Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE]
Raczej szybciej nudzi. Wolę jedną konkretną rolę, która jest zamknięta w ramach czasowych, niż postać, z którą twórcy serialu robią co chcą, gdy w końcu wypromują swój "produkt": zabijają,wskrzeszają, skazują na banicję, robią wielkie powroty.

Odpowiedz
Cytat:zabijają,wskrzeszają, skazują na banicję, robią wielkie powroty.

To naprawdę jest opis telenoweli. Twój punkt widzenia przestaje mnie trochę dziwić:)

Odpowiedz
Mylisz seriale z serialami. Olać ciepłym moczem tasiemce liczące -naście sezonów i zamij się tymi, które mają tylko kilka sezonów i są zamkniętą całością (True Detective, The Wire, Rome, Deadwood...)

Odpowiedz
Ale nie tykaj Six Feet Under!

A w ogóle to:

Cytat:I tak właśnie wyglądają Oskary - metoda Stanisławskiego dobra na wszystko

chyba nie na tym polega ta metoda. Nie na doklejaniu sobie nosów, szpeceniu się i chudnięciu.

Odpowiedz
(16-03-2014, 01:02)katedra napisał(a): Właśnie chodzi mi o GoT. Zobacz scenę z tym cholernie wielkim murem, kiedy karzeł z niego leje - twórcy boją się pokazać widoku z muru, bo po prostu go nie ma.

Polecam obejrzeć więcej, jak fragment jednego odcinka.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
patyczak

Na chudnięciu tak, piłowaniu zębów, czy studiowaniu psychologii postaci, w którą się ktoś wciela

Mefisto

Obejrzałem jeden sezon i odpuściłem. Dla mnie fantasy to nie intrygi i dupaka na każdym kroku, dlatego potrzebuję większego budżetu i czegoś na miarę LOTR

Odpowiedz
Niektórzy lubią jak od czasu do czasu pojawi się motyw zemsty, intrygi, cycki, poleje trochę przekleństw, alkoholu i krwi.

Bo Władca Pierścieni, jeśli można w nim znaleźć jakąkolwiek wadę, jest trochę nazbyt ugrzeczniony. No i po pierwszym tomie aka pierwszym filmie już nikt z 1 planu w nim nie ginie.

A w Grze o Tron każdy może zginąć, w najmniej oczekiwanym momencie.

Cytat:Właśnie chodzi mi o GoT. Zobacz scenę z tym cholernie wielkim murem, kiedy karzeł z niego leje - twórcy boją się pokazać widoku z muru, bo po prostu go nie ma.

Później są, im dalej tym więcej ładnych widoków.

Cytat:Raczej szybciej nudzi. Wolę jedną konkretną rolę, która jest zamknięta w ramach czasowych, niż postać, z którą twórcy serialu robią co chcą, gdy w końcu wypromują swój "produkt": zabijają,wskrzeszają, skazują na banicję, robią wielkie powroty.

Jeśli chodzi o Grę o Tron to jest ona oparta o książkę, by the way bestseller, mieszczący się w moim top3 pozycji fantasy.

Cytat:GoT ma oczywiście rozmach i gdy porówna się do innych seriali to wrażenie jest bardzo pozytywne, ale telewizyjność jest jednak odczuwalna.

No tak, ale jednak ujęcia wielkiej bitwy, oblężenia miasta, czy widok smoków jest bardzo kosztowny. I pod względem wizualnym twórcy poradzili sobie bardzo dobrze, tylko muszą efektownymi scenami rzucać znacznie oszczędniej niż np taki Władca, więc pod tym względem są skazani na telewizyjność.

Tak by the way, o ile GOT miał (4 sezon nadal ma - tom na którym jest oparty jest ZDECYDOWANIE najlepszy z całej serii) potencjał na bycie lepszym fantasy od Władcy, to i tak jest lepszy od obu Hobbitów.

Odpowiedz
Nie piszmy już o serialach, bo co poniektórzy na mnie zwalają ten cały spam

Odpowiedz
Dawno temu za siedmioma górami i siedmioma lasami, kiedy oskary miały jeszcze jakiś sens...

[Obrazek: 1996_view_director_picture_gibson.jpg]

Odpowiedz
Oscary nadal mają sens!

Odpowiedz
Ok, nadal mają.

Odpowiedz
I znamy już prowadzącego:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: 2is6txc.jpg]
Na 4chanie (źródło warte tyle co nic, ale szybkie zerknięcie do pewnej zatoki potwierdza) ktoś wrzucił taką fotkę. Chyba zaczyna się sezon oscarowy.

Odpowiedz
Znaczy, ze w zatoce te cuda już czekają na wyłowienie?

Odpowiedz
Na chwilę obecną są tylko cztery, ale tak, czekają na wyłowienie. Nie wiem, czy mogę podać link tak otwarcie, ale jak coś to jest pw i chętnym mogę wysłać :)

Odpowiedz
Widzę Still Alice, Mr. Turner i Fury. Co jeszcze już jest?

Odpowiedz
Które cztery?

Odpowiedz
Cytat:Które cztery?
Fury, Mr Turner, Still Alice, Annie. Za kwadrans ma być Gone Girl.

Odpowiedz
GG i Fury widziałem w kinie, tamte mnie średnio interesują. :((

Odpowiedz
Ale dobrze to wróży. Nie od razu Rzym storrentowano. :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon