Expendables II (reż. Simon West) 2012
Nie wierzę w te pozytywne recenzje. Już raz popełniłem błąd i poszedłem na jedynkę do kina. Tak więc ostrożnie poczekam na jakiego ripa.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ja byłem z żoną i ledwo wytrwaliśmy do końca. O nie Sly, już drugi raz się nie dam nabrać:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Bez żony w ciągu ostatnich dziesięciu lat byłem w kinie tylko raz, na CA:FA i spodobał mi się ten film dopiero za drugim razem, jak obejrzałem z żoną :)
A pierwsze Expendables widzieliśmy razem już cztery razy (w tym oczywiście raz w kinie) :) Sly jest jej (i moim oczywiście również) ulubionym aktorem.

Odpowiedz
Czy ty poświęcasz się dla niej tak samo i oglądałeś Sex and the City już cztery razy? :)

Odpowiedz
Kiedyś dla jednej dziewczyny, która mi się podobała poświeciłem się i poszedłem na "Sex and the City 2" do kina. Film był okropny, a ze związku nic nie wyszło :)

A co do Expendables II, to dałem się Sly'owi nabrać przy jedynce, po raz drugi nie dam się nabrać.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja tak z jedną poszedłem na Drużynę Pierścienia. Film sprawił, że zapomniałem o jej istnieniu :]

Mierzwiak napisał(a):Czy ty poświęcasz się dla niej tak samo i oglądałeś Sex and the City już cztery razy? :)

Jeszcze nie: jedynkę dwa i pół - tzn raz wchodząc i wychodząc z pokoju co jakiś czas jak oglądały razem z teściową, dwójkę dwa razy, w tym raz w kinie. Kolejne seanse przed nami :P

Odpowiedz
(20-08-2012, 21:35)Gieferg napisał(a): dwójkę dwa razy, w tym raz w kinie. Kolejne seanse przed nami :P
TY poświęcasz się dla niej bardziej :D

Odpowiedz
CGI w EX2 (Spoilery jak jasna cholera)

Odpowiedz
To nie jest pytanie ironiczne. Ale z tego co wiem CGI są dość drogie. I czy jednak bardziej się opłaca zrobić CGI czołg niż np. zdobyć prawdziwy, czy ja wiem z jakiegoś demobilu wojskowego?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:I czy jednak bardziej się opłaca zrobić CGI czołg niż np. zdobyć prawdziwy, czy ja wiem z jakiegoś demobilu wojskowego?

http://www.videocopilot.net/tutorial/3d_truck_compositing/
http://www.videocopilot.net/tutorial/mid_air_emergency/
http://www.videocopilot.net/tutorial/grenade_throw/

Odpowiedz
(21-08-2012, 20:40)Lawrence napisał(a): To nie jest pytanie ironiczne. Ale z tego co wiem CGI są dość drogie. I czy jednak bardziej się opłaca zrobić CGI czołg niż np. zdobyć prawdziwy, czy ja wiem z jakiegoś demobilu wojskowego?

Akurat dziś w telewizji mówili o jakimś starym Shermanie, który mają w jakimś tam demobilu czy muzeum. Powiedzieli, że przy samym zjeżdzie z rapy (przewozili go gdzieś) pali 10 litrów.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:z tego co wiem CGI są dość drogie. I czy jednak bardziej się opłaca zrobić CGI czołg niż np. zdobyć prawdziwy, czy ja wiem z jakiegoś demobilu wojskowego?

W filmie jest też prawdziwy czołg, CGI jest tylko w scenach, w których strzela i wybucha.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Uwielbiam showreele FX.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie no, już bez przesady, nałykałem się sporo spoilerów bo jakoś mam wrażenie, że w przypadku tego filmu niczego mi to nie zepsuje, ale finałowej walki na You Tube przed pójściem do kina jednak nie obejrzę :)

Odpowiedz
Co ?? Sly vs. wan damme. Po co ja oglądałem ten clip. trzeba przestać oglądać wszystkie materiały z tego filmu do czasu obejrzenia go.

Odpowiedz
Co raz więcej tych klipów i to takich zdradzających fabułę pokazują. Czyżby film się średnio sprzedawał i jakoś bardziej próbują zachęcić ludzi do kina?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Krótko: RE-WE-LA-CJA. Część pierwsza była całkiem spoko, ale trochę mnie zawiodła, bo gwarantowała w sumie dość umiarkowane emocje, a kilka potencjalnie znakomitych scen zmarnowano (jak często wypominane spotkanie w kościele). Dwójka jest znacznie, znacznie lepsza, choć wiąże się z tym pewien paradoks - z jednej strony to film o wiele bardziej wciągający i emocjonalny, bo bohaterowie siekają wrogów w ramach prywatnej wendetty, a większość scen pomiędzy nimi jest bardzo dobrze rozpisana; z drugiej - to też film o wiele bardziej samoświadomy od części pierwszej, a przez to o wiele bardziej zabawny. Dość powiedzieć, że Chuck Norris opowiada dowcipy o sobie, Willis i Schwarzenegger przerzucają się swoimi kultowymi one-linerami, a główny villain nazywa się... Vilain. Co najlepsze - jedno drugiemu kompletnie nie przeszkadza.

Ekipa spisała się znakomicie: Schwarzenegger wygląda co prawda strasznie staro, ale Stallone, Statham, Lundgren i reszta dają z siebie wszystko. Van Damme jest rewelacyjny jako czarny charakter, a Li - choć na ekranie pojawia się tylko na kwadrans - uczestniczy w najbardziej widowiskowej bójce w filmie. A poza tym: jest głośniej, bardziej widowiskowo i zdecydowanie bardziej krwawo. Nie wyobrażam sobie tego filmu w PG13. Bawiłem się chyba nawet lepiej niż na "Avengersach".

9/10 (choć jak już spadnie poziom endorfin, dostrzegę pewnie jakieś wady :)

PS. A propos żon, narzeczonych, dziewczyn, też się pochwalę - mam tak dobrze, że moja dziewczyna jest jeszcze większą fanką kina akcji ode mnie, więc nie dość, że ogląda ze mną wszystkie kultowe akcyjniaki po pięć razy, to jeszcze ja nie muszę oglądać żadnych babskich komedyjek w zamian (no, poza "To właśnie miłość", ale to dobry film, więc nie mam pretensji) :D
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
W sumie jeden i w filmie też funkcjonuje to jako żart. Podczas rozmowy z ekipą Sly'a mówi coś w stylu: "Kiedyś ugryzła mnie śmiercionośna kobra. Po pięciu dniach niewyobrażalnych męczarni... kobra zdechła".

Wiem, że na papierze brzmi źle, ale w filmie napchanym odniesieniami do życiorysów aktorów wypada całkiem naturalnie.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Wow, jakie to meta :)

Właśnie dlatego takie popłuczyny, choćby nie wiem jak bardzo się starały, będą tylko popłuczynami po prawdziwym kinie akcji z tamtych lat.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon