Chociażby Assasin's Creedy mają tradycję tego rodzaju cyrków. Byly też jakieś inne tytuły. Ale generalnie chodzi o ilość czasu, a nie o sam fakt zdjęcia emgarga przed premierą, bo takie ponadtygodniowe opuszczenie tamy, nie zdarza się przy każdym większym tytule.
Ale to i tak nie ma żadnego znaczenia. Powtarzam - nigdzie nie pisałem, że to coś wyjatkowego, ani że warto na to zwrócić uwagę. W tamtym poście chodziło jedynie o infromacje, że gra zbiera entuzjastyczne, przedpremierowe recki.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
13-05-2015, 20:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2015, 20:26 przez Proteus.)
Nie żeby mnie to specjalnie obchodziło, ale nigdy nie zrozumiem deweloperów, którzy robią takie rzeczy.
Mając PCta za 6 kafli byłbym delikatnie mówiąc wkurwiony, że dostaję celowo okrojoną wersję gry "bo konsole". A co mnie to? Gdybym chciał mieć grafikę na poziomie PS4 albo XO, to kupiłbym sobie PS4 albo XO. To jest aż tak proste. Dla mnie sprawa jest oczywista - każda wersja gry powinna być optymalizowana specjalnie pod sprzęt na jaki jest przeznaczona tak, by wyglądać na nim możliwie najlepiej. Dlaczego tak się nie dzieje?
"Dragon Age: Inquisition" był początkowo robiony z myślą o high endowych PC, koniec końców wyszły nowe konsole, zrobiono wersję PS4, a wersja PC to port z niej. Jest to o tyle zabawne, że gra chodzi najlepiej nie na potworach z NASA, a na kompach ze specyfikacją zbliżoną właśnie do maszynki Sony.
(13-05-2015, 17:56)Huntersky napisał(a): Pliki konfiguracyjne prawdopodobnie pozwolą odpalić grę w oryginalnej jakości. Czyli powtórka z Watch Dogs. ;)
Przypomina mi się zamierzchła faza z demem "Dooma 3" z E3 (tym fajnym i tym czym nie była później sama gra), gdzie samo demo też się odpalało na domowych kompach ale grać się raczej nie dało... Tu będzie pewnie podobnie bo wątpię, że nawet wypasione domowe maszyny to pociągną.
Przy okazji - przypominam, że już wtedy gra finalna wyglądała gorzej niż demo.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
13-05-2015, 23:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2015, 23:39 przez shamar.)
Choć pamiętam, jak szczególnie w oczy rzucała się różnica w tych zombie-grubasach (cieniowanie było zupełnie inne) - tak samo z tymi kratkami na podłodze czy dynamicznym oświetleniu.
W ogóle demo to był brud, mrok i syf przy którym finalna gra wyglądała jak sterylne laboratorium :)
Ależ to był zawód dla mnie :(
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
(14-05-2015, 16:38)Proteus napisał(a): Polygon wypuścił recke wieska, w której autor zdążył oskarżyć grę o seksizm, i przypieprzył się do tego, że nie ma tam ani jednego murzyna.
hahahaha... Bo w świecie Wiedźmina nie ma murzyna... Murzynów, muzułmanów i homoseksualistów (są?). Idealne pole dla lewicowych imbecyli.
(14-05-2015, 16:38)Proteus napisał(a): Czołowy argument komentujących: "Its not hisotry. It's fantasy. They could put black people in it".
No to jest raczej czołowy KONTRARGUMENT - to fantasy, gdzie nie ma czarnych a nie historia. Bando idiotów.
14-05-2015, 18:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2015, 18:56 przez shamar.)
To od Platige Image? Jak tak, to jest chyba do tej pory ich najładniejszy cinematic. Szkoda, że tak wyglądający pełnometrażowy film kosztował by majątek...
Oczywiście pomija to masę subtelności, których autor i tak nie ma prawa znać, bo w żaden sposób nie przekazuje ich fatalne tłumaczenie gier ani kiepskie przekłady książek Sapkowskiego, ale jak na pomocny wstępniak dla noobów jest ok. Jak ktoś ma obcokrajowca w znajomych, który chce sięgnąć po grę, to można mu to podrzucić.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
14-05-2015, 22:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2015, 22:06 przez Proteus.)