Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Wszystkie informacje o zmianach wyglądu i funkcjonowania strony publikują na blogu.

Odpowiedz
Ha, a ja zrobiłem tak: wkleiłem początek zdania w google. Inaczej bym nie znalazł. ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W ramach ciekawostki wyniki największych polskich portali filmowych za kwiecień tego roku. Filmweb zanotował 196 mln odsłon i 3 mln 860 tys użytkowników, natomiast Stopklatka 2 mln 200 tys odsłon i 435 tys użytkowników.

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/filmweb-w-dol-zyskuje-film-wp-pl-top-serwisow-o-filmach

Odpowiedz
Filmweb szaleje. Od końca 2012 roku miałem problemy ze 'znikającymi ocenami' ale teraz to już przechodzi moje pojęcie. Od kilku dni w jaki film przeze mnie oceniony nie kliknę, mojej oceny nie widać... nawet jeśli są obecne jej polubienia i komentarze! A kiedy w nie kliknę ocena się magicznie pojawia. Swoje oceny i komentarze widzę tylko gdy przeglądam je w swoim profilu z "ostatnio oglądane" lub "najwyżej ocenione".

Odpowiedz
Nie wiedziałem, gdzie napisać, więc może napiszę tu - nasza forumowa koleżanka Artemis najwyraźniej wygrała organizowany przez Filmweb konkurs i będzie z portalem współpracować: http://www.filmweb.pl/news/Oto+zwyci%C4%99zcy+IV+edycji+Konkursu+%22Powi%C4%99kszenie%22!-107181

Ciekawe, czy się wkurwi, że to tu napisałem :)

Odpowiedz
(17-07-2014, 10:48)Szaman napisał(a): W ramach ciekawostki wyniki największych polskich portali filmowych za kwiecień tego roku. Filmweb zanotował 196 mln odsłon i 3 mln 860 tys użytkowników, natomiast Stopklatka 2 mln 200 tys odsłon i 435 tys użytkowników.

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/filmweb-w-dol-zyskuje-film-wp-pl-top-serwisow-o-filmach

serio? w sumie Stopklatka jest barrrdzo w zasięgu KMF, bardziej niż myślałem :)

Odpowiedz
Na FW nie można już oglądać galerii zdjęć jeśli nie wyłączy się blokowania reklam, lol :D

i ten komunikat:
"Drogi Użytkowniku, Filmweb jest serwisem darmowym, który utrzymuje się wyłącznie dzięki reklamom.
To one umożliwiają nam funkcjonowanie i dostarczanie Ci nowych treści. Prosimy, wyłącz blokowanie reklamy dla Filmweb.pl. Dziękujemy!"
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
z czegoś trzeba żyć, a za kliki i odsłony wszyscy płaca najchętniej.

Odpowiedz
Tak? A w jaki sposób reklamy dostarczają nowe treści? Wg mnie dostarczają je użytkownicy FW, którzy dodają je za frajer.

Odpowiedz
No a w jaki sposób użytkownicy mogliby je dostarczać za frajer gdyby nie filmweb i reklamy, które pozwalają mu istnieć? :D

Odpowiedz
(20-10-2014, 17:36)patyczak napisał(a): No a w jaki sposób użytkownicy mogliby je dostarczać za frajer gdyby nie filmweb i reklamy, które pozwalają mu istnieć? :D

Wielki jeden LOL. Jakoś rok temu jeszcze nikomu nie przeszkadzało blokowanie reklam na FW. Plus chodzi mi o samo głupie i chamskie stwierdzenie w tym komunikacie, że to reklamy "umożliwiają nam funkcjonowanie i dostarczanie Ci nowych treści." bo to gówno prawda :) W takim razie niech te reklamy dodają treści, a nie użytkownicy. Teraz tylko czekać aż cała strona będzie zablokowana jeśli nie usunie się blokad reklam hehe.

Filmweb istnieje i rozwinął się do takich rozmiarów TYLKO I WYŁĄCZNIE dzięki uzytkownikom, którzy przez lata powiększali jego bazę.

Odpowiedz
No co Ty, przecież serwis się odpłaca nadając jakieś chujowe, nic nie warte rangi, dzięki czemu zaszczytne grono dodających treści od lat tworzy cudownie namaszczoną klikę i może się onanizować nad potrójnym złotym łbem, czy czymś tam. ;]]]
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Cytat:Filmweb istnieje i rozwinął się do takich rozmiarów TYLKO I WYŁĄCZNIE dzięki uzytkownikom, którzy przez lata powiększali jego bazę.

No w sumie tak, Filmweb istnieje, bo ma kasę z kliknięć tych użytkowników, którzy tworzą jego bazę:D Ale chyba miałeś na myśli coś bardziej idealistycznego z czym się nie zgadzam - że filmweb to ludzie, którzy go tworzą, a nie biznes.

Odpowiedz
filmweb zarabia dzięki ludziom, ale nie w takiej skali o jaką może być posądzany. Filmweb to przede wszystkim zajebiście dobre pozycjonowanie, dzięki któremu na strony [najczęściej pojedyncze tytuły] trafiają goście wpisujący dowolne imię i nazwisko czy tytuł - jestem pewien, że to zdecydowana większość ruchu na filmwebie, nie wiem nawet, czy nie bliska 90%.

Odpowiedz
Pelivaron napisał(a):Wielki jeden LOL. Jakoś rok temu jeszcze nikomu nie przeszkadzało blokowanie reklam na FW. Plus chodzi mi o samo głupie i chamskie stwierdzenie w tym komunikacie, że to reklamy "umożliwiają nam funkcjonowanie i dostarczanie Ci nowych treści." bo to gówno prawda :) W takim razie niech te reklamy dodają treści, a nie użytkownicy. Teraz tylko czekać aż cała strona będzie zablokowana jeśli nie usunie się blokad reklam hehe.

Reklamy dają pieniądze, pieniądze pozwalają opłacać adminów, informatyków, redakcję i pozycjonowanie. Co w tym trudnego do zrozumienia?
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Na pewno nie odblokuję tych zasranych reklam; prędzej po prostu przestanę przeglądać filmweb, jak też czynię od około tygodnia, czy od kiedy tam wprowadzili te blokady.

Odpowiedz
Po najświeższej aktualizacji filmwebu poważnie się zastanawiam, czy ten portal nadaje się jeszcze do czegokolwiek. Bo już chyba nawet do klikania w gwiazdki nie.

Odpowiedz
WTF? To jakaś wersja dla niedowidzących?

Odpowiedz
Wstałem rano (no dobra w południe), odpaliłem jak zwykle FW a tam WTF??? Co oni odjebali w tym momencie? Dramat.

Do tego pozmieniali też profile filmów.

Odpowiedz
"Nowość! Oceniaj role w obsadach

Oceniaj i komentuj role aktorów i pracę twórców w filmie. Porównaj swoje oceny z ocenami znajomych."

Myślałem, ze wystarczyło do tego... forum.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon