j. w. :)
I zgadzam się z przedmówcami co do recki.
11-01-2007, 01:42
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Literówka się wkradła: "dopiero co przecież brutalnie pozbawiono nową opowieść bondowką, wszystkiego co bondowskim było."
j. w. :) I zgadzam się z przedmówcami co do recki. 11-01-2007, 01:42
Dziękuję Powyższym...
I chciałabym się jeszcze przyłączyć do technicznych uwag: np. wyraz "własna" (przedostatnie słowo) zapodział ogonek:/ hops napisał(a):Brak spacji przed nawiasem :) ...nio może i brak był, ale jakoś tak sympatyczniej wyglądał nawias ów, będąc przytulonym do poprzedzającego go słowa :cry:
Pluck out the pain...and give you another life ... ?
11-01-2007, 03:33 DUX napisał(a):I specjalnie dla CROVA:Dziękuje ślicznie ;) 11-01-2007, 08:36 Arrakin napisał(a):jakoś tak sympatyczniej wyglądał nawias ów, będąc przytulonym do poprzedzającego go słowa :cry:Przepraszam, nie chciałem, żebyś była smutna :roll: 11-01-2007, 08:42
Recenzja filmu "Maria Antonina":
http://www.film.org.pl/prace/maria_antonina.html Autor: KAMA Recenzja film "Pachnidło": http://www.film.org.pl/prace/pachnidlo.html Autor: Ja
"It's alive!"
12-01-2007, 02:03 hops napisał(a):Przepraszam, nie chciałem, żebyś była smutna :roll: dobra,smutek już minął :wink:
Pluck out the pain...and give you another life ... ?
13-01-2007, 10:55 DUX napisał(a):Recenzja filmu "Maria Antonina":Kama trochę przesadziła z pochwałami, ale generalnie mam podobne wrażenia co do "MA" :) Arrakin: cieszę się :) 13-01-2007, 11:02 hops napisał(a):Kama trochę przesadziła z pochwałami, ale generalnie mam podobne wrażenia co do "MA" :) No trochę... 13-01-2007, 12:30
Szczerze powiedziawszy spodziewalem sie czegos wiecej niż rozszerzonej charakterystyki postaci..;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-01-2007, 15:20
W tej rzeczowej charakterystyce zawiera się naprawdę bardzo wiele rzeczy. Po przeczyaniu każdej postaci, będzie wiecział niemal wszystko o pierwszych dwóch sezonach - zaręczam Ci. Beo odwalił kawał dobrej roboty - może poza podsumowanie, które jakieś takie lakoniczne.
W każdym razie, ode mnie ma i tak WIELKIE GRATU :) 14-01-2007, 15:50
Ogólnie bardzo dobry artykuł, aczkolwiek - szkoda mi to mówić - jest trochę bezużyteczny. Dotychczasowe 6 odcinków III sezonu wbrew pozorom przyniosło bardzo dużo informacji, które znacznie wzbogaciłyby ten tekst. Część informacji w nim zawartych nie powinno w nim być. Boleśnie daje się odczuć brak info min. o drugiej wyspie, czarnym dymie, stacji Hydra i o Juliet. Ale powtarzam jeszcze raz - tekst jest bardzo dobry. Z drugiej strony trudno pisać o takim serialu, rozumiem to.
14-01-2007, 17:57
Zaufane źródło kiedyś coś wspomniało o aktualizowaniu tekstu. Także wait patiently :)
14-01-2007, 21:08 hops napisał(a):W tej rzeczowej charakterystyce zawiera się naprawdę bardzo wiele rzeczy. Po przeczyaniu każdej postaci, będzie wiecział niemal wszystko o pierwszych dwóch sezonach - zaręczam Ci. Beo odwalił kawał dobrej roboty - może poza podsumowanie, które jakieś takie lakoniczne.Ale ja przeczytalem wszystko ;) i spowiedzialem sie czegos mniej wiecej jak na innych stronach o Lostach, czyli duzo wlasnych obserwacji, wnioskow, analiz i teorii a tu tak o. ;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 15-01-2007, 00:00
Hmm... nei chce mi sie dyskutowac z biblioteki publicznej :D
W kazdym razie moja odpowiedz - to nie mial byc opis serialu tylko analiza i to wlasnie pod katem postaci, ktore ten serial tworza. W opisach/analizach postaci zawarlem swoje wlasnie swoje opinie, wnioski i obserwacje. Nie chcialem powtarzac tego co jest na innych stronach poswieconych Lost, tylko i wylacznie dlatego, ze jest to na innych stronach poswieconych Lost ;) Co do analiz i teorii, to uwazam wiekszosc tego c opowstalo za tak bezsensowne, ze nie chce mi sie w to bawic, bo sie bedzie wszystko zmienialo z kazdym odcinkiem. Tak jak Mierzwiak napisal, w 3 sezonie juz wiele rzeczy zostalo wyjasnionych - zdawalem sobie calkowicie sprawe z tego, ze pod tym wzgledem ta analiza bedzie troche nieaktualna, ale celem jej bylo podsumowanie tylko i wylacznie tego co bylo w dwoch pierwszych sezonach. Nie za bardzo mi sie chce czekac na 7 sezon Losta zeby wreszcie przelac do Worda swoje spostrzezenia <rotfl> No i co jeszcze - bierzcie pod uwage osoby, ktore sa skazane na ogladanie Losta w polskiej telewizji, co oznacza, ze tzreci sezon zobacza za jakis rok. Mysle, ze dla nich nie bedzie mial znaczenia fakt brakow co do tzreciego sezonu. W kazdym razie rpzyjalem taka, a nie inan forme walki z Losdtem, poniewaz uznalem to za jedyna warta zachodu metode pisania o tym serialu, nie czekajac na jego ostatni sezon. Ale moze sie tylko tlumacze i naprawde tekst jest bezuzyteczny :) Co zrobic? Przyjmuje na siebie wszelka krytyke i zawsze jestem sklonny do rozmow o Loscie :D W koncu ta analiza tez po to powstala - zeby skonfrontowac moja opinie z obserwacjami innych. Mam nadzieje, ze chociaz w tym aspekcie bedzie to duzym sukcesem. A teraz koniec, bo jakis alarm przeciwpozarowy sie zalaczyl i pani bibliotekarka przyszla wszystkich wyprosic z sali :D hOPS - dzieki po raz kolejny :oops:
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 15-01-2007, 14:40 Beo napisał(a):No i co jeszcze - bierzcie pod uwage osoby, ktore sa skazane na ogladanie Losta w polskiej telewizji, co oznacza, ze tzreci sezon zobacza za jakis rok. Mysle, ze dla nich nie bedzie mial znaczenia fakt brakow co do tzreciego sezonu.Otóż to. Beo napisał(a):hOPS - dzieki po raz kolejnyDobra, już dobra :) To nie Brokeback, Darku ;D BB4L! 15-01-2007, 14:51 Cytat:Dobra, już dobra :) Oczywiscie, ze nie - nei bedziemy plagiatowac i znajdziemy swoja wlasna gorke 8) BB4L!
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 15-01-2007, 15:02
pochwalę się recenzją:
Z ODZYSKU http://www.film.org.pl/prace/z_odzysku.html autor: jakiś podlaski Żyd 17-01-2007, 21:51 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,454 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,337 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,157 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |