Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Informacja z bloga Stopklatki:
"Drodzy użytkownicy,

Nowa Stopklatka, którą udostepniamy Wam w wersji beta zawiera szereg zmian wizualnych, a także funkcjonalnych. Zbudowaliśmy dla Was od podstaw działy: Społeczność, Stopklatka Cafe, Czerwony Dywan. Nowa koncepcja przyjaznej, łatwej w nawigacji strony wymogła też kilka decyzji związanych ze starszymi funkcjonalnościami. Postanowiliśmy pożegnać takie funkcje jak:

- pinezki
- listy filmów ocenionych
- listy filmów, które chce zobaczyć
- wiadomości prywatne
- listy znajomych

Te funkcje serwisu nie będa już aktywne od momentu upgradu serwisu do nowej wersji. Osoby przywiązane do tych opcji prosimy o wyrozumiałość, wprowadzamy szereg nowości, które będziecie mogli odkrywać na nowej Stopklatce. Jedną z nich jest możliwość wprowadzania filmów, seriali i osób do bazy Stopklatki, poprawianie opisów i uzupełnianie ich. Ponadto pojawiły się funkcje społecznościowe serwisu takie jak możliwość zbierania punktów i odznak, które stanowią nagrodę za uczestnictwo w serwisie. Stopklatka z pewnością zaangażuje Was bardziej niż kiedykolwiek."

Jak dla mnie to cofanie się w rozwoju.

Odpowiedz
(21-02-2013, 13:53)Szaman napisał(a): Ponadto pojawiły się funkcje społecznościowe serwisu takie jak możliwość zbierania punktów i odznak, które stanowią nagrodę za uczestnictwo w serwisie. Stopklatka z pewnością zaangażuje Was bardziej niż kiedykolwiek."

Jak dla mnie to cofanie się w rozwoju.

Albo traktowanie użytkowników jak uczniaków. "Zbieranie punktów i odznak", czyli prosty przepis na generowanie treści i aktywności Internautów w zamian za wirtualne nagrody. To jakiś żart....
Recenzje filmów
---------------
"Bezmyślność zabija. Innych."

Odpowiedz
Kiedyś uczestniczyłem w tworzeniu bazy fdb.pl, ale tam motywacją były filmy na DVD dla zdobywców największej liczby punktów w danym miesiącu. Kilka dostałem, choć z perspektywy czasu uznaję to za stratę... czasu :)

Odpowiedz
W dobie Facebooka, Twittera, You Tube'a, w dobie kiedy niedługo nawet toaleta na dworcu będzie miała funkcje społecznościowe wyłączanie takich spsobów kontaktu pomiędzy użytkownikami jak prywatne wiadomości, porównywanie ocen filmów czy lista znajomych jest dla mnie absurdalne.

Na Stopklatce też pojawi się lista rankingowa z nagrodami albo już jest ale oczywiście nie mogę jej znaleźć.

Odpowiedz
Nie wiem, co mogliby dostać w zamian użytkownicy Stopklatki, bo to przecież nie kinomaniak.tv, gdzie punkty można było wymieniać na konto premium. Może też raz na rok dostaną jakiegoś DVD-ka, a w zamian sobie trochę pododają:

[Obrazek: tkKZvMj.jpg]
Recenzje filmów
---------------

Odpowiedz
(21-02-2013, 13:53)Szaman napisał(a): - listy filmów ocenionych
- listy filmów, które chce zobaczyć
- wiadomości prywatne

Nie to, żebym korzystał ale... pojepało ich? Mogę dodawac filmy ale już nie mogę ich oceniać?

PS - mnie nie chodzi.

PS 2 - na S. też od pewnego czasu były filmy online (nie wiem czy wszystkie darmowe)

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oceniać możesz, nie możesz zobaczyć co oceniłeś.

Odpowiedz
Cytat:PS 2 - na S. też od pewnego czasu były filmy online (nie wiem czy wszystkie darmowe)

Na gazeta.pl tez były. Taka polityka serwisów, żeby zachęcić użytkownika do oglądania kolejnych filmów.

A stopklatka bez przejrzystego rozliczania "odznak" i punktów daleko nie zajdzie, bo nikt nie będzie chciał odwalać za nich brudnej roboty.

Btw... ja i tak sobie tego nie wyobrażam, bo użytkownik serwisu filmowego to jednak jednostka, która ma głowę na swoim miejscu i myśli zanim coś zrobi.

Recenzje filmów
---------------

Odpowiedz
(21-02-2013, 15:55)Szaman napisał(a): Oceniać możesz, nie możesz zobaczyć co oceniłeś.

[Obrazek: 2586609_o.gif]

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tak to jest gdy stronę projektuje ktoś nie mający zielonego pojęcia o potrzebach jej użytkowników a nawet nie mający pojęcia o potrzebach przeciętnego użytkownika strony/bazy filmowej.

Odpowiedz
O filmweb znów się zmienił...

Odpowiedz
co się zmieniło? ja nie widzę różnicy albo do mnie nie doszło jeszcze

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Filmweb+obchodzi+15+urodziny-94053

Odpowiedz
Jak zwykle tylko syfu narobili. ;]
Taki ze mnie konserwatysta, że nawet kosmetyczne zmiany mnie drażnią, zwłaszcza, że oni ciągle eksperymentują. No pół roku nie minęło odkąd całkiem poprzestawiali profile aktorów. Teraz znowu wprowadzili u każdego aktora średnią ocen wszystkich filmów, w których grali. Jako ciekawostka taka ocena całkiem spoko, ale czy jest to coś co trzeba tak eksponować, to już nie wiem. Chyba srają w gacie, bo stopklatka jakieś reformy przechodzi. Szkoda tylko, że nie dotarła do nich informacja z jakim odbiorem się one spotkały.

[Obrazek: f8sjnxo4mzrk.jpg]
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Jestem w stanie przyzwyczaić się do każdej zmiany dopóki działa czerwono-czarna skórka pod Firefoxa. Na białej nie da się żyć. A co do Stopklatki, niestety po ostatnich zmianach nie jest już żadną konkurencją dla Filmwebu i niech spoczywa w spokoju, pokoju czy jak to się tam mówi :)

Odpowiedz
Jak dla mnie bez znaczenia, niepotrzebny pierdół, ale nie przeszkadza.

Jak już coś zmieniają, to mogliby dać możliwość dania każdej osobie kilku ocen, każdej zależnie od wykonywanego zawodu. Bo póki co mamy np. QT wyprzedzającego w rankingu aktorów Marlona Brando czy Leo DiCaprio.

Nie, żeby mnie te rankingi coś obchodziły, ale byłaby to jakaś pożyteczna zmiana chociaż.

(18-03-2013, 20:36)Szaman napisał(a): A co do Stopklatki, niestety po ostatnich zmianach nie jest już żadną konkurencją dla Filmwebu i niech spoczywa w spokoju, pokoju czy jak to się tam mówi :)

"Rest In Pieces" :)
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
"(odeszła w wieku 85 lat)"

To dla debili, którym nie chce się liczyć?

Odpowiedz
Kurva, Shamar, Ty już nie masz się do czego przypierdolić...
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
Filmweb chyba nie lubi swoich użytkowników.

Nie dziwie się mu...

Odpowiedz
(18-03-2013, 22:47)The Vujek napisał(a): Kurva, Shamar, Ty już nie masz się do czego przypierdolić...

Pewnie bym miał. Ale już nie sprawdzam szczegółowych informacji na tym portalu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon