Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Ale syf. Tematy gdzieś tam na samym dole a wcześniej milion pierdół.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Menu tematyczne na samym dole, a jak się wejdzie w jakąś podstronę o danym filmie, wraca na lewą krawędź. Zmiany kosmetyczne, bo żadnej rewolucji nie ma, ale kompletnie bez sensu.

Odpowiedz
Widzę, że ludziom na forum FW też zmiany się nie podobają. Może dzięki temu pod naporem będzie możliwość wyboru layout'u

Odpowiedz
Jestem chyba jedynym, któremu te zmiany nie przeszkadzają.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/filmweb-zmienia-strony-filmow-i-seriali

- Filmy rodzą emocje, a my chcemy dać narzędzia zarówno do ich wyrażania, jak i dzielenia się nimi ze znajomymi. Nowe funkcjonalności obecne na gruntownie odświeżonej stronie filmu pozwolą użytkownikom ocenić, szybko skomentować i podzielić się emocjami o obejrzanym filmie ze swoimi znajomymi - opisuje Artur Gortych, prezes i założyciel Filmwebu.

Porwali się z motyką na słońce. Następcy facebooka.

"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Przedstawiciele Filmwebu zapowiadają, że do początek dużych zmian w serwisie, które nastąpią w najbliższym czasie.
Strach się bać co to oni z tym portalem zrobią.

Odpowiedz
Wizualnie nie robi mi to większej różnicy, bo nie są to przecież wielkie zmiany i można się przyzwyczaić w 1-2 dni. Na plus natomiast jest pojawienie się zarysu fabuły w filmach. Bardzo mi czegoś takiego brakowało.
- Are you an idiot?

Odpowiedz
Chwalisz coś, co na filmwebie było odkąd pamiętam.

Odpowiedz
Podstawowa głupota to cholernie wielka obsada z niepotrzebnymi fotkami, przewijanie teraz obsady serialu to trening dla myszki i cierpliwości :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(22-10-2012, 14:49)Mierzwiak napisał(a): Chwalisz coś, co na filmwebie było odkąd pamiętam.

To chyba byłem ślepy, bo zawsze widziałem tylko opis fabuły, a zarysu nigdy.
- Are you an idiot?

Odpowiedz
Ja tam nie widzę niczego oprócz opisu fabuły.

Odpowiedz
Jest między oceną a gatunkiem.

http://www.filmweb.pl/Podziemny.Krag

Mamy więc opis filmu, który był zawsze i który często mówił za dużo:

"Młody yuppie (Edward Norton), wbity w narzucony przez "wyścig szczurów" styl życia, cierpi na bezsenność. Za namową lekarza trafia na spotkania terapeutyczne ludzi ciężko i śmiertelnie chorych. Paradoksalnie odnajduje - w spotkaniach pełnych bólu i cierpienia - spokój. Wkrótce spotyka na swej drodze przewrotnego anarchistę Tylera Durdena (Brad Pitt), który imponuje mu swym nieskrępowaniem i wyzwoleniem. Obaj szybko stają się swoim wzajemnym dopełnieniem. Organizują zamknięte walki - Podziemny Krąg, który przeradza się w paramilitarną organizację anarchistyczną. Anarchia ogarnia cały kraj, a Tyler Durden okazuje się być..."

I mamy zarys fabuły:

"Dwóch mężczyzn znudzonych rutyną zakłada klub, w którym co tydzień odbywają się walki na gołe pięści." który o wiele lepiej się sprawdza.

Ja zauważyłem dopiero po zmianie, więc albo poprzednio było to zajebiście ukryte, albo Mierzwiak nie wiedział o czym piszę.
- Are you an idiot?

Odpowiedz
Widmo Filmwebowej Stopklatki!!!!!!!!!!!!!!!1 wPiSuJcIe mIaStA!!!1
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ok, jest różnica. Ale nie widzę nic fajnego w jednozdaniowym opisie fabuły, z którego gówno wynika.

Odpowiedz
Biała podlaska!!!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A mi to bardzo odpowiada. To jest nie mniej ani nie więcej niż tyle, ile chciałbym wiedzieć o filmie przed obejrzeniem go. Zdarzało się już, że czytając opis poznałem zakończenie.

Ale pomijając już fakt przydatności (lub nie) zarysu fabuły - pozostałe zmiany absolutnie mi nie wadzą. Zobaczymy jak dalej.
- Are you an idiot?

Odpowiedz
Nowa S. wygląda "super"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nareszcie względny porządek bo mimo, że merytorycznie Stopklatka chyba lepsza niż Filmweb to nigdy nie mogłem odnaleźć się w tym chaosie na głownej stronie.

Odpowiedz
Stopklatka była dosyć fajna, ale teraz jest to chłam, na którego staram się nigdy nie wchodzić (obecnie czytam tylko newsy związane z box officem). Filmweb wygrywa, bo ma najbogatszą bazę (filmy, zdjęcia, plakaty) i możliwość prowadzenia bloga.

Odpowiedz
Pamiętacie wersję z niebieskim tłem która obowiązywała gdzieś tak od początku 2010 do końcówki 2011 roku? To była najlepsza wersja Stopklatki, niestety z każdą kolejną wersją wyglądu mam wrażenie, że portal się cofa a nie unowocześnia nad czym bardzo ubolewam. Obiecywali całkiem nowy portal a skończyło się na nowym logu, podmienieniu kolorków i zmasakrowaniu newsów na głównej.

Likwidacja tamtej niebieskiej wersji przyniosła zresztą "wspaniałe" efekty:
"Według danych z Megapanelu PBI/Gemius w październiku br. Stopklatka.pl zanotowała 411 tys. użytkowników (200 tys. mniej niż rok wcześniej) i 3,1 mln odsłon, czyli 1,2 mln mniej niż przed rokiem"
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/stopklatka-pl-w-zmienionej-wersji-nowe-logo-i-dzial-plotkarski

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon