Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Och, czyżby znowu padł im ten kloc dziurawy niczym sito? Niebywałe! :)

Odpowiedz
http://www.spidersweb.pl/2012/07/legendy-polskiego-internetu-filmweb.html

Legendą może jest, ale... Dla mnie Filmweb to przede wszystkim baza i to raczej w formie przymusowej alternatywy dla IMDb. Swój komentarz pod artykułem dodałem :)

Odpowiedz
Dla mnie FW to tez głownie baza filmów. Mam konto, oceniam i tyle. Raz na jakiś czas przeczytam jakiegoś niusa czy obejrzą jakiś zwiastun. Miałem kiedyś przenieść się na IMDB, ale odechciało mi się jak sobie pomyślałem żebym musiał od nowa oceniać te wszystkie filmy.

Odpowiedz
Mnie osobiście forma IMBD przerasta, nie potrafię tam nic wyczytać, wg mnie to mało przejrzysty jest ten serwis.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ale rozumiem, że jesteś tam zarejestrowany i masz ustawiony oryginalny wygląd strony? :)

Odpowiedz
A to jest różnica w wyglądzie jak się jest zarejestrowanym? Wszystko nie wygląda jak strona internetowa z lat 90.?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
To chodzi Ci w końcu o przejrzystość, czy o wygląd? Bo stary layout imdb jest pod tym względem imo idealny:

[Obrazek: imdb5.jpg]

Nowy jest zbyt oczojebny, chociaż i tak nie jest tak tragiczny, jak ten na filmwebie:
[Obrazek: imdblinksscreenshot.png]

Odpowiedz
Pod względem wyglądu to mi się dużo bardziej podoba Filmweb.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
IMDB, w ogóle ma kiepski layout. Wygląda jak strona z lat 90tych. FilmWeb jest dla mnie o wiele wygodniejszy i bardziej przejrzysty.

Odpowiedz
Perfik powiem szczerze że szybkim rzutem oka nie zauważyłem różnic w obydwu zrzutach z IMBD. I kiedyś i dziś wygląda to jakby nie załadowała się strona w pełni, dla mnie osobiście Filmweb jest duuużo bardziej przejrzysty.

Odpowiedz
Czemu stary wygląd IMDb wydaje Wam się nieprzejrzysty? Fakt, wygląda staroświecko, co mnie akurat w ogóle nie przeszkadza, ale z chaosem nie ma nic wspólnego i według mnie był przejrzysty, i to w najwyżej możliwym stopniu... ;>

Odpowiedz
swoją drogą co się stało z joblo? wchodzę dziś po dłuższej przerwie i kompletnie nie mogę się odnaleźć...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
w porównaniu do poprzedniego chaosu - wygląda zdecydowanie lepiej, przejrzyściej. po kolei wszystko to, co w joblo dobre, a z boku lista newsów.

Odpowiedz
no dla mnie właśnie odwrotnie - pewnie kwestia przyzwyczajenia, niemniej WTFcik był :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:dzięki czemu znajomi będą widzieć nie tylko ile gwiazdek daliśmy, lecz również, co nam się najbardziej podobało.
I tak większość ludzi, którym chciało się coś ciekawego napisać, zamieszczali to wcześniej w komentarzach w odpowiednim temacie na blogu, więc IMO to żadna innowacja.

Odpowiedz
Filmweb jako baza oczywiście nie ma w polskim internecie sobie równych, ale jak czytam newsy to tylko na stopklatce. Tytuły newsów filmwebowskich to jakaś dziecinada, zupełnie jakby dzieci je pisały. Rozumiem, że tytuł ma szokować, ale portal też powinien jakiś poziom trzymać. Ponadto na stopklatce jest sporo ciekawych i co ważne zrozumiałych artykułów. Mam wrażenie, że ci z filmwebu nie piszą, żeby ktoś ich zrozumiał, a żeby bluzgał w komentarzach za siedzenie ze słownikiem na kolanach i tłumaczenie sobie tych wszystkich snobowskich określeń z tekstu.

EDIT: Nie mogę zagłosować w ankiecie, czyżby została zamknięta? Wyskakuje mi komunikat " Nie masz uprawnień, aby przeglądać tę stronę. Możliwe powody takiej sytuacji: itd. itd."

Odpowiedz
(26-07-2012, 22:15)skromny napisał(a): jak czytam newsy to tylko na stopklatce
Serio? Przecież to jest totalna amatorka. Ciągłe literówki, tłumaczenia zagranicznych newsów które nie tylko są błędne, ale czasami wręcz przeinaczają sens, jakieś cytaty z wywiadów, których nie można znaleźć NIGDZIE indziej, jedna wielka porażka.

Odpowiedz
Serio, bo w polskim internecie ciężko chyba o tak obszerny portal z newsami. Co prawda to prawda, że zdarzają się literówki. Czasami jakieś błędy w tekście, ale to nic w porównaniu z padaką, jaka jest na fylmłebie.

Odpowiedz
Dlatego czytam newsy wyłącznie w anglojęzycznych serwisach :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon