Zapowiedzi
ROTFL dla Adamczyka w peruce i wąsach, ale przynajmniej ukrył to swoje ryło którego nie jestem w stanie oglądać.

Odpowiedz
Kostiumy świetne to tego w większości prawdziwy zarost (poza szczotką Adamczyka) ;)

Jak ktoś skomentował - prequel Bitwy Warszawskiej :D

Odpowiedz
Ale w sumie czemu mówimy o tym filmie w tym wątku? Skoro ten film to produkcja europejska, nie czysto polska, a nawet reżyser jest Włochem.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: 28628.8.jpg]

Kiedy ten żul wreszcie umrze? Ja już na jego mordę patrzeć nie mogę, czy on naprawdę musi grac w KAŻDYM filmie?

Odpowiedz
Szyc tez będzie:) znowu

Odpowiedz
A Szyc miał jeszcze grać Wałęsę w nowym filmie Wajdy, ale ubiegł go Więckiewicz.

Odpowiedz
(07-10-2011, 01:11)Mental napisał(a): [Obrazek: 28628.8.jpg]
czy on naprawdę musi grac w KAŻDYM filmie?

tak bo film jest historyczny a on stary i zaszufladkowany

czy ktos na tym byl i czemu w tv jaest jakis nedzny zwiastun

i jeszcze jedno czy to jest fabula czy dokument faburyzowany? :P

Odpowiedz
Powyższy film został zmasakrowany przez krytyków ;)

Odpowiedz
No way.

Odpowiedz
(04-11-2011, 22:40)Kaczor napisał(a): Powyższy film został zmasakrowany przez krytyków ;)

az tak zle? no to polskie kino ostatnio zeszlo bardzo nisko

Odpowiedz
Ostatnio?
hehe, dobre:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
mialem na mysli jakies ostatnie 15 lat

Odpowiedz
Z "Gazety":

Michał Żebrowski zamiast Bogusława Lindy w "Tajemnicy Westerplatte"

Nie Bogusław Linda, ale Michał Żebrowski zagra majora Henryka Sucharskiego w filmie o obronie Westerplatte. - Dostałem propozycję przerobienia materiału i po prostu gramy - opowiada aktor.

Dawno wokół żadnej polskiej produkcji nie było tyle zamieszania. Po raz pierwszy o "Tajemnicy Westerplatte" głośno się zrobiło dwa lata temu. Pracę nad filmem niespodziewanie przerwano - powodem były m.in. problemy finansowe, a także ataki na scenariusz, które zawiesiły umowy koprodukcyjne. Pierwotnie jego premiera planowana była na 1 września 2009 r. - 70. rocznicę ataku na Westerplatte.

- Nie chcę zrobić jednowymiarowego filmu, który będzie w zgodzie ze wszystkimi prawomyślnymi politykami, po to, żeby potem cała krytyka zgodnym chórem orzekła: "Kolejny gniot" - opowiadał w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Paweł Chochlew, reżyser i scenarzysta obrazu.

Media donosiły też o konflikcie Bogusława Lindy z ekipą produkcyjną i jego kłopotach ze zdrowiem. Spekulowano nawet, że film może w ogóle nie powstać. Zdjęcia wznowiono, ale już bez Lindy. Na jego miejsce wskoczył Michał Żebrowski.

- Zadzwonił do mnie producent Jacek Samojłowicz i zaproponował mi przerobienie materiału do filmu o Westerplatte. Dostałem rolę majora Henryka Sucharskiego, którego do tej pory bardzo dobrze grał Bogusław Linda. Spełniono moje oczekiwania i po prostu gramy - mówi Żebrowski.

"Opowieść o ludziach, a nie skończonych bohaterach"

Filmowi zarzucano, że fałszuje prawdę historyczną. Atakowali go zarówno politycy, jak i część historyków. Nie brakowało głosów, że szkaluje bohaterów narodowych, jest antypolski i bliżej mu do fikcji literackiej, która "uderza w godność i honor polskich żołnierzy" niż do faktycznego przebiegu wydarzeń.

- To jest trudna, skomplikowana i niejednoznaczna rola. Scenariusz pokazuje życie wewnętrzne i tragedie osobiste głównych bohaterów. Pokazuje mit Westerplatte od strony psychologii człowieka, który jest na wojnie, a niekoniecznie jest szablonem skończonego, jednoznacznego bohatera - tłumaczy Żebrowski.

Obecnie zdjęcia do filmu trwają w Warszawie. Na przełomie marca i kwietnia będzie kręcony w plenerze. Jego akcja rozgrywa się podczas pierwszych siedmiu dni września 1939 roku. Twórcy zapowiadają "epicką" i "patriotyczną" opowieść o obronie polskich żołnierzy.

Oprócz Żebrowskiego zagrają jeszcze m.in. Jan Wieczorkowski, Mirosław Zbrojewicz, Jan Englert, Piotr Adamczyk i Paweł Małaszyński.

Odpowiedz
A patrz. O tym filmie już kompletnie zapomniałem a tu taki news. Swoją drogą ciekawe ile już na to wyłożono pieniędzy a ile jeszcze dołożą...

Odpowiedz
Mnie bardziej zastanawia, na ile dennych sarmacko-lekturowych ustępstw musiał pójść reżyser.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hmm... według tego co powiedział w wywiadzie to za bardzo chętny nie był na zmiany dla "prawomyślnych polityków". Nie powiedział że się zgodził, ale skoro produkcja wreszcie ruszyła, to prawdopodobnie masz rację :)

Odpowiedz
Popiełuszko II - Zemsta.

Odpowiedz
Narobili kostiumów do Popiełuszki, do Janka Wiśniewskiego, a pewnie i do filmu o Wałęsie, to kręcą takie gówienka, coby się nie zmarnowały. Aktorstwo osiąga nowy poziom żenady.

Odpowiedz
Czy ktoś może powiedzieć Bobkowi, że nie gra już w Brzyduli? Tzn rozumiem, że jest beznadziejnym aktorem i potrafi grać tylko na jedną nutę, no ale litości.

Odpowiedz
Zwiastun beznadziejny, ale sam film ponoć zaskakująco dobry i bezpretensjonalny. Jacek Wakar (czyli recenzent, który Bitwę Warszawską zjebał jak burą sukę i na polskie kino historyczne wyraźnie ma alergię) dał temu 5/6 ; )
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości