Głupi i głupszy
Akurat sposób na blondynkę i Ja, Irena i Ja były niezłe :)
ale mówię to z perspektywy czasu, bo daaawno nie widziałem.

Odpowiedz
I jeszcze jedna fotka
[Obrazek: BU78sZFCcAEdjfQ.jpg:large]

Odpowiedz
One hit wonder? Bez jaj, Sposob i irena, to dwie zajebiste komedie. Hot Tube Time Machine, to natomiast jedna z najslabszych (popularnych) komedii ostatnich lat. Licze na to, ze Jim doda sporo od siebie i bedzie przynajmniej dobrze.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Komedie to chyba najbardziej dzielący widzów gatunek filmowy :)

Odpowiedz
Dlatego nie mam zamiaru sie targowac ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Jeśli nie one hit wonder, to na pewno one time wonder. Farrelly w latach 90-tych dawali radę, ale obecnie trudno o bardziej wyraźny dowód wypalenia talentu niż ich filmy. Dlatego tak jak w 98% przypadków, wolałbym aby oryginał pozostał bez sequela.

Odpowiedz
Tutaj absolutnie racja (zapomnialem o Kingpinie), bo od ponad dziesieciu lat nic sensownego nie nakrecili. Co do sequella, temat to absolutny samgograj i z innymi scenarzystami moglbym sobie wyobrazic udana kontynuacje - przegrani idioci w dobie kryzysy wieku sredniego? Kupuje to :)

Odpowiedz
parę dni temu widziałem Jeffa w Looperze, widać musiał dużo schuść na potrzeby tej prodkcji :D

O ile D&D jest doskonałe, to reżyserów raczej uważam za słabeuszy, bo ich pozostałe komedie, które oglądałem, trąciły żenującym humorem (pamiętam, że dużo w Irenie naprawił Jim - dlatego liczę na jego dużą ingerencję w kontynuację D&D.
loading podpis...

Odpowiedz
(24-09-2013, 20:46)Martinipl napisał(a): schuść

my eyes, my eyes!

Odpowiedz
Gdyby nie niewinny, goofiasty urok Carrey'a i Danielsa, to ta druga fota z powodzeniem mogłaby robić za still promocyjny z "Deliverence 2".

Carrey - "You got a 'purthy' mouth".

Jeszcze przedni ząb naderwany. Idealny redneck :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(24-09-2013, 16:43)Arahan napisał(a): bo daaawno nie widziałem.

No właśnie, "daaawno" nie widziałeś. Ja pamiętam, że na "Głupi i głupszy" byłem w kinie. Jako mały dzieciak to wiem, że pokładałem się ze śmiechu podczas tego filmu. Nie nadążam z czytaniem napisów, ale tu i tak dominowały gagi sytuacyjne. I sporo lat później jak ten film widziałem w TV to sam się zastanawiałem, a wręcz wstydziłem się, że kiedyś coś takiego mogło mnie bawić.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Prędzej bym się wstydził że się dobrze bawiłem na TDKR niż na D&D :P

Ostatnio widziałem pół roku temu i bawi dalej tak samo, jasne, jest kilka żenujących momentów (np.fart joke) ale bez przesady, poziom żenady jest bardzo umiarkowany. Ze wszystkich komedii tylko do Dnia Świstaka częściej wracam.

Odpowiedz
Cytat: I sporo lat później jak ten film widziałem w TV to sam się zastanawiałem, a wręcz wstydziłem się, że kiedyś coś takiego mogło mnie bawić.

Akurat chodziło mi tutaj o "Ja, Irena i Ja" oraz "Sposób na blondynkę".
Na "D&D" zawsze bawię się tak samo, a wiele motywów czy żartów powtarzamy na imprezach z kumplami (przegadywanie się, irytująca piosenka, tekst - "Twoje narty? Obie?" robił furorę rok temu jak na nartach byliśmy :D).

Odpowiedz
[Obrazek: 54798.9.jpg]

Post nr 5000 (licząc od reaktywacji).

Odpowiedz
"Paputek boy"? Jaki czad!
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Sporo nowych fotek z planu:

http://joemonster.org/art/24934/Glupi_i_glupszy_wracaja_

Odpowiedz
Nie wiem czemu ale te zdjecia z planu są strasznie przygnębiające. Może dlatego że pierwsza część była 20 lat temu...

Odpowiedz
Jest nadzieja?

http://www.movieweb.com/news/dumb-and-dumber-to-generates-positive-buzz-from-early-screening
koronex1989

Odpowiedz
Randomowe opinie z twittera? Przecież to jeszcze mniej warte niż pomidory :/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości