Tiwi szołs
Jest Bishop, jest złoto. :) Uwielbiam Nortona.

Odpowiedz
[Obrazek: 7KcWH69.jpg]

Ściągnąłem sobie pierwszy epizod nowego Daily Show z Trevorem Noah, bom ciekaw był jak koleś wypada. Generalnie to od samego początku bardzo mu kibicowałem, bo podobał mi się jego stand up i wkurzali mnie ludzie marudzący, że bożyszcza Amerykanów - Jona Stewarta - nie da się zastąpić (zwłaszcza, że Trevorowi obrywało się nie tylko od rasistów, ale też i od liberałów z bólem odbytu, którzy truli mu tyłek z powodu niepoprawnych politycznie tweetów). Pierwsze wrażenia - sympatycznie, a facet ładnie się wypowiada i pomimo dowcipów o jego roli jako żółtodzioba, widać, że koleś dobrze się czuje w tym krześle. Oryginalnego DS nigdy nie oglądałem w całości, znam program jedynie z fragmentów na YT, ale nie widać by formuła zmieniła się w jakikowliek istotny sposób. Trevor zaznaczył, że w przeciwieństwie do Stewarta, który leciał głównie po newsach politycznych jak Fox News, on weźmie w celownik również wszelkiego rodzaju Gawkery tego świata, ale generalnie stacja ta sama, scenarzyści i zakulisowi joke-writerzy ci sami, tylko morda na krześle się zmieniła. Ja tam każdym razie nie widzę by Trevor w jakikolwiek sposób był gorszy w swoim delivery od Stewarta i z czasem ludzie przestaną go "nadanalizować" (bo oczywiście już po pierwszych dwóch odcinkach serwisy popkulturowe w necie wyrzygały pretensjonalne, wymuszone i zdecydowanie przedwczesne teksty o tym co Trevor musi, a czego nie musi poprawić).

I spokojny w tej świadomości, myslę, że dam sobię z tym programem spokój. Bo to jednak nie dla mnie. Takie w 100% bezpiecznie i ugładzone, wesołkowate, politpoprawne dowcipkowanie o dupie maryni dla amerykanów do kolacji. Pare razy się żem się zaśmiał, ale jak mam słuchać zabawnego komentarza politycznego, to wolę marnować czas co coś bardziej pozbawionego konwenansów i nie celującego w zwykłego obywatela, który oburza się za byle co. Bo to w sumie to samo co program Johna Olivera, tylko że w wersji Lite. 

I tak właśnie przy okazji naszło mnie by ściągnąć jeden z ostatnich odcinków Real Time with Bill Maher. Kiedyś był to jedyny zagraniczny program okołopolityczny, który oglądałem w całości, ale z czasem dałem sobie spokój. Powtórka przypomniała mi jaki Maher potrafi być fajny. Tak, politycznie nie wszystkimi jego opiniami się zgadzam i koleś potrafi być dość bucowaty czsami, ale jak już mam oglądać w telewizji liberała/lewaka/whateveryouwanttocall it, to już wolę takiego co to się nie pierdoli, w tyłku ma konwenanse, rozmowę prowadzi jakby gadał prywatnie przy piwie, no i jest przy tym autentycznie zabawny. Chyba wrócę do programu na stałe.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(03-10-2015, 22:18)Proteus napisał(a):  Oryginalnego DS nigdy nie oglądałem w całości, znam program jedynie z fragmentów na YT,

Ja tam każdym razie nie widzę by Trevor w jakikolwiek sposób był gorszy w swoim delivery od Stewarta

Porównujesz ich, mimo że tak naprawdę nie oglądałeś The Daily Show z Jonem Stewartem? OK niby fragmenty na YT. Ale to plus jeden odcinek teraz to chyba jednak trochę za mało do stworzenia poprawnej analizy, zakończonej przemyślaną tezą?

(03-10-2015, 22:18)Proteus napisał(a): I spokojny w tej świadomości, myslę, że dam sobię z tym programem spokój. Bo to jednak nie dla mnie. Takie w 100% bezpiecznie i ugładzone, wesołkowate, politpoprawne dowcipkowanie o dupie maryni dla amerykanów do kolacji. Pare razy się żem się zaśmiał, ale jak mam słuchać zabawnego komentarza politycznego, to wolę marnować czas co coś bardziej pozbawionego konwenansów i nie celującego w zwykłego obywatela, który oburza się za byle co. Bo to w sumie to samo co program Johna Olivera, tylko że w wersji Lite. 

Ale program Johna Olivera, to znowu co zupełnie innego. I pod względem formy różni się on sporo od Daily Show.

Ja sam jakoś na razie to The Daily Show bez Jona Stewarta nie mogę się przyzwyczaić i na razie sobie odpuszczam. Tym bardziej, że teraz mam co oglądać :)

[Obrazek: 20368_the_late_show_with_stephen_colbert_846671f.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(04-10-2015, 04:02)Lawrence napisał(a): Porównujesz ich, mimo że tak naprawdę nie oglądałeś The Daily Show z Jonem Stewartem? OK niby fragmenty na YT. Ale to plus jeden odcinek teraz to chyba jednak trochę za mało do stworzenia poprawnej analizy, zakończonej przemyślaną tezą?

Nie oglądałem wcześniejszych epizodów w całości, ale program leciał tak długo i był tak popularny, że wiem mniej-więcej jak wyglądał ogólny format i pod tym względem nie widać żadnych drastycznych zmian. Mi zresztą i tak bardziej chodziło o porównanie prowadzących, a do tego jak najbardziej mogę się odnieść,  bo wywiady i monologi Stewarta to tak istotna część popkulturowego internetu, że się człowiek naoglądał ich całą masę i myśle, że każdy tutaj jest obeznany z manierą, poglądami i scenicznym wyczuciem Stewarta.

Cytat:Ale program Johna Olivera, to znowu co zupełnie innego. I pod względem formy różni się on sporo od Daily Show.

A gówno tam a nie co innego :) Nie ma wywiadów z celebrytami i nie ma skeczy, ale tonem i treścią to program kierowany do tego samego odbiorcy. A o Daily Show mówię jako o wersji "lite", bo mimo wszystko Oliver ma moim zdaniem jednak wyższy poziom dowcipu i nie zalatuje to tak często SNL'ową komediową wieczorynką.

Odpowiedz

Odpowiedz
Dobre, ale chyba wypadałoby to wkleić do tematu Spectre, nie tutaj.

Odpowiedz
@Juby
Jest temat z fajnymi klipami TVShows, to wklejam do tematu z fajnymi klipami TVShows. Poza tym obsada jest ze Spectre, ale trik jest ze Skyfall, więc klip nie ma jednoznacznego, filmowego rodzica ;)

Odpowiedz

:)

Odpowiedz
Graham Norton to najlepszy talk show telewizji, a jak sie trafia super goscie to juz w ogole. W tym samym odcinku jak zwykle swietny jest McAvoy. :)

Odpowiedz

Odpowiedz

<3
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Margot zawsze na propsie, ale sam Fallon to mnie irytuje... szkoda, że Craig Ferguson już nie prowadzi swojego show, to jest dopiero gość.
A gdy zobaczyłem filmik jak Fallon wywala się na scenie podczas jakiegoś rozdania nagród, to czułem dziką satysfakcję... i am a bad boy :3

Odpowiedz
To to samo co dwa posty wyżej, czy mi się wydaje?

Uwielbiam wieloletnią wkręte z Damonem u Kimmela

Odpowiedz
No tak... przeczytałem ostatni post, a o jeden za mało, ale już ciul z tym :(

Kimmel jest nieco śmieszniejszy od Fallona :) chociaż żart z tego małego meksykańca już chyba się wypalił :|

Odpowiedz

"I still use that face. That look is all over Pearl Harbor" :D

Odpowiedz
Chyba najfajniejszy Graham od dawna:

Oh Emma, Emma.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Jackmanowskie "Ooooo" w szesnastej sekundzie :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Blast from the past.

Odpowiedz
Ten kawałek z Churchillem po prostu boski :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości