http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
02-12-2014, 17:57
|
The Hunger Games
|
|
dość wysoka nota, jak na coś, co już zapomniałeś i nie będziesz wracał
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-12-2014, 17:57
To już omawiany od dawna problem, że ludziska dają 6 i 7 za to, że zdołali na filmie bez bólu wysiedzieć do końca.
Za to z równością serii się zgadzam - jedynka i dwójka to taka sama kupa :) 02-12-2014, 18:13 (02-12-2014, 18:13)simek napisał(a): Za to z równością serii się zgadzam - jedynka i dwójka to taka sama kupa :) Zgadzam się. Z tym, ze nie widziałem dwójki. Już po jedynce miałem dosyć i tych żenujących komputerowych stworkach.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-12-2014, 23:42
Tak wyszło, że obejrzałem jedynkę. Za długi o jakieś 30 minut film, któremu brak R-ki robi sporą krzywdę. Zamiast konkretnej rzezi w stylu Battle Royale mamy więc ganianie po krzakach i siedzenie na drzewie. Nuuuuuuuuuda, choć do dna jednak trochę brakuje.
4/10 PS. Rozpierdolił mnie na kawałki motyw jak po jednej nieudanej (o włos) próbie zestrzelenia bohaterki z drzewa dali sobie spokój z łukiem i postanowili ją zagłodzić :D 28-12-2014, 03:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2014, 03:19 przez Gieferg.) ![]() Nie wiem po co ja się tym dalej katuję? Niepójście do kina było dobrą decyzją. Kosogłos to dokładnie to samo co poprzednio - NUDA. Podzielenie tej książki na dwa filmy podobnie jak finał Zmierzchu było tylko bezczelnym skokiem na kasę, bo na jakość filmu owy zabieg totalnie się nie przyłożył. Mnóstwo tu zbędnych scen albo scen, które zyskałyby, gdyby przedstawiono je w szybkim montażu. Na 120 minut filmu, 90 minut to dąsania bohaterki i zabawy polityczne w nagrywanie spotów reklamowych dwóch stron (dobrej i złej), 20 minut akcji i 10 napisów końcowych. Wszystko byłoby znacznie ciekawsze, gdyby trwało z 45 minut krócej. Odnośnie głupoty książki i tego świata nie będę się powtarzał. Przyzwyczaiłem się już do tego. Pomijając supersilnego-wychudzonego Peetę na końcu i scenę w lesie (uciekanie na drzewa) większych głupot nie zanotowałem. Od strony technicznej seria znacznie się poprawiła. Takie słabe 5/10 - tyle samo co poprzednie części. Scena na tamie tylko przypomniała mi jak debilna jest finałowa bitwa w TDKR, którego Nolan spektakularnie zjebał! Tutaj tłum ludzi biegnących na uzbrojonych facetów GINIE, a goście z karabinami, nie opuszczają broni i nie biegną na tłum, żeby bić się na gołe pięści. To na + 21-02-2015, 11:04
Wahałem się czy może obejrzeć trójkę, w końcu widziałem dwa poprzednie i w ogóle, będzie można hejcić na forum czy coś, ale ten trailer rozwiał zdecydowanie moje wątpliwości :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
04-03-2015, 21:02
Ja się wstrzymuję aż będzie już czwórka, jeśli trójka faktycznie jest taką bułą, to będzie można przeskakiwać sceny albo w ogóle darować sobie całość i od razu przejść do rzeczy.
05-03-2015, 09:21
A, widziałem też dwójkę (niestety też dostałem w prezencie) tylko już zapomniałem, że widziałem :P
Zasadniczo jej pierwszą połowę ogląda się trochę lepiej niż jedynkę, bo, powiedzmy, jakoś tam się już przy pierwszej części wczułem w klimat itp. więc łatwiej się to łyka znając już bohaterów ale... jak przychodzi co do czego - czyli akcji na arenie, to jest jeszcze gorzej, nudniej i bardziej bezpłciowo niż w jedynce, koniec końców, trzyma poziom, czyli więcej nie obejrzę & już zapomniałem o czym to było & na kontynuacje mam wyyebane i obejrzę tylko jeśli ktoś znowu wpadnie na genialny pomysł, żeby mi z nich zrobić prezent :P tyle w temacie z mojej strony. See ya. 18-03-2015, 18:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2015, 18:08 przez Gieferg.)
Kosogłos zaliczony. W skrócie to się wynudziłem, seria trzyma ten sam, słaby poziom z paroma naprawdę fajnymi przebłyskami (wojna propagandowa, zwiedzanie ruin i zgliszczy i pozostałości po domach, akcja na tamie, egzekucje, odbicie zakładników), ale wszystko pogrążą metraż. To jest po prostu za długie! Wiem, rozbito ostatnią część książki na dwie by zarobić więcej, rozumiem, bo to biznes w końcu, ale to wszystko jest nudne. Co z tego, że skok jakościowo między poprzednimi częściami jest naprawdę spory, co z tego, że na drugich i trzecim planie szaleją spoko aktorzy w małych rolach, jak wszystko ledwo trzyma się na barkach Lawrence? Co gorsza, to nawet nie jest beka jak film z Woodley, bo tutaj serio był materiał na coś naprawdę dobrego i mocnego.
01-04-2015, 10:06
Najbardziej spektakularna akcja na trailerze to grupka ludzi uciekająca przez wylewającą się czarną cieczą. Czad! Jak to może tyle zarabiać?
Obejrzę jak wyjdzie HDrip. 09-06-2015, 20:14
Kampania plakatowa to brudne dłonie
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Rewolucyjne+plakaty+ostatnich+%22Igrzysk+%C5%9Bmierci%22-112014 20-06-2015, 09:56 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |