Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Do jasnej cholery, to jest OST - ok, rozumiem ludzie kupuja i sluchaja soundtracki i zapewne kilka sprawdza sie poza filmem (mnie soundtracki czesto nudza, zwyczajnie robie selekcje kawalkow, ktore chce miec na mp3), ale najwazniejsze jest to zeby sprawdzaly sie w polaczeniu z filmem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Specyficzna muzyka. Tak jak w Social Network stworzona do filmu a nie na odwrót. Poza filmem do słuchania raczej dla miłośników Reznora i NIN. A tak w ogóle to gratulacje dla tych dwóch panów czyli Reznora i Rossa za powiew świeżości jeśli chodzi o muzyke filmową. Ileż można słuchać tego pompatycznego i patosowego dudnienia w stylu Zimmera i innych, którym skończyła się wena twórcza.

Odpowiedz
Zarzucasz Zimmerowi i innym brak weny twórczej, ale w sumie to samo można zarzucić Reznorowi, który zarówno w "The Social Network" jak i teraz w "The Girl With The Dragon Tattoo" wręcz kopiuje siebie z Nine Inch Nails.
Nie kwestionuję, że muzyka będzie się świetnie spisywała w filmie. Gdyż wątpię, aby ktoś taki jak Fincher pozwolił sobie na źle dopasowaną oprawę muzyczną. I nie mam też nic przeciwko dobremu dark ambientowi. Ale jednak z tą długością płyty to Reznor przesadził. Gdyż wiadomo, że on jest nie tylko kompozytorem, ale też i własnym producentem i co za tym idzie wydawcą. I według mnie na pewno płyta ta by zyskała, gdyby nie zdecydował się robić z niej complete score'a.
Mimo to wielki plus, że znalazło się na niej "Immigrant Song". Gdyż mimo, że nie jestem fanem coverów, tak ta psychodeliczna wersja kawałka Led Zeppelin szalenie mi się podoba Uśmiech
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Odsłuchałem pierwsze osiem utworów i dziękuję - nie moja muza. Ale w połączeniu z filmem Finchera na pewno wypadnie co najmniej poprawnie.

Odpowiedz
(11-12-2011, 13:47)Bucho napisał(a): Do jasnej cholery, to jest OST - ok, rozumiem ludzie kupuja i sluchaja soundtracki i zapewne kilka sprawdza sie poza filmem (mnie soundtracki czesto nudza, zwyczajnie robie selekcje kawalkow, ktore chce miec na mp3), ale najwazniejsze jest to zeby sprawdzaly sie w polaczeniu z filmem.

Ale nikt nie neguje tego - ba! jestem pewien, że w filmie będzie miodzio. Niemniej można to było wydać lepiej - choćby jak TSN właśnie, czyli godzina muzyki, na którą składają się najciekawsze fragmenty i dziękuję. A tymczasem panowie popełnili wydawnicze samobójstwo proponując ludziom ścianę dźwięku.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(11-12-2011, 17:58)Mefisto napisał(a): A tymczasem panowie popełnili wydawnicze samobójstwo proponując ludziom ścianę dźwięku.

To, że ściana dźwięku to fakt, ale wydawnicze samobójstwo to raczej nie będzie. Trent Reznor ma taką pozycję w świecie muzycznym i tak zagorzałych fanów, że gdyby nagrał płytę z dźwiękami maszynki do borowania zębów, to i tak świetnie by to się sprzedało. Chociaż dałbym przysiąc, że na jednej płycie tak dźwięki słyszałem.
Co do sprzedaży to nie wątpię, że będzie to jeden z lepiej sprzedających się soundtracków. Chociaż na pewno, gdyby na płycie nie pojawiło się nazwisko Reznor, to już tak super by sprzedażą nie było, nawet gdyby muzyka brzmiała tak samo.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
SZOK! 25-minutowy fragment wyciekł do netu! Nigdy dotąd niepokazywane ujęcia! Scena seksu lesbijskiego wydłużona o 12 sekund! Daniel Craig torturowany! Wszystko w tym zwiastunie!

http://www.mega_w_chuj_dlugi_zwiastun_dziewczyny_ze_smoczym_tatuazem_tylko_u_nas_kurwa_ogladaj_to.com.pl

Odpowiedz
pełna epa - dzięki Bogu zapodany przez Mentala trailer zdradza tylko pierwsze pięć minut filmu!!

nawiasem, zauważyliście, że na polskich plakatach nie ma ani słowa o Millenium? (coraz ciekawsza ta kampania...Oczko
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
(11-12-2011, 21:42)Mental napisał(a): SZOK! 25-minutowy fragment wyciekł do netu! Nigdy dotąd niepokazywane ujęcia! Scena seksu lesbijskiego wydłużona o 12 sekund! Daniel Craig torturowany! Wszystko w tym zwiastunie!

http://www.mega_w_chuj_dlugi_zwiastun_dziewczyny_ze_smoczym_tatuazem_tylko_u_nas_kurwa_ogladaj_to.com.pl
Nie działa mi link Smutny Weź wrzuć na YouTube... CWANIACZKU! HA HA HA!

Odpowiedz
David Fincher wrócił do korzeni i nakręcił teledysk do "The Girl With The Dragon Tattoo". Naturalnie do "The Immigrant Song". Psychodeliczny kawałek, równie psychodeliczny teledysk. Jak dla mnie ekstra!!!

#istandbydaenerys

Odpowiedz
To jest (ponoć) czołówka do samego filmu, była zresztą stronę/dwie temu Uśmiech
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Ups, fail. Ale przynajmniej fail, za filmwebem, który nazwał ten urywek teledyskiem. Więc może połowicznie jestem usprawiedliwiony Język
#istandbydaenerys

Odpowiedz
To jest teledysk i - podobno - czołówka zarazem Uśmiech

Odpowiedz
Uff, a więc jednak upiekło mi się Język
#istandbydaenerys

Odpowiedz
http://www.rottentomatoes.com/m/the_girl_with_the_dragon_tattoo/

Jest dobrze!

Odpowiedz
(11-12-2011, 01:33)Artemis napisał(a): 40 minut? Że co?
Wątek kobiet pojawia się w połowie, jeśli nie później, nie mówiąc o samym śledztwie. 8-minutowy "trailer" praktycznie streszcza 3/4 filmu. Dla tych co jeszcze nie obejrzeli - NIE PSUJCIE SOBIE ZABAWY. Serio. Jedną z przyjemności jest odkrywanie, że intryga zatacza o wiele większe kręgi, niż wydawało się na początku; do kosza z taką kampanią promocyjną :\

A teraz pora na soundtrackUśmiech

Doprawdy? W momencie, gdy pisałem tamten post minęło już trochę od obejrzenia przeze mnie tego trailera o niebotycznych rozmiarach, ale nie wydaje mi się, by było aż tak źle... Dość powiedzieć, że połowa klipu to chyba pierwsza rozmowa Henrika z Mikaelem. Tak czy siak, od wczoraj imdb.com jest zalewane opiniami użytkowników i sporo osób pisze, że wbrew pozorom ta kampania zaledwie dotknęła powierzchni filmu - ludzie, którzy zapoznali się ze wszystkimi materiałami i tak mieli ponoć świetne kinowe doświadczenie, także bez obaw.

Recenzje krytyków póki co wyśmienite, wygląda na to, że mamy konsensus - reżyseria Finchera i rola Mary rewelacyjne, ale sporo osób krytykuje materiał źródłowy. Nie wszyscy są też zachwyceni tym, jak soundtrack współgra z obrazem... Tego akurat się nie spodziewałem.

Tak swoją drogą, nie wiem, czy ktokolwiek dba tutaj o sezon nagród, ale sytuacja Mary jest niespodziewanie kiepska... Dostała zaledwie wyróżnienie od koła krytyków z St. Louis oraz wygrała najlepszy debiut National Board of Review, tyle że ex aequo z Felicity Jones... Wczoraj ogłoszone zostały nominacje CCA, gdzie jest 6 nominowanych na kategorie i nawet się nie zmieściła. Zdaje się, że za jakąś godzinę ogłaszają nom. SAG i podobno też nie ma szans, bo Rudin nie zadbał o wystarczającą ilość pokazów dla członków. Z drugiej strony dziewczyna gra podobno znakomicie, i to w głośnym blockbusterze, także sytuacja jest co najmniej dziwna. Naprawdę Akademia mogłaby ją pominąć...?

Odpowiedz
(14-12-2011, 14:21)Galadh napisał(a): Doprawdy? W momencie, gdy pisałem tamten post minęło już trochę od obejrzenia przeze mnie tego trailera o niebotycznych rozmiarach, ale nie wydaje mi się, by było aż tak źle... Dość powiedzieć, że połowa klipu to chyba pierwsza rozmowa Henrika z Mikaelem.
Usłyszałeś o mordach kobiet? Usłyszałeś.
To wypływa po półtorej godziny i dla mnie było wielkim wow, bo nie miałam zielonego pojęcia, że intryga dojdzie tak daleko, mimo wspominek w mediach, że "o, Szwecja rozlicza się ze swoimi nazistowskimi epizodami".

Cytat:Tak czy siak, od wczoraj imdb.com jest zalewane opiniami użytkowników i sporo osób pisze, że wbrew pozorom ta kampania zaledwie dotknęła powierzchni filmu - ludzie, którzy zapoznali się ze wszystkimi materiałami i tak mieli ponoć świetne kinowe doświadczenie, także bez obaw.
Ja nie mam obaw, nie czekam na ten film, po prostu rozbraja mnie kampania promocyjna kryminału, która OPOWIADA PRAWIE CAŁY FILM.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
(14-12-2011, 19:39)Artemis napisał(a):
Cytat:Tak czy siak, od wczoraj imdb.com jest zalewane opiniami użytkowników i sporo osób pisze, że wbrew pozorom ta kampania zaledwie dotknęła powierzchni filmu - ludzie, którzy zapoznali się ze wszystkimi materiałami i tak mieli ponoć świetne kinowe doświadczenie, także bez obaw.
Ja nie mam obaw, nie czekam na ten film, po prostu rozbraja mnie kampania promocyjna kryminału, która OPOWIADA PRAWIE CAŁY FILM.
Według recenzji to postacie są ważne, nie intryga. Więc mnie tam wali, kto zabił, czy o co to się rozchodzi.

Odpowiedz
(14-12-2011, 19:39)Artemis napisał(a): po prostu rozbraja mnie kampania promocyjna kryminału, która OPOWIADA PRAWIE CAŁY FILM.

Wiele osób i tak już zna fabułę z książki lub poprzedniego filmu.

www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
(14-12-2011, 19:39)Artemis napisał(a): rozbraja mnie kampania promocyjna kryminału, która OPOWIADA PRAWIE CAŁY FILM.
Studio władowało w ten R-rated film 100 milionów dolarów. Chcą go sprzedać i to bardzo. I tak, w dalszym ciągu uważam, że nawet 8-minutowy trailer mało zdradza.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon