14-03-2015, 18:46
|
Jak oni to zrobili...
|
|
http://www.empireonline.com/features/cinema-sound-secrets-foley-artist/
połowa to Star Wars (z nieścisłością), ale ciekawe
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-03-2015, 03:54
Zupełnym przypadkiem obejrzałem na YT trailer DANGER CLOSE: The Battle of Long Tan - to jeden z droższych australijskich filmów ostatnich lat. O samym zwiastunie lub gotowym filmie się nie wypowiem, ale tuż za nim uruchomił mi się ten "featurette" z pracy nad prewizualizacją scen akcji, z użyciem kaskaderów i wygląda (oraz brzmi) zabawnie x1000 ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-04-2019, 15:12
Corridor Crew to już oficjalnie jeden z moich ulubionych kanałów na YT. W ostatnich odcinkach zaprosili kaskadera Erica Lindena i omawiali pracę kaskaderów na planie. W tym skupili się na wadach i zaletach skydivingu z ostatniego Mission Impossible oraz Goldeneye:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
28-07-2019, 09:36
Kto by myślał, że palący się skalp Harry'ego w Kevinie samym w domu to efekt specjalny:
Plus bonus: 28-12-2019, 12:24
Technologia nie jest nowa, pamiętam że już w Oblivion chociażby były nowe rozwiązania, ale całość w studiu? Zawód aktora wydaje się coraz mniej emocjonujący ;) Całej ekipy z resztą też.
Raczej już nie doczekamy się takich historii jak z Waterworld czy Wyspy dr Moreau. 25-01-2020, 12:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2020, 12:21 przez zdzichon.)
Już o tym pisałem:
(24-11-2019, 01:10)Mierzwiak napisał(a): Coś nowego w kwestii efektów specjalnych, podobno używali tej techniki kręcąc Mandaloriana: (24-11-2019, 10:18)Mierzwiak napisał(a):(24-11-2019, 02:18)Danus napisał(a): I Obliviona.Nie, to dwie zupełnie różne techniki. W Oblivionie były po prostu ekrany wyświetlające nakręcony wcześniej materiał. 25-01-2020, 12:40
Chyba pasuje do dzialu:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-12-2021, 03:10
W nowym odcinku CC warto zerknąć na pierwszy segment poświęcony filmowy Roar z 1981 roku :) Strasznie porąbana rzecz. Ekipa filmowa została w liczbie sztuk 70 poturbowana i kontuzjowana przez lwy, bo reżyser zamarzył sobie nakręcić produkcję o zabawie z tymi zwierzętami. Operator zdjęć - Jan de Bont - miał ponoć obrażenia wymagające 120 szwów, a młodziutka Melanie Griffith musiała przejść operację plastyczną (kolejne 50 szwów).
Przyznam, że nie znałem tego dzieła. Wygląda jak jeden wielki zlot samobójców.
16-12-2023, 21:14
W 2019 roku oglądałem z rodziną podczas Bożego Narodzenia w Wiedniu. Mieliśmy bekę z sytuacji w jakiej znaleźli się postacie (i aktorzy). Trochę ma przestojów i jeden wątek niepotrzebny, ale można zobaczyć. Właśnie ze zwględu na ten zjazd samobójców.
16-12-2023, 21:20 Snappik napisał(a):W nowym odcinku CC warto zerknąć na pierwszy segment poświęcony filmowy Roar z 1981 roku :) Oni ledwo liznęli temat tego, co tam się działo podczas kręcenia - była jeszcze powódź, wskutek której uciekło ponad 50 lwów i przerwano zdjęcia na prawie rok, potem był jeszcze pożar itp. Trochę więcej jest tutaj o tym wszystkim: No i polecam making of, który jest dostępny na blu razem z komentarzem audio Johna Marshalla, syna reżysera filmu. Masa anegdot i ciekawostek z kręcenia, które są mimo wszystko o wiele ciekawsze od samego filmu, który na skutek różnych nieprzewidzianych zdarzeń, jest dziełem mocno chaotycznym, aczkolwiek na pewno jedynym w swoim rodzaju i warto go choćby z tego powodu obejrzeć.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
16-12-2023, 21:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2023, 21:59 przez slepy51.) (16-12-2023, 21:20)OGPUEE napisał(a): W 2019 roku oglądałem z rodziną podczas Bożego Narodzenia w Wiedniu. WTAF? :D Boże Narodzenie we Wiedniu to jedno, ale oglądać wtedy Roar to inna sprawa :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 16-12-2023, 23:55 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |