Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Gdyby mój angielski bardzo wolno szlifowany mi pozwolił to z pewnością też bym tak robił ;) W sumie na oglądaniu filmów najbardziej go podszlifowałem to może i newsy bym jako tako ogarnął.

Odpowiedz
Przez ostatnie kilka tygodni obie strony dosłownie leżą i kwiczą. Mowa o serwerach, które wyraźnie nie wyrabiają i to o której godzinie byś na nie nie wszedł. Oba portale mulą niemiłosiernie.

Odpowiedz
Mi Filmweb śmiga cały czas ładnie, nie wiem jak Stopklatka.

Odpowiedz
(21-07-2012, 14:41)Turus napisał(a): IMDB, w ogóle ma kiepski layout. Wygląda jak strona z lat 90tych. FilmWeb jest dla mnie o wiele wygodniejszy i bardziej przejrzysty.

filmweb idzie w zupełnie inną stronę, bardziej nawet portalu społecznościowego, masz znajomych, widzisz ich oceny, porównujesz a imdb to właśnie jak w nazwie BAZA bardziej. dla mnie imdb wygrywa zdecydowanie bo jest bardziej profesjonalny i daleki od natłoku gimnazjalistów w komentarzach i ma duuużo bardziej sprawiedliwe oceny na prostym przykładzie :
http://scr.hu/4d5/f06ey
http://scr.hu/4d5/o0wzl

Odpowiedz
Ja nie mam problemu z gimnazjalistami na filmwebie. Po prostu nie czytam komentarzy, a oceny wystawiam dla siebie i jebie mnie to czy dany film ma taką średnią czy inną.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
(12-08-2012, 16:58)smackey napisał(a): filmweb idzie w zupełnie inną stronę, bardziej nawet portalu społecznościowego, masz znajomych, widzisz ich oceny, porównujesz a imdb to właśnie jak w nazwie BAZA bardziej. dla mnie imdb wygrywa zdecydowanie bo jest bardziej profesjonalny i daleki od natłoku gimnazjalistów w komentarzach i ma duuużo bardziej sprawiedliwe oceny na prostym przykładzie :

(12-08-2012, 17:38)Azgaroth napisał(a): Ja nie mam problemu z gimnazjalistami na filmwebie. Po prostu nie czytam komentarzy, a oceny wystawiam dla siebie i jebie mnie to czy dany film ma taką średnią czy inną.

Nie przeszkadza mi (przynajmniej na razie) zbliżanie się Filmwebu do portali społeczenościowych, a głupie komentarze ignoruje. Jednak tak jak napisał Smackey i to nie od dzisiaj wiadomo - średnie ocen na Filmwebie są dużo bardziej spłaszczone niż na IMDb, niestety. Nie jest to dobre, ale trzeba przywyknąć. Może przez to, że u nas raczej młodsza część społeczeństwa bawi się na takich portalach? Wydaje mi się, że zdecydowany większy odsetek średniego pokolenia używa internetu do tego rodzaju rozrywek w USA niż w Polsce.

Odpowiedz
(12-08-2012, 17:38)Azgaroth napisał(a): Ja nie mam problemu z gimnazjalistami na filmwebie. Po prostu nie czytam komentarzy, a oceny wystawiam dla siebie i jebie mnie to czy dany film ma taką średnią czy inną.

spoko, Ciebie może to jebie ja zawsze wolę obejrzeć film z wysoką oceną bo jest niesamowicie duże prawdopodobieństwo, że mimo wszystko będzie to dobry film ;)
a co do tego, że filmweb idzie w stronę portalu społecznościowego również mi nie przeszkadza a nawet podoba, że mogę podglądać co znajomi oglądają a i często polecam filmweba dla ludzi co lubią sobie obejrzeć coś dobrego od czasu do czasu bo gustomierz to dobra sprawa :D

Odpowiedz
(12-08-2012, 16:58)smackey napisał(a): filmweb idzie w zupełnie inną stronę, bardziej nawet portalu społecznościowego, masz znajomych, widzisz ich oceny, porównujesz a imdb to właśnie jak w nazwie BAZA bardziej. dla mnie imdb wygrywa zdecydowanie bo jest bardziej profesjonalny i daleki od natłoku gimnazjalistów w komentarzach i ma duuużo bardziej sprawiedliwe oceny

Ja nie umiem powiedzieć jednoznacznie, który jest lepszy. Filmweb to dla mnie szybki i łatwy do sprawdzenia program telewizyjny, możliwość szybkiego zobaczenia jakie filmy od danego kogoś obejrzałem, dokładniejszy system rekomendacji i możliwość porównania gustu ze znajomymi. IMDB natomiast to ocean informacji o filmach i pod tym względem miażdży Filmweb, no i ranking IMDB bardziej mi leży.

Co do dyskusji, to bardzo rzadko na Filmwebie cokolwiek piszę, bo tam jest jeszcze większy syf niż na YouTube. "Chujowy film, macie chujowy gust, jesteście debilami", "nie zrozumiałeś filmu" (nawet w temacie o Maczecie taki tekst), "no jak Ty oceniasz film X na 10/10, to nie mamy o czym rozmawiać", "jak Ci się nie podobał film, to po co oglądałeś", "jak Ci się film nie podoba, to się nie wypowiadaj" - a są to komentarze na średnim poziomie, przeważnie bywa o wiele gorzej. Dlatego zarejestrowałem się na tym forum, jak tu się obrzucacie gównem, to przynajmniej widzę argumenty, no i nie ma (a przynajmniej nie widziałem) mierzenia IQ na podstawie tego, komu jak bardzo podobał się jaki film.

Na Stopklatkę to warto wchodzić chyba tylko po to, żeby wywiady Yoli poczytać.

Odpowiedz
Komuś też nie działa konto na Stopklatce?
Wywala mi komunikat, że mają coś spieprzone i mogą nie działać konta.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No mi nie działa. Wszystkim chyba. Pisałem nawet do nich i napisali mi coś tam, że naprawiają bla bla. Teraz widzę "503 - Service Not Available" i w ogóle nie można na stronę wejść.

EDIT: O właśnie w tym momencie ruszyło i nawet zalogowany już jestem.

Odpowiedz
Ale nie wyświetla niektórych artykułów.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Same here, komentarzy też nie czytam. Średnia danego filmu też mnie mało obchodzi, wystawiam oceny dla siebie oraz sprawdzam z ciekawości jakie oceny wystawiają moi znajomi.

(12-08-2012, 16:58)smackey napisał(a):
(21-07-2012, 14:41)Turus napisał(a): IMDB, w ogóle ma kiepski layout. Wygląda jak strona z lat 90tych. FilmWeb jest dla mnie o wiele wygodniejszy i bardziej przejrzysty.

filmweb idzie w zupełnie inną stronę, bardziej nawet portalu społecznościowego, masz znajomych, widzisz ich oceny, porównujesz a imdb to właśnie jak w nazwie BAZA bardziej. dla mnie imdb wygrywa zdecydowanie bo jest bardziej profesjonalny i daleki od natłoku gimnazjalistów w komentarzach i ma duuużo bardziej sprawiedliwe oceny na prostym przykładzie :
Co do ocen, to jak wspomniałem wcześniej walą mnie one, ale zdarzają się i przypadki gdzie to FW ma dla mnie sprawiedliwszą ocenę. Niech przykładem będzie chociażby Piła. Dla przypomnienia IMDB - 7,7 (WTF ????) FW -6,8 (już lepiej, ale wciąż za wysoko)

Odpowiedz
Ja jebię... Też macie taki rozpiździel na filmwebie?
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Niestety tak. Wygląda to kompletnie beznadziejnie.

Odpowiedz
Ale co sie dzieje ? Bo ja nie zauważyłem żadnych zmian.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/film/Bitwa+pod+Wiedniem-2012-617280 - wygląda jak upośledzona wersja IMDb.

Odpowiedz
O cholera, a jeszcze 10 minut temu miałem stary wygląd.

Odpowiedz
Nie wiem ja chyba jestem mocno nie z tej epoki wszystkie strony jakie przeglądam zmieniając layout robią to w sposób który mnie boli...Przez takie kwiatki musiałem porzucić 5 letnią grę w Trophy Manger, Facebooka, stronę KMFu... :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dokładnie to samo pomyślałem. Że nieudolnie dąży do fasonu IMDb. Fasonu, który mi się okropnie nie podoba dodajmy. Już przeżywałem wcześniejszą zmianę, tę z 2010 bodajże. Ledwie zdążyłem się przyzwyczaić i zaakceptować, to tworzą coś nowego, co wygląda, jak totalne gówno.

I nie chce mi się wierzyć, że będzie można sobie wybrać stary lub nowy layout, jak na niektórych stronach. Filmweb od zawsze siłą narzucał zmiany.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
FW naprawdę wyglądał w miarę przyzwoicie. Po co więc? :/

Podsumowując: koszmarek, nawet reklama jest gdzieś tam na dole w tym rozlazłym czymś, nie wiem tylko kto ją zobaczy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon