Gorące wieści, plotki itp.
Tak, tych samych. Podejrzewam, że większość oferty amerykańskiego Netflixa też jest wałkowana na okrągło w amerykańskich stacjach telewizyjnych.
Chyba nie sugerujesz, żeby kierownictwo polskiego Netflixa wyszło z założenia, że przecież polskie filmy starsze niż z 2012 to wszyscy Polacy widzieli, bo lecą w telewizji, więc nie kupujemy nic?

Odpowiedz
(17-08-2015, 11:38)simek napisał(a): Tak, tych samych. Podejrzewam, że większość oferty amerykańskiego Netflixa też jest wałkowana na okrągło w amerykańskich stacjach telewizyjnych.
Część? Na pewno. Większość? Nie sądze.

Odpowiedz
Kwestia jak rozumiemy "wałkowane na okrągło". Nie znam amerykańskich stacji telewizyjnych, ale podejrzewam, że wszystkie, dostatecznie stare, aby znaleźć się w ramówce niekodowanych stacji, filmy są ogólnie puszczane w TV w mniejszej czy większej częstotliwości, bo niby czemu nie? Chyba, że masz info o jakichś starych perełkach do których prawa ma tylko Netflix, a żadna stacja.

Odpowiedz
Nie chodzi o prawa, a przynajmniej nie tylko - bo na pewno sa jakies tytuly, ktore ma tylko Netflix, ale też o to, ze w USA masz zwyczajnie wiecej materialu, wiec nie wszystko da sie wcisnac. U nas wracaja Druzyny A, MacGyvery, Przyjaciele, Stawki Wieksze niż Życie, Alternatywy 4, etc. i pewnie jakies drugoligowe seriale z USA, ktorych wykupienie nie kosztuje tyle. A tam to pewnie sa seriale, ktore co jakis czas wracaja, reruns, klasyki, ale podejrzewam, ze nie jest ich aż tyle, bo w jednak w USA produkuje sie jakieś nowości, a nie to co o u nas.

Odpowiedz
(17-08-2015, 11:38)simek napisał(a): Chyba nie sugerujesz, żeby kierownictwo polskiego Netflixa wyszło z założenia, że przecież polskie filmy starsze niż z 2012 to wszyscy Polacy widzieli, bo lecą w telewizji, więc nie kupujemy nic?

Z takiego właśnie wychodzę. Jeśli już coś kupią, to może filmy puszczane raz na 20 lat, w otwartych stacjach typu "Rękopis" bo nie wierzę, że kupowaliby np. "Stawkę", "Janosika" czy "Samych Swoich", napier... na każdej, możliwej stacji darmowej (i płatnej pewnie też).
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Sporo polskich filmów jest już w sieci na legalu. PISF coś tam umieszczał, co nie?

Odpowiedz
(17-08-2015, 16:54)shamar napisał(a):
(17-08-2015, 11:38)simek napisał(a): Chyba nie sugerujesz, żeby kierownictwo polskiego Netflixa wyszło z założenia, że przecież polskie filmy starsze niż z 2012 to wszyscy Polacy widzieli, bo lecą w telewizji, więc nie kupujemy nic?
Z takiego właśnie wychodzę. Jeśli już coś kupią, to może filmy puszczane raz na 20 lat, w otwartych stacjach typu "Rękopis" bo nie wierzę, że kupowaliby np. "Stawkę", "Janosika" czy "Samych Swoich", napier... na każdej, możliwej stacji darmowej (i płatnej pewnie też).
Ty masz na myśli kilkadziesiąt najpopularniejszych filmów, które wszyscy widzieli, a mi chodzi również o całą resztę - trochę tych filmów jest, Netflix byłby zajebisty do nadrabiania ciekawych pozycji, bo obecnie znaleźć dany film, który sobie umyślisz w dobrej jakości to wcale nie takie proste, trzeba polować po TVP Kultura, Ale Kino czy czymś takim.

@Crov: nie wiem czy to sprawka PISFu, ale studia filmowe Kadr i Tor mają swoje kanały na youtube gdzie wrzucają pełne wersje filmów, jest tam kilka klasyków w oglądalnej jakości.

Odpowiedz
Ale mówimy o polskich filmach, tak? A czy te mniej popularne można wsadzić też do worka "gnioty"?
Bo gdyby miały jakąś wysoką wartość puszczane byłyby częsciej.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(17-08-2015, 16:57)Crov napisał(a): Sporo polskich filmów jest już w sieci na legalu. PISF coś tam umieszczał, co nie?

No np KADR i TOR mają swoje oficjalne kanały na youtube, gdzie umieszczają polskie filmy.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dopiero co w rozmowie z kumplem o Netflixie mówiłem, że nie sądzę, by taki Daredevil był u nas dostępny, a tu fanpage "MCU - Kinowe Uniwersum Marvela" informuje, że Daredevil właśnie dostał lektora i napisy :)

[Obrazek: 11899894_793821310735359_565914295768222...e=56371BA2]

Odpowiedz
To chyba akurat nic dziwnego - to produkcja Netflixa. Wiec wydaje sie logiczne, ze swoje produkcje na pewno beda promowac w krajach, gdzie funkcjonuja.

Odpowiedz
No niby masz rację, ale tak czy siak miłe zaskoczenie :)

Odpowiedz
Mierzwiak jak chcesz to sobie możesz go nawet posłuchać:

https://instagram.com/p/6g_y8nCGcA/

Odpowiedz
(19-08-2015, 18:38)Mierzwiak napisał(a): Dopiero co w rozmowie z kumplem o Netflixie mówiłem, że nie sądzę, by taki Daredevil był u nas dostępny, a tu fanpage "MCU - Kinowe Uniwersum Marvela" informuje, że Daredevil właśnie dostał lektora i napisy :)

Perfik informował o tym w dziale "Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny" 1 sierpnia więc nie takie znowu "właśnie dostał" :).

Odpowiedz
http://www.comingsoon.net/movies/news/474413-christian-bale-and-michael-mann-steer-ferrari-biopic

Według mnie dużo lepszym wyborem byłby:

Odpowiedz
WTF?!

Be My Cat: A Film for Anne

Ledwo wróciłem z urlopu i już się od znajomych dowiaduje, że w Rumunii nakręcili film, który mnie zainteresuje. W sumie sam nie wiem, gdzie to wrzucić, a więc wrzucam tu. :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: bryan-cranston-01-768.jpg]

Bryan Cranston :o Nie do poznania w charakteryzacji prezydenta Lyndon B. Johnson.

Odpowiedz
Przez chwilę myślałem że to Patrick Stewart.

Odpowiedz
Ja tam widzę Bryana Cranstona :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości