NOWOŚCI NA STRONIE
Literówka się wkradła: "dopiero co przecież brutalnie pozbawiono nową opowieść bondowką, wszystkiego co bondowskim było."

j. w. :)

I zgadzam się z przedmówcami co do recki.

Odpowiedz
Dziękuję Powyższym...

I chciałabym się jeszcze przyłączyć do technicznych uwag: np. wyraz "własna" (przedostatnie słowo) zapodział ogonek:/

hops napisał(a):Brak spacji przed nawiasem :)

...nio może i brak był, ale jakoś tak sympatyczniej wyglądał nawias ów, będąc przytulonym do poprzedzającego go słowa :cry:
Pluck out the pain...and give you another life ... ?

Odpowiedz
DUX napisał(a):I specjalnie dla CROVA:
http://www.film.org.pl/ksiazki/podrecznik_dla_aktorow/ksiazka.html
Na dole recenzja :)
Dziękuje ślicznie ;)

Odpowiedz
Arrakin napisał(a):jakoś tak sympatyczniej wyglądał nawias ów, będąc przytulonym do poprzedzającego go słowa :cry:
Przepraszam, nie chciałem, żebyś była smutna :roll:

Odpowiedz
Recenzja filmu "Maria Antonina":
http://www.film.org.pl/prace/maria_antonina.html
Autor: KAMA

Recenzja film "Pachnidło":
http://www.film.org.pl/prace/pachnidlo.html
Autor: Ja
"It's alive!"

Odpowiedz
hops napisał(a):Przepraszam, nie chciałem, żebyś była smutna :roll:

dobra,smutek już minął :wink:
Pluck out the pain...and give you another life ... ?

Odpowiedz
DUX napisał(a):Recenzja filmu "Maria Antonina":
http://www.film.org.pl/prace/maria_antonina.html
Autor: KAMA
Kama trochę przesadziła z pochwałami, ale generalnie mam podobne wrażenia co do "MA" :)

Arrakin: cieszę się :)

Odpowiedz
hops napisał(a):Kama trochę przesadziła z pochwałami, ale generalnie mam podobne wrażenia co do "MA" :)

No trochę...

Odpowiedz
Wielka premiera!
Analiza serialu "LOST":
http://www.film.org.pl/prace/lost.html
Autor: Beowulf
"It's alive!"

Odpowiedz
Szczerze powiedziawszy spodziewalem sie czegos wiecej niż rozszerzonej charakterystyki postaci..;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
W tej rzeczowej charakterystyce zawiera się naprawdę bardzo wiele rzeczy. Po przeczyaniu każdej postaci, będzie wiecział niemal wszystko o pierwszych dwóch sezonach - zaręczam Ci. Beo odwalił kawał dobrej roboty - może poza podsumowanie, które jakieś takie lakoniczne.

W każdym razie, ode mnie ma i tak WIELKIE GRATU :)

Odpowiedz
Ogólnie bardzo dobry artykuł, aczkolwiek - szkoda mi to mówić - jest trochę bezużyteczny. Dotychczasowe 6 odcinków III sezonu wbrew pozorom przyniosło bardzo dużo informacji, które znacznie wzbogaciłyby ten tekst. Część informacji w nim zawartych nie powinno w nim być. Boleśnie daje się odczuć brak info min. o drugiej wyspie, czarnym dymie, stacji Hydra i o Juliet. Ale powtarzam jeszcze raz - tekst jest bardzo dobry. Z drugiej strony trudno pisać o takim serialu, rozumiem to.

Odpowiedz
Zaufane źródło kiedyś coś wspomniało o aktualizowaniu tekstu. Także wait patiently :)

Odpowiedz
hops napisał(a):W tej rzeczowej charakterystyce zawiera się naprawdę bardzo wiele rzeczy. Po przeczyaniu każdej postaci, będzie wiecział niemal wszystko o pierwszych dwóch sezonach - zaręczam Ci. Beo odwalił kawał dobrej roboty - może poza podsumowanie, które jakieś takie lakoniczne.

W każdym razie, ode mnie ma i tak WIELKIE GRATU :)
Ale ja przeczytalem wszystko ;) i spowiedzialem sie czegos mniej wiecej jak na innych stronach o Lostach, czyli duzo wlasnych obserwacji, wnioskow, analiz i teorii a tu tak o. ;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Niech już Beo z Tobą dyskutuje :)
Jak dla mnie, to kawał bardzo dobrej roboty.

Odpowiedz
Hmm... nei chce mi sie dyskutowac z biblioteki publicznej :D
W kazdym razie moja odpowiedz - to nie mial byc opis serialu tylko analiza i to wlasnie pod katem postaci, ktore ten serial tworza. W opisach/analizach postaci zawarlem swoje wlasnie swoje opinie, wnioski i obserwacje. Nie chcialem powtarzac tego co jest na innych stronach poswieconych Lost, tylko i wylacznie dlatego, ze jest to na innych stronach poswieconych Lost ;) Co do analiz i teorii, to uwazam wiekszosc tego c opowstalo za tak bezsensowne, ze nie chce mi sie w to bawic, bo sie bedzie wszystko zmienialo z kazdym odcinkiem. Tak jak Mierzwiak napisal, w 3 sezonie juz wiele rzeczy zostalo wyjasnionych - zdawalem sobie calkowicie sprawe z tego, ze pod tym wzgledem ta analiza bedzie troche nieaktualna, ale celem jej bylo podsumowanie tylko i wylacznie tego co bylo w dwoch pierwszych sezonach. Nie za bardzo mi sie chce czekac na 7 sezon Losta zeby wreszcie przelac do Worda swoje spostrzezenia <rotfl> No i co jeszcze - bierzcie pod uwage osoby, ktore sa skazane na ogladanie Losta w polskiej telewizji, co oznacza, ze tzreci sezon zobacza za jakis rok. Mysle, ze dla nich nie bedzie mial znaczenia fakt brakow co do tzreciego sezonu. W kazdym razie rpzyjalem taka, a nie inan forme walki z Losdtem, poniewaz uznalem to za jedyna warta zachodu metode pisania o tym serialu, nie czekajac na jego ostatni sezon. Ale moze sie tylko tlumacze i naprawde tekst jest bezuzyteczny :) Co zrobic? Przyjmuje na siebie wszelka krytyke i zawsze jestem sklonny do rozmow o Loscie :D W koncu ta analiza tez po to powstala - zeby skonfrontowac moja opinie z obserwacjami innych. Mam nadzieje, ze chociaz w tym aspekcie bedzie to duzym sukcesem. A teraz koniec, bo jakis alarm przeciwpozarowy sie zalaczyl i pani bibliotekarka przyszla wszystkich wyprosic z sali :D

hOPS - dzieki po raz kolejny :oops:
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Beo napisał(a):No i co jeszcze - bierzcie pod uwage osoby, ktore sa skazane na ogladanie Losta w polskiej telewizji, co oznacza, ze tzreci sezon zobacza za jakis rok. Mysle, ze dla nich nie bedzie mial znaczenia fakt brakow co do tzreciego sezonu.
Otóż to.

Beo napisał(a):hOPS - dzieki po raz kolejny
Dobra, już dobra :)
To nie Brokeback, Darku ;D

BB4L!

Odpowiedz
Cytat:Dobra, już dobra :)
To nie Brokeback, Darku ;D
BB4L!

Oczywiscie, ze nie - nei bedziemy plagiatowac i znajdziemy swoja wlasna gorke 8)
BB4L!
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
pochwalę się recenzją:
Z ODZYSKU
http://www.film.org.pl/prace/z_odzysku.html
autor: jakiś podlaski Żyd

Odpowiedz
Recenzja filmu "Noc w muzeum":
http://www.film.org.pl/prace/noc_w_muzeum.html
Autor: BEOWULF
"It's alive!"

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon