :P No szkoda, może następnym razem :)

Odpowiedz
Z drugiego etapu mam na razie 4 utwory rozpoznane. Jeszcze kilka gdzieś mi świta, ale ciężko będzie rozkminić, co to takiego. Cóż, pozostaje mi duma, że tylko ja zgadłem Once Upon a Time in China. :)

Odpowiedz
5. Waterworld, a jednak! To był czysty strzał, bo zanim wysłałem Cravenowi odpowiedzi sprawdziłem main theme do tego filmu i to był inny motyw. To mnie zmyliło. Czyli w zagadce był jakiś motyw poboczny.
Craven napisał(a):13. Armageddon - tu jestem w szoku, że tylko Gemini zgadł.
No ja w sumie też - w końcówce sampla wyraźnie słychać motyw z tego filmu.

Odpowiedz
Albertino próbuj dalej, może nadrobisz. Drugi zestaw wydaje mi się łatwiejszy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon