Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Ja p... jak już się człowiek przyzwyczai to zaś kombinują...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
I to już koniec zmian? Zostawią masę elementów projektowanych pod stare logo?

Odpowiedz
Ej, nie kumam. Ja ekspertem od layoutów i generalnie metod marketingowych nie jestem, ale czy tak częste zmiany mają jakieś uzasadnienie psychologiczno-socjologiczne albo promocyjne? W sumie mi to już lata, bo od dawna nie jestem w żaden sposób przywiązany do strony wizualnej tego portalu, ale taka szata graficzna, to nie kolekcja ubrań, którą co roku trzeba wypuszczać w nowej odsłonie, żeby znalazł się ktoś kto kupi bo nowe.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Chyba tylko polskie portale mają taką dziwaczną manię, jakoś nie widzę w ciągu tych wszystkich lat drastycznych zmian loga na Imdb, Hollywood Deadline, Variety, czy Coming Soon. Zresztą to część szerszego zjawiska w Polsce, telewizyjne stacje muzyczne i stacje radiowe zmieniają formaty jak opętane, gazety raz w roku zmieniają layouty itp.

Odpowiedz
(18-03-2014, 10:26)Szaman napisał(a): Środek nie pasuje teraz do góry i dołu, a widać, że stopniowo wprowadzane są nowe elementy, więc jeszcze wstrzymałbym się parę chwil z oceną. Widać, że wyszli naprzeciw głosom pojawiającym się po zmianie wyglądu w 2010 roku, i chcą w jakimś stopniu wrócić do ciemnego Filmwebu.

Przed ciemnym filmwebem do 2004 roku była pierwsza, jasna wersja, do której nawiązuje ta od 2010.

W sumie, mogą zmienić i resztę filmwebu na ciemny ale niech nie zmieniają funkcji w panelach użytkownika. Bardzo podoba mi się przeglądanie własnych ocen i budowanie bloga, nie chcę żeby to popsuli.

Odpowiedz
Ale na ten moment podoba mi się nawet to aktualne rozwiązanie. Przede wszystkim, dlatego że zaczęło mi wszystko sprawnie działać. Wcześniej mi te informatory u góry nie chciały gasnąć nawet po przeczytaniu i w ogóle mocno awaryjnie było.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Dalej wygląda chujowo.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wygląda chujowo, ale działa, a wcześniej mi nie działało. :P Tylko o to chodzi.

Odpowiedz
Bojkotuję nowy wygląd FW. Robiłem sobie pół roku porządek na kokpicie i ledwo przywykłem do nowej wersji, a tu kolejna zmiana i znowu burdel. Nie można szybko wejść w zakładkę "forum" czy "strona główna". FW chce być jak IMDB. Dramat goni dramat

Odpowiedz
Faktycznie sprawniej działa, no ale do kroćset fur beczek, o co chodzi z tym layoutem? Te nowe menu u góry kolorystycznie niezbyt klei się ze starym środkiem :P

Odpowiedz
ta tylko polskie strony. facebook się zmienia średnio raz na trzy miesiące :D

Odpowiedz
(18-03-2014, 20:58)katedra napisał(a): Nie można szybko wejść w zakładkę "forum" czy "strona główna". FW chce być jak IMDB. Dramat goni dramat

To dla ciebie dramat? A po cholerę chcesz wejść w forum czy stronę główną? Przecież forum tej strony to bagno pełne gimbazy a newsy na głównej są wcześniej na amerykańskich portalach (i są lepiej napisane).

Filmweb od ponad 2 lat służy mi już praktycznie tylko do korzystania z bazy (dużo plakatów, zdjęć), kontaktu z kilkoma internetowymi znajomymi (wypowiadaniu się na ich blogach) i klikaniu w oceny. O ile nic nie zmienią mi w kokpicie (budowanie bloga, przeglądanie własnych ocen) to jest git.

Odpowiedz
"Po co wejść na forum, czy newsy?". A tak dla jaj wchodzę, zakładam jajcarskie tematy na forum, a newsy przeglądam po polsku, bo jestem idiotą.
Traktujesz tę stronę w sposób prostacki, który mi się nie podoba. Zgłaszam do moderacji, bo mi się nie podobasz

Odpowiedz
Czarno-czerwona wersja była najlepsza i najmilej ją wspomina. Biało-żółto-czarna wygląda dziwnie, jeśli pójdą w czerń i żółć może coś z tego wyjdzie, ale nie obiecuję sobie wiele... i tak korzystam tam tylko z bazy filmów które oceniam, czasami tylko newsy poczytam.

Cytat:Zgłaszam do moderacji, bo mi się nie podobasz
:D

Odpowiedz
W sumie zmienili tylko górę. Mi jakoś szczególnie ta czerń się nie podoba, ale pewnie szybko się przyzwyczaję.

(18-03-2014, 23:00)katedra napisał(a): Traktujesz tę stronę w sposób prostacki, który mi się nie podoba. Zgłaszam do moderacji, bo mi się nie podobasz

Czyżby gimbaza założyła swój przyczółek na forum?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Co poniektórych userach i ich wypowiedziach, stwierdzam,że tak. Bo spotkałem się, jak na razie, jedynie z częścią forum i większość z nich zachowuje się jakby była pępkiem świata, a przy tym pobojowiskiem intelektualnym.

Odpowiedz
Chyba się powtarzam ale... Gościu na tym forum nikt się z nikim nie cacka i jeżeli masz z tym problem to poza status gościa nie awansujesz :P
Przeważającej grupie aktywnych userów pasuje klimat tu panujący i jakieś "akcje moderacje" to nie objaw prawidłowych praktyk a agresja na panujący porządek rzeczy.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Przecież on ironizował...

Odpowiedz
Po jego karierze na forum, wątpię żeby znał pojęcie ironii...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(18-03-2014, 23:47)Azgaroth napisał(a): W sumie zmienili tylko górę. Mi jakoś szczególnie ta czerń się nie podoba, ale pewnie szybko się przyzwyczaję.

Codziennie dochodzę nowe małe zmiany. Zapewne strona za miesiąc/dwa dostosuje się pod nowe logo/kolorystykę. Na razie nie widzę w tym problemu.

@Katedra - tak z ciekawości, ile ty masz lat?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon