Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
Oczywiście, znaleziono tylko pretekst :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Najlepsze+filmy+wg+afroameryka%C5%84skiej+publiczno%C5%9Bci-101694

Rasizm ze strony czarnych. Ktoś sobie wyobraża odwrotną sytuację? Stowarzyszenie białych, które przyznaje nagrody tylko białym?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No niby nagrody może sobie każdy dawać jak chce ale gdyby powstały nagrody ograniczające się tylko do białej społeczności to byłby pewnie dym :P Rasizm stał się bardzo jednostronny.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(10-01-2014, 19:48)Phil napisał(a): Nie przyszło na myśl, że takie nagrody zazwyczaj dają wszelakiej maści MNIEJSZOŚCI?

No i co z tego? Tzn. że mniejszości nie muszą być "poprawne politycznie"?
A zaraz... mamy pseudopoprawność więc białasów można poniewierać.

Więc co sądzisz o dowolnym "Stowarzyszeniu białych" rozdającym nagrody tylko białym? Przeszłoby?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Więc co sądzisz o dowolnym "Stowarzyszeniu białych" rozdającym nagrody tylko białym? Przeszłoby?

W USA byłby szitstorm (w CNN zesraliby się w gacie - "demony rasizmu sie budzom" i te sprawy), ale koniec końców to by przeszło, bo tam nawet kalifornijskie naziole mogą organizować wiece nienawiści i wydawać skrajnie rasistowskie gazetki nawołujące do przepędzenia czarnuchów ze stanu i nikt im nic nie robi. Pierwsza Poprawka jest święta. Inaczej w Polsce - tu możesz zostać skazany za obrażanie kogokolwiek (znajomy będzie miał w lutym rozprawę - bo atakował werbalnie środowiska lewicowe).

Odpowiedz
Raczej nie kogokolwiek. Jak zauważyłeś "u nas" większe prawa mają lewacy (jak i w tzw. UE).
Wystarczy posłuchać i poczytać lewackiego lobby z ich pierdami o faszystach, rasistach itd.

A już broń Allah nie wytykaj "uboju rytualnego" Żydom boś antysemita, z urzędu.

Odpowiedz
Stone nie nakręci biografii Luther Kinga:

Gruntownie przerobiłem scenariusz, ale producenci nie będą chcieli go zrealizować - żali się reżyser - W tekście znalazły się wątki cudzołóstwa, konfliktów wewnątrz Ruchu i duchowej przemiany Kinga (...) Usłyszałem, że spadkobiercy i "szanowana" czarna społeczność, którzy strzegą dobrego imienia Kinga, nie zaakceptują tego. Chcą zdusić prawdę o człowieku.

Odpowiedz
Łoł, a ja slyszac o tym, ze Stone opuścił ten film właśnie myślałem, że to wynik jego lewackiej grzeczności filmu. Ale to brzmi stosunkowo ciekawie (stosunkowo, bo malo mnie interesuje King).

Odpowiedz
Słowa stołna z postu Simka to problem nie tylko holyłudu. Ostatnio ukazała się (niemiecka) biografia Guntera Grassa i, tak się jakoś złożyło, że jego przygody w waffen-SS przemilczano.
Brak obiektywności i po prostu zakłamywanie historii to nic nowego, Boy-Żeleński dawno temu napisał o tym świetny felieton pt 'Brazownicy'.

Odpowiedz
Ja to się tam zastanawiam, czy nie było w historii ani jednej znanej postaci, która byłaby grzeczna przez całe życie, tak, że można jej nakręcić biografię-laurkę nie wypaczając lub przemilczając żadnych faktów; nawet Jezus z prostytutką się zadawał ;)

Odpowiedz
Nie ma, i to jest właśnie najfajniejsze. Szkoda, że mało kto o tym mysli.

Odpowiedz
(20-01-2014, 15:20)simek napisał(a): Ja to się tam zastanawiam, czy nie było w historii ani jednej znanej postaci, która byłaby grzeczna przez całe życie, tak, że można jej nakręcić biografię-laurkę

Och, na pewno takich było wielu; pytanie jednak brzmi, czy chciałbyś oglądać taki DOBRY film? Od nadmiaru lukru człowiek może się co najwyżej porzygać.

Tu fragment ze wspomnianych już 'brązowników':
Cóż za szczęście, że nas Opatrzność nie pokarała takim poetą jak Villon! Czy był degeneratem, czy tylko zwykłym opryszkiem — oto pytania, jakie padają dokoła jednego z największych poetów Francji.

Odpowiedz
Cytat:Łoł, a ja slyszac o tym, ze Stone opuścił ten film właśnie myślałem, że to wynik jego lewackiej grzeczności filmu

Wiele rzeczy z tamtego okresu jest "wymazywanych". Np. fakt że czarnoskórzy masowo nosili wtedy broń palną i wykrzykiwali hasła, którymi dzisiaj szafują takie organizacje jak SAF czy NRA.

Czarni jako pierwsi w Ameryce podnieśli znaczenie broni palnej do rangi symbolu emancypacji. Amerykańskim liberałom to wybitnie nie leży i odczuwają ból dupy za każdym razem, gdy ktoś o tym publicznie wspomina.

Odpowiedz
(20-01-2014, 15:20)simek napisał(a): Ja to się tam zastanawiam, czy nie było w historii ani jednej znanej postaci, która byłaby grzeczna przez całe życie, tak, że można jej nakręcić biografię-laurkę nie wypaczając lub przemilczając żadnych faktów

Święty Mikołaj :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Święty Mikołaj by holiłud byłby krzyczał hoł, hoł, hoł i nosił czerwone wdzianko. I na biegunie mieszkał.
ODPADA.

Odpowiedz
Apropo Mikołaja:
W filmie "Hebrajski Młot" Św. Mikołaj był "antysemitą" i chciał zastąpić Święto Chanuka Bożym Narodzeniem (czy tam Gwiazdką), i dlatego został pokonany i zastąpiony przez Murzyna. ;)
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Lepiej, że przez murzyna niż przez dziadka Mroza.

Odpowiedz
Najbardziej niepoprawna politycznie scena w historii kina:

Odpowiedz
vidmo niepoprawności
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
lol pozdro oscary

http://thedissolve.com/news/1660-anonymous-academy-members-admit-they-voted-for-12-/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon