Drogówka (2013) reż. Wojciech Smarzowski
Tak sobie tłumacz, biurwo :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(20-07-2013, 12:23)Gwahlur napisał(a): ... a na miasto z widłami,

I tak nalezy chodzić z widłami więc nie kumam argumenta.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Phil napisał(a):No tak, bo, cytując klasyka, każdy policjant to jebany morderca

Teraz ty dajesz fałszywą alternatywę. Albo Gwahlurowo-urzędnicze bredzenie, że gdyby nie policja, byłbyś niczym, albo twoje, że "każdy szkieł to morderca". Otóż nie każdy szkieł to morderca, bo np. wydział zabójstw i detektywi policyjni mają ważna robotę do spełnienia. Ktoś musi pakować trupy do worków i prowadzić śledztwa, bo np. ja nie ma zbytnio czasu na takie rzeczy. Natomiast mowa o tzw. prewencji, czyli zwykłej mafii. To są w większości półgłówki, co popisują się odznaką i będą wykonywać każde, nawet najbardziej haniebne rozkazy przełożonych. Inaczej nie zdaliby testów podczas przyjmowania w szeregi niebieskich.

Odpowiedz
(20-07-2013, 12:23)Gwahlur napisał(a): Najpewniej żyjesz i piszesz te słowa tylko dzięki policji, bo bez niej, z twoim charakterem, zapewne szybko zostałbyś przerobiony na kompost.

Tak, tak, z całą pewnością :)
Dość powiedzieć, że jeszcze nigdy nie widziałem, żeby policja komukolwiek pomagała, czy ratowała od faktycznej krzywdy (w tym raz jak napierdalali kumpla, w biały kurwa dzień), a gdy dochodzi do jakiegokolwiek meczu polskiej ekstraklasy, to zachowują się jak smarki, chowając się w kupie cały czas za tarczami. Za to przypadków, kiedy policja dopierdala się do szarego obywatela, bo ww powody albo BO TAK, mogę wymieniać i wymieniać. Osobiście nic nie mam do sił specjalnych oraz tych wszystkich bardziej zaawansowanych służb, którzy faktycznie coś tam robią i jakoś tam chronią, co raz wychodzi lepiej, raz gorzej, ale drogówka i zwykła prewencja to banda jebanych tchórzy, którzy nie robią NIC, a kozaczą tylko wtedy, kiedy stają na przeciw jednego lub niewielkiej grupki przeciętnych obywateli, którzy niewiele mogą im zrobić (bo już większa grupa stanowić może problem). Także tyle w kwestii "gdyby nie policja, to..."
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(20-07-2013, 16:20)Mefisto napisał(a): Dość powiedzieć, że jeszcze nigdy nie widziałem, żeby policja komukolwiek pomagała, czy ratowała od faktycznej krzywdy

Twoje doświadczenia jednego człowieka są... NICZYM przy ocenie całej policji. Ja nigdy nie widziałem by straż pożarna gasiła pożar. Wniosek? Straż Pożarna jest w Polsce do dupy :D:D:D:D

(20-07-2013, 16:20)Mefisto napisał(a): w tym raz jak napierdalali kumpla, w biały do kroćset fur beczek! dzień

Jak jeden policjant przypada na 385 Polaków, w tym jeden patrol policji na kilka-kilkanaście tysięcy ludzi, to... nic nadzwyczajnego.

(20-07-2013, 16:20)Mefisto napisał(a): a gdy dochodzi do jakiegokolwiek meczu polskiej ekstraklasy, to zachowują się jak smarki, chowając się w kupie cały czas za tarczami

No tak, policja jest be, bo będąc w pobliżu zbiorowisk ludzkich, w ktorych często-gęsto występują uzbrojeni zwierzoludzie, myśli o swoim bezpieczeństwie :D:D:D

(20-07-2013, 16:20)Mefisto napisał(a): Za to przypadków, kiedy policja dopierdala się do szarego obywatela, bo ww powody albo BO TAK, mogę wymieniać i wymieniać

Obywateli łamiących przepisy jest dużo więcej niż przestępców i ogromnie łatwiej ich złapać, więc to... normalne i oczywiste. Myśl koorwa!

(20-07-2013, 16:20)Mefisto napisał(a): drogówka i zwykła prewencja to banda jebanych tchórzy, którzy nie robią NIC

Jak nic, a wszystkie te mandaty i aresztowania?

(20-07-2013, 16:20)Mefisto napisał(a): Także tyle w kwestii "gdyby nie policja, to..."

Nic nie podważyłeś. Gdyby nie było policji, to ludzie z siekierami by latali po ulicach i się wzajemnie wyżynali, strzelali do siebie, podpalalali siebie oraz swój dobytek. Także to, że Hitch ze swoim wstrętnym charakterem jeszcze żyje i pisze na tym forum, a jego matka/siostra/dziewczyna/żona w co drugiej bramie nie robi za niedobrowolny zbiornik retencyjny na spermę, to prawie na pewno zasługa policji.

Ludzie jak dzieci krzyczą HWDP, a bez policji byliby przez przestępców tak gwałceni w dupe, że to co jest teraz jawiłoby im się jako... raj.

(20-07-2013, 16:20)Mefisto napisał(a): drogówka i zwykła prewencja to banda jebanych tchórzy, którzy nie robią NIC

Drogówka ratuje życia. Gdyby przy stanie naszych dróg i stanie naszych samochodów, skłonności do alkoholu i niewychowaniu społeczeństwa, nie było drogówki, to rzeźnia na drogach byłaby o wiele większa. O wiele więcej ludzi by ginęło na drogach. Możliwe więc Mefisto, że żyjesz i piszesz na tym forum plując na drogówkę, tylko dzięki... istnieniu drogówki :D:D:D

Odpowiedz
(20-07-2013, 17:54)military napisał(a): BTW: ciężar przeprowadzenia dowodu spoczywa na stawiającym tezę, więc udowodnij, jak bardzo dzięki drogówce poprawia się bezpieczeństwo

Oczywistych rzeczy nie trzeba udowadniac. Mamy słabe drogi i samochody w niespecjalnie dobrym stanie, poza tym lubimy wypić i jesteśmy niewychowani. To że bez drogówki na drogach byłoby gorzej i ginęło wiecej ludzi jest oczywiste.

(20-07-2013, 17:54)military napisał(a): Twierdzisz, że wszyscy tutaj żyjemy dzięki drogówce

Poproszę dowód na to stwierdzenie. Zesrasz się a nie dasz, bo ja pisałem co innego.

(20-07-2013, 17:54)military napisał(a): ty... urzędniku. Naprawdę trudno o wiekszą obelgę - urzędnik oznacza osobę bez ambicji, która prawdopodobnie nigdy nic nie stworzyła, tylko przeszkadza innym ludziom, wmawiając sobie, ze to dla ich dobra

Poproszę dowód że jestem urzędnikiem zdemilitaryzowany.

Odpowiedz
Cytat:Ma duże ambicje na polu zajęć poza pracą i wiele na tym polu osiągnął.

Do Drzyzgi z nim! :)

Odpowiedz
(20-07-2013, 17:54)military napisał(a): Udowodnij tezę albo zamilknij na wieki, ty... urzędniku. Naprawdę trudno o wiekszą obelgę - urzędnik oznacza osobę (...)
No bez przesady, są znacznie gorsze obelgi:
https://www.facebook.com/pages/Ty-socjalisto-jako-obelga-ci%C4%99%C5%BCkiego-kalibru/127450690648845?fref=ts

Odpowiedz
Cytat: Do programu "Jestem libertarianinem - zmieniam świat pisząc posty"? :)

A co mam pisać - listy do redakcji Gazety Wyborczej? Internet to jedyne wolne medium, więc zmieniam świat, pisząc posty w Internecie :)

Odpowiedz
Cytat:Masoni czy reptilianie? W której szkole wolnego internetu jesteś? :D

W tej wspierającej Trayvona Martina ma się rozumieć.

Odpowiedz
podobno detroit dzisiaj ogłosiło bankructwo

Odpowiedz
Musimy najebać tu tyle światopoglądowych postów, żeby w końcu ktoś zaczął tu sprzątać :)

Odpowiedz
(20-07-2013, 17:33)Gwahlur napisał(a): Twoje doświadczenia jednego człowieka są... NICZYM przy ocenie całej policji.

Primo: to nie są doświadczenia jednego człowieka, a raczej wypadkowa zbioru różnorakich sytuacji, w których nie uczestniczyłem tylko ja, ale i moja rodzina, znajomi, etc. Secundo: nie oceniam całej policji, o czym pisałem wcześniej.

Cytat:Ja nigdy nie widziałem by straż pożarna gasiła pożar. Wniosek?

Żyjesz na pustyni chyba.

Cytat:Jak jeden policjant przypada na 385 Polaków, w tym jeden patrol policji na kilka-kilkanaście tysięcy ludzi, to... nic nadzwyczajnego.

Jeśli dla Ciebie niczym nadzwyczajnym nie jest policjant nie wykonujący swojej roboty i w dodatku głupio się tłumaczący, to ok. Ale to Ci mogę akurat darować, bo nie było Cię wtedy na miejscu.

Cytat:No tak, policja jest be, bo będąc w pobliżu zbiorowisk ludzkich, w ktorych często-gęsto występują uzbrojeni zwierzoludzie, myśli o swoim bezpieczeństwie :D:D:D

Uwielbiam z Tobą rozmawiać - nie ma nic piękniejszego, niż celowe wywracanie do góry nogami cudzej wypowiedzi i ośmieszanie rozmówcy, tylko po to, by udowodnić swoją jedyną prawdę objawioną. Tym razem więc odpowiem: przejrzyj sobie filmiki na tubie z podobnych akcji, w których nawet jak ci "zwierzoludzie" bez żadnej broni zachowują się normalnie, a policja i tak sika pod siebie.

Cytat:Obywateli łamiących przepisy jest dużo więcej niż przestępców i ogromnie łatwiej ich złapać, więc to... normalne i oczywiste.

Tylko, że jest różnica między faktycznym wymierzaniem prawa i porządku, a przypierdalania się wg własnego widzimisię. Myśl koorva!

Cytat:Jak nic, a wszystkie te mandaty i aresztowania?

Mówisz o tych mandatach za przekraczanie prędkości o 5 km - faktycznie, bezcenne.

Cytat:Nic nie podważyłeś.

Nic nie podważałem zacznijmy od tego - raczej pokazałem Ci nieco inny pogląd na sprawę od Twojego. Bolało, nie?

Cytat:Gdyby nie było policji, to ludzie z siekierami by latali po ulicach i się wzajemnie wyżynali, strzelali do siebie, podpalalali siebie oraz swój dobytek.

Tak, ponieważ wszyscy jesteśmy bezmyślnymi, pozbawionymi moralności i etyki barbarzyńcami :D

Cytat:Ludzie jak dzieci krzyczą HWDP, a bez policji byliby przez przestępców tak gwałceni w dupe, że to co jest teraz jawiłoby im się jako... raj.

Przede wszystkim nikt tu nie krzyczy HWDP. Poza tym dalej są gwałceni w dupę, a policja w większości przypadków stoi i się przygląda. Do akcji wkracza dopiero na gotowe, kiedy ci biorą sprawy w swoje ręce - patrz Dług.
Społeczeństwo jako takie trzymają w ryzach pewne wypracowane przez wieki normy, wspomniana etyka (wbrew pozorom nie każdy ma ochotę zabijać, kraść i gwałcić, jak policja nie patrzy - no chyba, że w Detroit) oraz system, a dopiero potem faktyczne prawo, za którym stoi policja. Zauważ, że przecież lwia część społeczeństwa tego prawa nie przestrzega, a na pewno nie trzyma się go kurczowo, co skutkuje tym, że chyba każdy obywatel może pochwalić się świstkiem papieru pod postacią mandatu, nie ważne jak błahego w ogólnym rozrachunku. To nie jest więc tak, że myślimy: "nie zrobię tego, bo mnie policja złapie", tylko raczej: "nie zrobię tego, bo to złe/ryzykowne/niemoralne/whatever". Przecież, jak sam wspomniałeś, przeważnie tej policji nie ma tuż obok, więc idąc Twoim tokiem rozumowania gwałty, zabójstwa i kradzieże powinny odchodzić niemal non-stop, a koniec końców i tak by nie szło wszystkich złapać, więc po co się przejmować.

Suma sumarum - policja jest, owszem, pewnym wentylem bezpieczeństwa, ale jej wizerunek nie wziął się z dupy, a panowie policjanci, robiąc to, co robią, bynajmniej sobie tego wizerunku nie poprawiają, także nie dziwne jest dla mnie to psioczenie pokroju HWDP, a i naprawdę nie znam nikogo, kto miałby autentycznie dobre zdanie i/lub doświadczenie ze wspomnianą drogówką, co nawet nie musi być równe łamaniu przepisów/prawa.

Cytat:Drogówka ratuje życia. Gdyby przy stanie naszych dróg i stanie naszych samochodów, skłonności do alkoholu i niewychowaniu społeczeństwa, nie było drogówki, to rzeźnia na drogach byłaby o wiele większa. O wiele więcej ludzi by ginęło na drogach.

Mówisz o tych fajnych kolesiach, którzy jak mantrę powtarzają, iż "prędkość zabija"? Faktycznie, zabawne. Owszem, zgodzę się, że jakiś tam procent złapanych kierowców, głównie pijaków podpada pod to ratowanie życia - niemniej tutaj błąd jest raczej z drugiej strony systemu, iż w ogóle muszą to robić, ale to już raczej temat na inną dyskusję.

Cytat:Możliwe więc Mefisto, że żyjesz i piszesz na tym forum plując na drogówkę, tylko dzięki... istnieniu drogówki :D:D:D

Nie jeżdżę autem, więc argument z dupki :) Co więcej, raz było nawet odwrotnie i to właśnie przez drogówkę zostałem narażony na potencjalne zagrożenie życia i/lub kalectwo - tyle w temacie.

Odpowiedz
UWAGA, będzie o bardzo rzadkim zjawisku w przyrodzie - o fajnym gliniarzu, którego chciałbyś mieć u siebie w mieście:

No ale przede wszystkim to fajny stan, gdzie nie ma Gwahlurów - wszystkich wystrzelano 50 lat temu :)

Odpowiedz
Hmmm...Gwahlur zaczął całkiem nieźle ale fatalnie kończy...Podejrzewam że albo sam jest policjantem albo ktoś z rodziny bo wali strasznymi sucharami.

Prawda o naszych copsach jest taka że gdyby ich zlikwidować to tak naprawdę nic by się nie zmieniło poza uwolnieniem masy leniwych, grubawych, zchamionych tępaków. Też mam styczność z środowiskiem poprzez pracę ojca, który jest w Policji pracownikiem cywilnym - informatykiem. I obraz organizacji rodzinnej gdzie pracują całe pokolenia jednej rodziny, nikomu nic się nie chce, wiecznie jest mało kasy (choć bieda policjantów to mit), wiecznie mało przywilejów (choć ukrócono policjantom emerytury 15 letnie to ciągle chorują za 100% pensji, co powoduje patologię gdzie L4 to urlop a nie nieprzyjemny przypadek losowy).

O policyjnych działaniach na drodze to już w ogóle szkoda gadać, bo i tak za moment posty znikną :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(21-07-2013, 22:48)SonnyCrockett napisał(a): Prawda o naszych copsach jest taka że gdyby ich zlikwidować to tak naprawdę nic by się nie zmieniło poza uwolnieniem masy leniwych, grubawych, zchamionych tępaków.

Bo system jest do dupy. Na co komu policja, która bandytom nic nie może po prawdzie zrobić, bo jak nie paragrafy im ręce wiążą, to ich rząd rozlicza z każdego wystrzelonego naboju - a z drugiej strony mamy chodzenie po parkach i łapanie niedzielnych piwoszy, bo przecież "prawo i porządek musi być".

Odpowiedz

Smarzowski może już do końca życia same gówna moralnego niepokoju kręcić, ale i tak za "Drogówkę" szacun ma u mnie do grobu :)

Odpowiedz
Ale wiesz, że tego nie było w filmie?
To jedynie "marketing zwiastunowy"?

:)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wiem, oglądałem film przecież.

Odpowiedz
Jestem świeżo po seansie i mam pytanie, bo chyba coś przegapiłem - o co biega z Volvo na pogrzebie? Kogo oni tam zgarnęli i za co?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon