Teenage Mutant Ninja Turtles (2014-2016)
Słaba jakość, ale podobno tak będą wyglądać żółwie:

A tutaj Shredder:
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Hmmm zapowiadają się....całkiem, całkiem. Rafeal ma odpowiednio 'beefy' posturę.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(28-01-2014, 23:52)zombie001 napisał(a): Słaba jakość, ale podobno tak będą wyglądać żółwie:

Tylko, że to będą ANIMKI. I stawiam dolara, ze będą wyglądać sztucznie i gorzej niż "oryginały kostiumowe".

Po prostu nie wierzę, że to będzie IDEALNE CGI. Będzie po ekranie biegać "4ch Hulków".

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jak dla mnie dobrze się prezentuje wszystko oprócz maski Shreddera.

Może by tak jednak wydzielić posty dotyczące nowej wersji?

Odpowiedz
Szredera przekombinowali. Żółwie OK - jako figurki. CGI w filmie walki to dla mnie w ogóle coś niezrozumiałego - cała frajda polega na oglądaniu, co potrafią LUDZIE, jak świetnie są wysportowani itp. Dlatego walki w cięzkich kostiumach z oryginalnych filmów to coś pięknego i imponującego. Jeśli chodzi o sceny akcji, animki mam gdzieś, bo taką techniką można pokazać wszystko bez żadnego wysiłku.

Odpowiedz
Cytat:cała frajda polega na oglądaniu, co potrafią LUDZIE, jak świetnie są wysportowani
A nie powinno chodzić o to, żeby pokazać co potrafią żółwie, a nie ludzie przebrani za żółwie?

Odpowiedz
Nie wiem jak ty, ale ja przestałem wierzyć w świętego Mikołaja i w to, że żółwie nindża istnieją naprawdę.:) Ogólnie, no wiesz... mam świadomość, że oglądam film.:) I kiedy oglądam jakąś Zbroję boga, to podziwiam to, co potrafi Jackie Chan, a nie to, co potrafi człowiek w zbroi boga.

Odpowiedz
A kiedy oglądałeś Pacific Rim to co podziwiałeś skoro animki masz gdzieś, bo taką techniką można pokazać wszystko bez żadnego wysiłku?

ja nie traktuję TMNT jako filmu z gatunku martial arts i nie oczekuję pokazu realistycznych sztuk walki.

Odpowiedz
Animki mam gdzieś w filmach o gimnastyce/karate, bo sednem tego jest przełamywanie ludzkich ograniczeń i imponowanie formą.

Odpowiedz
No na pewno to nie jest sedno żółwi ninja, sorry.

Odpowiedz
Ej ludzie tam w większości scen animków nie będzie, tylko wyczyny ludzi z nałożonym CGI strojem:P
Mam tylko nadzieje, ze skończy się tylko na CGI stroju i ograniczą się do linek w co trudniejszych akrobacjach.
Zresztą ILM to gwarancja, ze CGI będzie w dechę:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
1) Przydałoby się wydzielić temat o nowym filmie.

2) Wygląd postaci bardzo mi się podoba. Czekam na jakiś trailer, bo póki co tylko reżyser mi nie odpowiada w tej produkcji, ale źle się to nie zapowiada. CGI na poziomie Cesara (małpy) będzie spoko, kostiumy to nie jedyne rozwiązanie.

3) Chyba nadejszła chwila na powtórkę starej wersji (w dzieciństwie uwielbiałem ten film, ale nie widziałem go już z 10 lat). Może obejrzałbym od razu całą trylogię, bo z tego co pamiętam poza jedynką widziadłem jeszcze tylko część trzecią (raz i to wieki temu).

Odpowiedz
Widziałem jedynkę i dwójkę prawie rok temu, i, jako że nie niósł mnie żaden sentyment, nie spodobały mi się. Na plus na pewno fajne kostiumy żółwi, ale nie przypasował mi ogólny feel tych filmów, chociaż zastanawiam się, czy takie postacie da radę pokazać w kinie w inny sposób. Pamiętam, że czytałem kilka komiksów i chyba były dość R-kowe, ale filmu dla dorosłych ze zmutowanymi żółwiami nie mogę sobie wyobrazić.

Odpowiedz
Cytat: Na plus na pewno fajne kostiumy żółwi, ale nie przypasował mi ogólny feel tych filmów,

Tyle że jedynka ma zupełnie inny niż dwójka.

Odpowiedz
Nie wiem, nie odczułem tego prawdę mówiąc. Ale i tak podobała mi się bardziej.

Odpowiedz
Ok, mimo OGROMNEGO sentymentu do kreskówki i pierwszwego filmu, muszę stwierdzić, że projekty bardzo mi się podobają. Zarówno żółwie jak i Shredder, świetny design. Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądać w ruchu. Miałem zlać, ale właśnie rozbudzono moją ciekawość ;)

Odpowiedz
Spokojnie z tym entuzjazmem. Nie zapominajcie, że producentem filmu jest Michael Bay. Wiecie ten od Transformerów, które nie wiele mają wspólnego, z oczekiwaniami fanów.

Na chwilę obecną uważam, że design żółwi jest genialny, ale ciekaw jestem, czy tak dobrze będą się prezentować w filmie. No i mam małe wątpliwości co do Shreddera, którego wygląd kojarzy mi trochę z Lordem Zeddem.

A tutaj nieco inne spojrzenie na żółwie:

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Zgraja paździerzaków.

Liebesman nie wyreżyserował jeszcze dobrego filmu, a jego najlepszym osiągnięciem jest krótkometrażówka "Rings" będąca prequelem "The Ring 2".

Odpowiedz
(29-01-2014, 10:35)simek napisał(a): A nie powinno chodzić o to, żeby pokazać co potrafią żółwie, a nie ludzie przebrani za żółwie?

Ale miałeś jakiś problem z żółwimi kostiumami? A w szczególności z facjatami? Byli wiarygodni i namacalni, wcale nie odczuwało się, że to ludzie w kostiumach.

Wystarczyło spojrzeć im w oczy, które nie były martwe, choć... były martwe.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Widzą, co chcą. Krang (tak się nazywał?) nie sterował chyba Shredem a miał osobny "kombinezon". Choć skleroza może mylić.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon