Forumowe Top 5 - 2013
(05-01-2014, 19:52)Crov napisał(a): Aktorstwo Hardy'ego w glownej roli daje samo w sobie 10/10. :)

A w roli drugoplanowej? :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
W roli drugoplanowej tylko 8/10.

Odpowiedz
Mam Cię :) Chyba pora zweryfikować oceny dla TDKR i Inception. :P
#istandbydaenerys

Odpowiedz
1. Polowanie
2. Stoker
3. World War Z
4. Pacyfic Rim
5. Django
6. Obecność

Tradycyjnie na mojej liście w ramach równowagi, znalazły się i blockbustery i filmy artystyczne.
"Apokalipsa nadejdzie, gdy odrzucimy Boga, a zaczniemy wreszcie wierzyć w siebie." - Marilyn Manson
Konto filmweb
Recenzje horrorów i nie tylko

Odpowiedz
A te filmy artystyczne to, które jeśli można spytać?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
A ja po raz kolejny patrzę na posty Pumy i nie wiem dalej co to jest ten Pacyfik Rim?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(05-01-2014, 20:11)Lawrence napisał(a): A te filmy artystyczne to, które jeśli można spytać?

Np. Polowanie. Tak trudno się domyślić?

"Apokalipsa nadejdzie, gdy odrzucimy Boga, a zaczniemy wreszcie wierzyć w siebie." - Marilyn Manson
Konto filmweb
Recenzje horrorów i nie tylko

Odpowiedz
(05-01-2014, 18:22)Mental napisał(a): Tomkiewicz, poproszę o recke tego "Locke". Kurde, nawet nie wiem, o czym to jest!

Jedzie se koleś autem (o kufa!! Teraz żem se uświadomił, skąd mi się betonowy słup wziął!!! Ja pierdzielę :) Propsy dla nieświadomości!).

No dobra...
Facet jedzie samochodem nocną porą (btw, warto Mental zobaczyć choćby ze względu na światła).
Siedzi w wygodnym fotelu porządnego auta, a widz ma wrażenie, że w dupala kłują go szpilki, zaś po ciele rozchodzi się wzrastające z każdą minutą mrowienie. A jeśli ma w sobie nieco więcej wrażliwości (nie, nie tej czerwonej, nie tej społecznej, żadne takie sranie w banie i pochodne), to robi mu się mokra ciężka gąbka w głowie...

Od raz mówię: zero gunów, strzałów, krwi, nie ma niczego jak u Konona, a mimo to film jest rozgrzany niczym hutnicza kipiel z dwójki Terminatora.

O Hardym gadałem wcześniej jakieś smrakloki i bzdety, więc wszystko to tutaj odszczekuję ostatecznie. Facet wziął i stworzył taką rolę, że gdyby jego bohater otrzymał do ręki broń, miałbyś przerost formy nad treścią ;)

Nie obiecuję, ale może coś skrobnę :)

Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
(05-01-2014, 20:06)Lawrence napisał(a): Mam Cię :) Chyba pora zweryfikować oceny dla TDKR i Inception. :P
Ale dochodzą też inne czynniki, które obniżają, podwyższają, albo utrzymują ocenę. :)

Odpowiedz
Czyli generalnie film o kolesiu, co jedzie samochodem. Hmm... nie dziwota, że we Wenecji klaszczom na tym!

Oczywiście lecę w hugona teraz, z chęcią obejrzę, brzmi intrygująco. Ciekawe, o czym gadają przez ten telefon? ;)

Odpowiedz
"The Duel" również opowiada historię gościa, co niczego innego nie robi przez cały film, tylko najpierw wyjeżdża, potem jedzie, następnie zapierdala, potem psuje auto, a na koniec stoi nad przepaścią dysząc jak zagoniony kundel :)

A "Locke" to jest cholernie męskie, "stare" kino. Nie wiem, czemu mu klaskali na tych festiwalach, może byli najebani albo coś...
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
MEGA WAŻNE!!! update 2!

1. The Last of Us
2. Mud
3. Drogówka
4. Nuit Blanche (aka Biała noc)
5. Dead Man Down

Odpowiedz
"Biała noc" miała polską premierę w 2012r.

Odpowiedz
Ok, alarm odwołany :)

Odpowiedz
Pierwsza lista:
1. Man of Steel
2. Oblivion
3. Django
4. Gravity
5. Wolverine

Aktualizacja:
1. Man of Steel
2. Spring Breakers
3. Oblivion
4. Prisoners
5. Django

Odpowiedz
jak mało w 2013 widziałem filmów, to szkoda gadać. Ale z tego, co widziałem, taka lista:

1. Grawitacja.
2. Mud
3. The Last of Us
4. Frozen
5. Oblivion
loading podpis...

Odpowiedz
(19-01-2014, 13:10)Martinipl napisał(a): 3. The Last of Us

WTF?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Też nie rozumiem. W przypadku jednego Mentala to nawet można uznać za zabawne, ale bez przesady.

Odpowiedz
Zapomniałem o swojej piątce:

1. Gravity

Za przełomowość, wizjonerstwo i fantastyczne kinowe przeżycie.

2. Mud

Za wyczucie, z jakim ta twainowska ballada została osadzona w klimacie współczesnego amerykańskiego południa.

3. Behind the Candelabra

Za atrakcyjną historię, błysk i kreację Douglasa - gdyby to nie był film telewizyjny, garść oscarowych nominacji miałby jak w banku.

4. Jack Reacher

Za rzetelne i przyzwoite podejście to gatunku poważnej sensacji oraz finałową scenę z Herzogiem.

5. Silver Linings Playbook

Za szczere emocje i udane połączenie komedii z dramatem.

Tuż za piątką: The Place Beyond the Pines, Flight i The Kings of Summer.

Odpowiedz
Całe szczęście nie dałeś "The Last of Us".
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon