Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Jeżeli chodzi o newsy to wole wejść na stopklatkę. Zauważyłem, że FilmWeb jakby kopiuję newsy ze stopklatki, nie słowo w słowo oczywiście ale rodzaje newsa. Zawsze jako pierwsze pojawiają się na stopklatce a jakieś kilka godzin potem FilmWeb umieszcza ten sam news. Co do bazy filmów i twórców FilmWeb chyba nie ma sobie równych wśród polskich serwisów filmowych ale dyskusję na tych forach wołają o pomstę do Nieba. Chyba największy zbiór trollów w jednym miejscu, ludzi którzy bez oglądania filmów wystawiają oceny 1/10 albo 10/10. Debilizm czasami sięga na tych forach granic.

Odpowiedz
Od chuja ludzi (w tym ja) znalazło się na tym forum właśnie z tego powodu.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
(19-12-2012, 19:33)Sephiroth napisał(a): Jeżeli chodzi o newsy to wole wejść na stopklatkę. Zauważyłem, że FilmWeb jakby kopiuję newsy ze stopklatki, nie słowo w słowo oczywiście ale rodzaje newsa. Zawsze jako pierwsze pojawiają się na stopklatce a jakieś kilka godzin potem FilmWeb umieszcza ten sam news.

To nie jest kopiowanie, Stopklatka wrzuca newsy o każdej porze dnia i nocy a Filmweb głównie między 8 a 16. Oba portale przepisują z zagranicznych serwisów (no bo jak mieliby mieć jako pierwsi newsy z Hollywood) i stąd takie wrażenie.

Odpowiedz
(19-12-2012, 18:49)Szaman napisał(a): "Według danych z Megapanelu PBI/Gemius w październiku br. Stopklatka.pl zanotowała 411 tys. użytkowników (200 tys. mniej niż rok wcześniej) i 3,1 mln odsłon, czyli 1,2 mln mniej niż przed rokiem"
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/stopklatka-pl-w-zmienionej-wersji-nowe-logo-i-dzial-plotkarski

o kurwasz. KMF jest bliżej Stopklatki niż mi się wydawało :)
co do nowego layoutu Stopklatki - nie jest źle, ale w ostatnich latach nie za bardzo potrafiłem się odnaleźć, choć to kwestia przyzwyczajenia pewnie.

Odpowiedz
(19-12-2012, 20:00)Szaman napisał(a): ...no bo jak mieliby mieć jako pierwsi newsy z Hollywood) i stąd takie wrażenie.

Ale to oni mają własne wywiady Czaderskiej, nie? Nie?!

Co się łączy też z następną mą obiekcją- gdzie się podział dział "Hollywood"? Ni ma? Bo widzę w nim tylko, właśnie, wywiady Czaderskiej.

Druga sprawa to burdel. Wszystko w innym miejscu, latają te dupowate auto-przeskoki newsów... Bleeee
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czaderska to fajna lala i nasz człowiek w Hollywood, ale serio ktoś uważa, że te jej wywiady są coś warte? ;)

Odpowiedz
Nie jestem pewien, czy rozumiem to pytanie. No są warte np. mojego wolnego czasu, który nieraz z przyjemnością poświęcę, żeby przeczytać jakiś jej wywiad.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
o, Stopklatka znowu się zmieniła.

Odpowiedz
W ogóle ciekawe jest to jak Stopklatka zmieniała się na tle niezmienności Filmweba. Począwszy od layoutu strony, a skończywszy na logo.

Dla przykładu zdjęcia stron filmweb.pl z roku 1999 i 2003 vs stopklatka.pl (2001, 2003, 2009) do pooglądania na http://imgur.com/9sYwgyr

Recenzje filmów
---------------
"Bezmyślność zabija. Innych."

Odpowiedz
nie, no Filmweb też się zmieniał. Ale Stopklatka jakby kilka kroków z tyłu za filmwebem. "Dodaj film", "Dodaj serial", "Dodaj osobę" - to są opcje które FW wprowadził chyba 10 lat temu i na tym zbudował swoją potęgę.

Odpowiedz
Nie pisałam, że stał w miejscu ;) Ale! rozwijał się zgodnie z jakąś wspólną polityka firmy, podczas gdy stopklatka, jakby za każdym razem miała innego administratora i zmieniający się zarząd.
Recenzje filmów
---------------

Odpowiedz
Stopklatka niech najpierw popracuje nad poziomem newsów, a dopiero później zajmuje się layoutem.

Chociaż dawno już tam nie zaglądałem, jakieś postępy? Nauczyli się już pisać po polsku i tłumaczyć poprawnie z angielskiego?

Odpowiedz
Nie wiem jak piszą, bo ten layout jest tak oczo....bny, że tam nic nie da się przeczytać.
Recenzje filmów
---------------

Odpowiedz
u was też tak wooooolno działa?

Odpowiedz
Też. Ale wiesz, to dopiero beta, serwis powstał dwa dni temu. Dajmy mu czas ;)

Odpowiedz
Teraz zaczęło :/ Może od tych kilku wejść serwis zaczyna im padać ;) Poza tym polecam instalację AdBlocka.
Recenzje filmów
---------------

Odpowiedz
Jak na to, że miały wejść nowe serwery spodziewałem się, że wszystko będzie ładować się szybciej. Jak na razie mam bardzo mieszane uczucia, czcionkę newsów projektował jakiś masochista (albo już robię się całkiem ślepy), listy ocenionych filmów nadal nie odnalazłem podobnie jak porównania z ocenami znajomych użytkowników... Wstrzymam się jeszcze z oceną, myślałem, że coś nad czym pracowano rok będzie bardziej rzucające na kolana.

Odpowiedz
Cytat:Nauczyli się już pisać po polsku i tłumaczyć poprawnie z angielskiego?
Odkąd zmienili wygląd z tego pomarańczowego na fioletowy przestałem ich w ogóle przeglądać, więc nie wiem :p

Odpowiedz
(21-02-2013, 13:17)Szaman napisał(a): Jak na razie mam bardzo mieszane uczucia, czcionkę newsów projektował jakiś masochista (albo już robię się całkiem ślepy), listy ocenionych filmów nadal nie odnalazłem podobnie jak porównania z ocenami znajomych użytkowników...

Fioletowa kurtyna na głównej to jakaś porażka (wygląda jak zaprojektowana przez gimnazjalistę). Miało być prosto, a wszyło niezbyt profesjonalnie. Poza tym to naprawdę utrudnia przeglądanie czegokolwiek na serwisie. A do tego newsów nasranych z lewa, z prawa i w środku. Czy to w ogóle da się czytać?

PS

Ja nie wzbraniam się z oceną. Serwis jest do dupy i ktoś powinien za to beknąć. No chyba, że go jeszcze zmienią.
Recenzje filmów
---------------

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon