Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
To przestań, albo otaguje je [spoiler], bo nie każdy chce znać film przed obejrzeniem.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
No ale przecież to nie są żadne spoilery. Jaki niby kawałek fabuły wyjawia powyższy cytat? Że Dziewczyna... jest thrillerem i że ludzie się dużo zdradzają? Tyle to chyba każdy wie Uśmiech

Odpowiedz
To taka generalna rada Uśmiech Znam i książkę, i wersję szwedzką, ale nie tylko ja to czytam.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Pełna tracklista utworów:

No to jest szansa że #1 będzie w czołówce. Fucking sweet.

Odpowiedz
SPOILER!!!

Film będzie zajebisty. Uśmiech

Odpowiedz
Spoiler!!

Nie bądź tego taki pewien Uśmiech
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
SPOILER!

A ja podzielam zdanie Crova Uśmiech
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Odpowiedz
8-minutowy trailer:

O dziwo wcale nie wydaje się taki długi i wcale nie pokazuje aż tak dużo w stosunku do poprzedniego zwiastuna, ot dokładniej wykłada fabułę i tyle.

Odpowiedz
super - daj znać, jak wyjdzie 2,5 godzinny zwiastun <ok>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
13 stycznia Uśmiech

Odpowiedz
(08-12-2011, 09:56)Mierzwiak napisał(a): O dziwo wcale nie wydaje się taki długi i wcale nie pokazuje aż tak dużo w stosunku do poprzedniego zwiastuna, ot dokładniej wykłada fabułę i tyle.

Zaiste. Wg mnie można oglądać bez obaw, nic tu nie wykracza poza, powiedzmy, pierwsze 40 min filmu, mamy raczej przedłużenie najczęściej pokazywanych w trailerach scen. Z pewnością da się odczuć więcej Plummera.

Odpowiedz
Czyżby czołówka? Jak można się było spodziewać, przy akompaniamencie Immigrant Song. Uwaga, bo zdecydowanie miażdży klatę. Ten film MUSI być zajebisty Duży uśmiech
http://www.pitchforkmedia.com/news/44843-video-trent-reznor-and-karen-o-cover-led-zeppelins-immigrant-song/

I przy okazji, pojawił się już cały soundtrack, ciężka to rzecz, ale zdecydowanie klimatyczna i trzeba się z nim trochę oswoić. Jedna z perełek poniżej:

http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Jeśli tak wygląda czołówka filmu, to nie mam pytań.

A kawałek zajebisty.

Odpowiedz
Immigrant Song rewelka, to powyżej zaś przypomina mi "Ghosts" Nine Inch Nails (niestety nie jest to komplement). Zabieram się za soundtrack (3 godziny, boszee), zobaczymy co z resztą.

Odpowiedz
(08-12-2011, 21:55)Galadh napisał(a): Zaiste. Wg mnie można oglądać bez obaw, nic tu nie wykracza poza, powiedzmy, pierwsze 40 min filmu, mamy raczej przedłużenie najczęściej pokazywanych w trailerach scen. Z pewnością da się odczuć więcej Plummera.
40 minut? Że co?
Wątek kobiet pojawia się w połowie, jeśli nie później, nie mówiąc o samym śledztwie. 8-minutowy "trailer" praktycznie streszcza 3/4 filmu. Dla tych co jeszcze nie obejrzeli - NIE PSUJCIE SOBIE ZABAWY. Serio. Jedną z przyjemności jest odkrywanie, że intryga zatacza o wiele większe kręgi, niż wydawało się na początku; do kosza z taką kampanią promocyjną :\

A teraz pora na soundtrackUśmiech
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Soundtrack to jedno z tych wydawnictw, które nie powinny mieć miejsca - 3 godzinny album, który w dużej mierze stanowi odrzuty z Social Network, najlepsze oferuje na sam początek, a potem nudzi tylko i wyłącznie. Fail.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Już powoli kończę album, straszne nudy. Połowa tracków nie powinna nigdy na niego trafić - zabrakło chyba człowieka, który powiedziałby im stop. W filmie to będzie okejka, nie przeczę, ale - jak pisałem - za dużo w tym znudzonego Reznora z "Ghosta", a za mało Atticusa Rossa. Ich poprzednia współpraca miała ciekawsze brzmienie i nie była skażona megalomaństwem. Trzygodzinne, to sobie można wydawać, ale edycje kolekcjonerskie. No chyba, że ma się materiał. Oni nie mieli.

Odpowiedz
Z OST Social Network jest niby inaczej? To nie jest muzyka do słuchania poza filmem. Pomijając kilka kapitalnych kawałków do słuchania zawsze i wszędzie, jest to naprawdę ciężkostrawna rzecz, dla mnie niesłuchalna poza filmem i nigdy nie udało mi się przesłuchać tej ścieżki w całości. Z TGWTDT, sądząc z waszych opinii jest tak samo, ale od razu fail? Grunt żeby sprawdziło się to w filmie.

Odpowiedz
Nie jest tak źleDuży uśmiech Znaczy zdołałem przesłuchać z 10 utworów i nawet mi się spodobało. Urzekła mnie melodyjka z Hidden in Snow.

Myślę, że w filmie będzie się spisywało mocarnieUśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon