Oskary 2013
(26-02-2013, 17:59)Jakuzzi napisał(a): - na plus MacFarlane, (z własną wersją Flight na czele), mimo iż generalnie bardzo ostrożny w dowcipie.

Tym bardziej boli, że pomimo tego że wydzieliśmy Setha w wersji light, publicyści i tak jadą po nim jak po łysej kobyle. Krytyka jest dużo ostrzejsza niż się spodziewałem. I oczywiście nie rozchodzi się o zabawność żartów tylko o to czy były seksistowskie/rasistowskie czy nie. Stuff który byłby w pełni do przyjęcia na takich Złotych Globach, na oscarach wywołuje oburzenie. Na szczęście jeżeli sugerować się wynikami ankiet i głosowań, którymi obrodziło na stronach filmowych, to wychodzi na to, że większości widzów się podobało, więc może akademia pokaże jaja i zaprosi go drugi raz (choć wątpie).

Mam tylko nadzieję, że cała ta afera to po prostu powtórka z draki z Ricky Gervai'em na Globach trzy lata temu. Gdzie banda pismaków wzniosła rumor, że chańba, że skandal i że wszyscy są oburzeni, podczas gdy po czasie okazało się, że nikt nie czuł się obrażony (nawet gwiazdy z których robił sobie jaja) i wszyscy chcieli wiecej.

Odpowiedz
(26-02-2013, 17:59)Jakuzzi napisał(a): - wiele aktorów w brodach, czy to jest teraz trendy?,
brody w sumie już miały wielu zwolenników na Oscarach rok temu, więc pewnie potrwa to jeszcze trochę. Tak samo jak moda na muchy.
Bea, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
[Obrazek: 35435606.jpg]

Odpowiedz
Ładnie krytyke na temat seksizmu w żartach McFarlane'a podsumowuje ten twit:

https://twitter.com/Crutnacker/status/306063431243534336

:)

Odpowiedz
Sam McFarlane tweetnął coś w podobnym tonie ;)

seth mcfarlane napisał(a):Interesting article about the press' anger over the Boobs song:
http://www.huffingtonpost.com/2012/12/06/celebrity-sideboob-the-year-in-sideboob_n_2254180.html?utm_hp_ref=sideboob

Huffington Post był jednym z portali w którym oberwało mu się najmocniej (choć bronili go internauci).

Odpowiedz

Ładnie sklejone wszystkie dobre żarty MacFarlane'a z oscarowej gali.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Dobre żarty, ale "edgiest"? Really? I jeszcze fakt, że ludzie tak to przeżywają. To chyba tylko kolejny dowód na to, że Oscary sa raczej vanilla.

Odpowiedz
(26-02-2013, 17:59)Jakuzzi napisał(a): - wiele aktorów w brodach, czy to jest teraz trendy?

To przesąd. Niektórzy nie golą się bo akurat szykują się do roli, ale większość na kilka tygodni przed rozdaniem nagród z przesądu postanowiła się nie golić. ;) Bo jak wiadomo szczęściu trzeba odrobinę pomagać. ;)

Odpowiedz
Teraz to kiedy już emocja opadły to w sumie mogę napisać, że jestem trochę występem Setha zawiedziony. Oczywiście podstawowe pytanie brzmi, na ile on sobie mógł pozwolić? Ale początek miał niezły, a potem ograniczał się już wyłącznie do mówienia kto wchodzi na scenę.
Dla mnie Ricky jest jednak niedościgniony, ale podstawowe pytanie brzmi, czy nawet on na Oscarach miałby tyle wolności co do Globów.

A co do samej ceremonii, to jak co roku parę rzeczy mi się nie podobało. I mógłbym długo krytykować, ale wiem, że i tak za rok znowu będę oglądał tę ceremonię na żywo, tak jak to robię od 2000 roku.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(27-02-2013, 19:08)Lawrence napisał(a): Teraz to kiedy już emocja opadły

Jakie emocje? :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Ja np. się emocjonowałem, ale to głównie dlatego, że postawiłem sporo kasy. Ang Lee wszedł (jeszcze po kursie 6,50), Les Mis za charakteryzację i dźwięk weszło, Anna Karenina za kostiumy i tylko ktoś upadł na głowę i Oscara za scenografię dał Lincolnowi. Mimo wszystko jestem na sporym plusie :).

Odpowiedz
Mam pytanie, co do tego obstawiania. Do ilu $$$ można tam obstawiać maksymalnie?
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Na Bet365 nawet nie wiem jakie są limity. Najgorsze jest to, że przy zakładach specjalnych (jak Oscary) nie ma opcji zakładów kumulowanych.

Odpowiedz
Na Bwinie limit pojedynczej wpłaty to chyba 6000 zł :).
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Ajajaj... Chyba zaczynam żałować, że nie poobstawiałem tu i ówdzie. Drugi tak oczywisty rok może się już nie przydarzyć.

Odpowiedz
Błagam... za tobą cała dekada tak oczywistych lat. ;) Szkopuł w tym, że na oczywistościach zarobić się nie da i trzeba czatować na bukmacherskie potknięcia, jak z Angiem Lee, dzięki któremu zarobiłem kilkadziesiąt złotych. ;)

Odpowiedz
No dobra, pewniaki są zawsze, ale 90% skuteczności w typowaniu nie miałem do tej pory nigdy. Ang Lee za 6.50 czy nawet Waltz po kursie 2.50, to faktycznie dość łatwe pieniądze do zarobienia. Nie wiem jaki tam kurs był za scenariusz adaptowany na tydzień przed galą?

Odpowiedz
Z tego co pamiętam bardzo niski dla Argo. W zasadzie poza Lee i ew. Waltzem, łatwe, choć nieduże pieniądze, można było tylko zrobić na Meridzie z kursem 2,00.

Odpowiedz
Tyle tutaj krytyki na te Oscary, a ja powiem, że były one "amazing" ;)

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(27-02-2013, 21:38)Jakuzzi napisał(a): dzięki któremu zarobiłem kilkadziesiąt złotych. ;)

I tak wszyscy wiemy, że na wódkę to pójdzie, to co się chwalisz :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon