Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE]
Dostali: http://oscar.go.com/nominees przy Wilku jest wymienionych 4 producentów, w tym Leo i Martin. Przy okazji, to Megan Ellison, moja ulubiona producentka, ma w tym roku dwie nominacje.

Odpowiedz
Okej, czyli to tylko filmweb znowu mnie oszukał. Zapomniałem że ta strona nadje się już tylko do klikania ocen.

Odpowiedz
Ta strona nadaje się jedynie do wyszukiwania polskich tłumaczeń tytułów :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Tak sobie dosyć wnikliwie przesłuchałem tych pięć nominowanych do Oscara utworów i stwierdziłem, że to "Ordinary Love" zespołu U2, jeśli wygra to chyba całkiem zasłużenie. Jedyny rywal to "Let It Go" i tu się wahałem, co dać na pierwsze miejsce.

Gdybym miał posegregować kolejnością to raczej:
1. "Ordinary Love"
2. "Let It Go"
3. "Happy"
4. "The Moon Song"
5. "Alone Yet Not Alone"

Swoją drogą Scarlett Johansson drugi rok z rzędu nominowana za piosenkę...
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Od tego 3D chyba ludziom całkowicie zaćmiło resztki rozumu:
http://www.filmweb.pl/news/Alfonso+Cuar%C3%B3n+najlepszym+re%C5%BCyserem+roku-102122
Najlepszy reżyser 2013 roku, orly?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Jak to możliwe, że nie Berg?

Odpowiedz
Ja nie widzę w tym nic tak dziwnego. Abstrahując od scenariusza, to film jest świetnie wyreżyserowany.

Odpowiedz
(26-01-2014, 13:41)Gieferg napisał(a): Jak to możliwe, że nie Berg?
Pewnie dlatego, że Steelbook Rush jest taki piękny.

(26-01-2014, 13:50)patyczak napisał(a): Ja nie widzę w tym nic tak dziwnego. Abstrahując od scenariusza, to film jest świetnie wyreżyserowany.
Idąc takim tokiem rozumowania, Del Toro też powinien dostać, Berg też Kosiński pewnie też- abstrahując od scenariusza tych filmów, są zajebiście wyreżyserowane.

Odpowiedz
Jest różnica między reżyserią a REŻYSERIĄ. Naprawdę tak ciężko zrozumieć że Cuaron zbiera laury za to, że Gravity jest czymś czego w kinie jeszcze nie było? Za oryginalność? Za pomysł?

Del Toro sroro.

Odpowiedz
Nie, tutaj Patyczak stwierdził, że za reżyserię, nie za pomysł czy oryginalność.

Odpowiedz
Za reżyserię, w której zawiera się też pomysł i oryginalność. Jest chyba różnica między Lone Surviror, a filmem, w którym można dostrzec jakieś pokłady wirtuozerii:)

Odpowiedz
Rozmowa z Danusem przypomina dialog z dzieckiem, które na każdą odpowiedź reaguje kolejnym irytującym pytaniem. Ja wysiadam.

Odpowiedz
To samo mogę powiedzieć o was tak ślepo zapatrzonych w ten pusty twór.
Co tylko związane z Gravity, musi być zajebiste, musi być cacy. I żadne argumenty do was nie przemawiają. Ta moda udzieliła się też Holyłód, którym w IMAXach tak oczy zaślepiło, że teraz nie widzą nic poza Gravity.
Ja też wysiadam Mierzwiak. Nic tu po mnie skoro Gravity leczy raka:P

Odpowiedz
(26-01-2014, 20:02)Danus napisał(a): Nic tu po mnie skoro Gravity leczy raka:P
Nie leczy i w tym właśnie problem. Kolejna ofiara nieumiejętności czytania ze zrozumieniem Spoczywaj w pokoju :)

Swoją drogą dzisiaj przekonałem się czemu Rush przepadło w oscarowych nominacjach. Słusznie.

Odpowiedz
po co w ogóle rozmawiacie z Danusem? On miał opinię przed obejrzeniem i ani film, ani argumenty tego nie zmienią :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Ale obrońcy Gravity nie posiadają żadnych argumentów oprócz tych dotyczących technicznych aspektów filmu:P

Odpowiedz
Która to strona techniczna - pod wodzą Cuarona - ROBI TEN FILM. Czego jeszcze nie rozumiesz?

Odpowiedz
Ale chyba NIKT nie twierdził, że Gravity to drugie przyjście Chrystusa, tylko po prostu rewelacja techniczna z prostą historią, doskonale poprowadzona i opowiedziana. Mylę się?

Odpowiedz
(26-01-2014, 20:15)Mierzwiak napisał(a): Która to strona techniczna - pod wodzą Cuarona - ROBI TEN FILM. Czego jeszcze nie rozumiesz?
Strona techniczna w Transformers- pod wodzą Baya- też robi ten film.
Bez sensu dyskusja, hipokryci. EOT.

Odpowiedz
Dostałeś w tym temacie mnóstwo argumentów, po prostu się z nimi nie zgadzasz i ich nie rozumiesz:) Ale nie mów, że żadnych argumentów nikt nie podaje.

A teraz mówimy o reżyserii. Czym dla Ciebie Danus jest reżyseria?

Strona techniczna w Transformers choć bardzo dobra, jest jedynie dodatkiem do idiotycznej fabuły. Więc nie, nie hipokryci:)

Ale w sumie szkoda gadać, bo widzę tu barierę nie do przejścia. A Danus zaraz napisze, że w Gravity strona wizualna jest jedynie dodatkiem do idiotycznej fabuły:D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon