Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
A widział ktoś Sticka w 'Daredevilu' ? To dopiero był fajnie zbudowany dziadek ; ) Sam bym nie pogardził taką rzeźbą :D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Glenn akurat wygląda niezmiennie od 40 lat :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Oficjalne logo:
[Obrazek: justice-league-logo.jpg]

Synopsis:
Cytat:Fueled by his restored faith in humanity and inspired by Superman’s selfless act, Bruce Wayne enlists the help of his newfound ally, Diana Prince, to face an even greater enemy. Together, Batman and Wonder Woman work quickly to find and recruit a team of metahumans to stand against this newly awakened threat. But despite the formation of this unprecedented league of heroes—Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg and The Flash—it may already be too late to save the planet from an assault of catastrophic proportions.

Informacje z wizyty na planie:

Powinni zmienić tytuł na "Batman and his Superfriends" ;)

Odpowiedz
http://www.batcave.com.pl/2016/06/justice-league-pierwsze-szczegoly-z-odwiedzin-na-planie-filmowym/
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Wpadłem tylko, żeby to napisać. Zmienicie
(21-06-2016, 16:02)Grievous napisał(a): tytuł na "Batman and his Superfriends" ;)

bo "JL" zdaje się być już nieaktualny.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Fajne to logo, od razu kojarzy się z Ligą. Liczyłem na to, że DC w końcu odejdzie od prostego napisu przypominającego zwykłego Arial Blacka z trylogii Nolana i stworzą coś nowego dla JL. Szkoda tylko, że czcionka tak bardzo przypomina tą z ostatnich Star treków.

Odnośnie fali ostatnich doniesień, jestem w połowie na tak, w połowie na nie. Czekam i chcę aby film się udał, gorzej niż BvS chyba być nie może, a studio i twórcy chyba dostrzegli że coś jest nie tak, ciekawe tylko czy wyciągnęli jakąś lekcję i wiedzą co naprawić. No i wciąż reżyseruje Snyder. :/

Podoba mi się pomysł na Supermana w dłuższych włosach, ale obawiam się że w tym filmie będzie go malutko i wypowie jeszcze mniej słów niż ostatnio. :P Fajnie też posłuchać o kostiumach, zwłaszcza o Batmanie - niebieskie elementy? Poproszę jeszcze logo w żółtej elipsie! :D

Nie podoba mi się natomiast nadmiar CGI, bo u Snydera wygląda ono jak gra komputerowa. Prawie całość powstaje w studiu, gdzie wybudowano tylko częściowo scenografię, resztę zrobią na komputerze. Główny czarny charakter - motion-capture, 100% CGI. Cyborg - wszystko co mechaniczne ma być CGI. Eh.

Fabuła zapowiada się prosto i fajnie. Kompletowanie drużyny połączone z szukaniem trzech kości, które chce zdobyć bad-guy. Jedyne co mnie martwi to fakt, że czytając opisy i słuchając tych relacji z planu mam wrażenie jakby słuchał o filmie "Batman & Justice league", bo wygląda na to, że Batfleck robi w tym uniwersum za Nicka Fury'ego, Kapitana Amerykę i Iron Mana. Zbiera skład, dowodzi nim i odpowiada za ich sprzęt. Chociaż dowodzenie oddać by mogli w ręce Supermana gdy zmartwychwstanie.

A Cavill chyba jeszcze nie wszedł na plan. Ciągle wrzuca fotki z treningu, nie ma dłuższych włosów niż w poprzednim filmie i nawet nie ufarbował ich jeszcze na czarno. Chyba, że tak jak Affleckowi dają mu w tym filmie peruczkę? :P

Odpowiedz
Z takimi zakolami Cavill na pewno dostanie perukę.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Można wiele zarzucić Snyderowi, ale wyczucie wizualne to on ma (Doomsday to wyjątek potwierdzający regułę :D ), bo odkąd zobaczyłem w komiksie Supermana w czarnym stroju z długimi włosami, marzyłem by taka wersja się pojawiła w filmie kinowym, jedynie mogłem się pocieszać Cage'm z anulowanego supcia, a tu niespodzianka i zgodnie takimi plotkami prosto z planu i faktem zakończenia BvS, to wielce prawdopodobne, że właśnie taki es się pojawi.

Żałuje tylko, że Cyborga na siłę upchnęli, to jest tak nieciekawa postać pod względem wizualnym jak i fabularnym, że nie widzę sensu jego istnienia jako drugoplanowego stróża Teen Titans... serio, nawet marvelowski Deathlok jest bardziej kreatywny niż on. Cyborg jest równie nudny jak jego pseudonim "cyborg" xD żeby chociaż załatwili mu fajny design albo zmienili wątek z cybernetycznymi częściami, by nie był czarnoskórym robocopem, sam nie wiem... mógłby być połączony z jakimś kosmicznym komputerem który tworzy broń i pancerze jakich potrzebuje, ale nie wiem czy by to wypaliło :P

Wolałbym już Black Canary w jego miejsca, albo marsjanina którego można było bardzo gładko wprowadzić w Man of Steel.

Odpowiedz
Cytat:Cyborg jest równie nudny jak jego pseudonim "cyborg" xD żeby chociaż załatwili mu fajny design albo zmienili wątek z cybernetycznymi częściami, by nie był czarnoskórym robocopem, sam nie wiem... mógłby być połączony z jakimś kosmicznym komputerem który tworzy broń i pancerze jakich potrzebuje, ale nie wiem czy by to wypaliło :P
Ale... tak właśnie jest. To znaczy tak mi się wydaje, patrząc na pierwszy zwiastun (czyli email od Bruce'a do Diany, z logo stworzonym przez Luthora). Szaroczarny, pulsujący sześcian to chyba motherbox, czyli właśnie taki kosmiczny komputer.

Odpowiedz
Ale wiesz... chodzi mi o to, żeby on miał własne ciało w całości, a po prostu we wnętrzu siebie miał właśnie taki kosmiczny komputer który wytworzy to czego on będzie potrzebował.
Bo w obecnej formie, ma chyba tylko głowę i może płuca, reszta to mechanika, do tego będzie mógł się podłączać do sieci, komputerów, tworzyć z ręki działko... ale to nie jest nic "fajnego".

Odpowiedz
(26-06-2016, 16:42)RutgerHałer napisał(a): odkąd zobaczyłem w komiksie Supermana w czarnym stroju z długimi włosami, marzyłem by taka wersja się pojawiła w filmie kinowym
W sieci są już stosowne fan arty, na takie coś dzisiaj trafiłem:

[Obrazek: 3XOtamN.jpg]
[Obrazek: Q3UctbT.jpg]

Odpowiedz
Ach, w ten sposób... no nic, zawsze zostaje nadzieja, że Cyborg zginie albo zostanie odsunięty na dalszy plan i tyle go będzie widać w filmie :)

Co do grafik Mierzwiaka... wywalić brodę i pelerynkę i mi pasuje.

Odpowiedz
To pierwsze wygląda idealnie, tylko lekki zarost i bez peleryny, z kolei drugie wygląda śmiesznie, włosy jak u Van Damme'a :D

Film o Cyborgu powstanie tylko ze względu na poprawność polityczną i brak czarnych postaci (stąd czarny Perry White), ale to jest tak nieciekawa postać, niby w komiksach po rebootcie New 52, próbowali przeforsować go do Justice League i dalej to forsują, ale nie jest ciekawy, a gadki o "rozgryzaniu psychiki, człowiek uwięziony w metalowej zbroi", mnie nie przekonuje.

A robienie solowego filmu to już w ogóle porażka, Ant-Man zarobił nieco ponad 500 milionów jako nowa postać, ale oryginalna, różnorodna i ciekawa, a co zrobią z filmem o czarnym robocopie który będzie wymagał budżetu, bo już w JL ma być animowany cgi, bo tylko pół twarzy będzie jego xD

Plany się zmienią, w zależności od tego jak wypadnie Cyborg, do filmu dużo czasu i podejrzewam, że albo anulują, albo przekształcą w film Teen Titans, gdzie Cyborg będzie mentorem Teen Titans.

Odpowiedz
Cytat: Przecież będzie o nim solowy film.
Na pewno? Bo chyba gdzieś coś czytałem, że Cyborg i Flash mają mieć jeden, wspólny film...

Odpowiedz
Na pewno, to były plotki, nie wiadomo co zrobią z Cyborgiem, ale Flash ma już nowego reżysera, scenariusz i logo produkcji, to będzie 100% solowy film.

Odpowiedz
Według plotek, film o Cyborgu zależy od przyjęcia tej postaci w JL. Pisałem już o tym, datę premiery mu przypisywaną może zająć MoS2, solowy Batman, albo sequel Suicide Squad.

(24-06-2016, 00:48)Krismeister napisał(a): Z takimi zakolami Cavill na pewno dostanie perukę.

Henry wcale nie ma takich dużych zakoli, a te wyeksponowano mu w BvS poprzez złe uczesanie (strasznie dużo żelu + przedziałek + wszystko do tyłu). Mam go zalajkowanego na fejsie i obecnie jego fryzura wygląda okej, aczkolwiek nie są to "dłuższe włosy", o których mówiło się w ubiegłym tygodniu i jeszcze nie przefarbował się na czarno. Myślę, że Henry wejdzie na plan dopiero za kilka tygodni.
[Obrazek: 13510784_889031181240598_833257199671116...e=57F1B0C2][Obrazek: 13434835_884652711678445_419346937457927...e=57F6A410]

^ Ćwiczy Jiu-jiutsu do JL.

(26-06-2016, 16:42)RutgerHałer napisał(a): Można wiele zarzucić Snyderowi, ale wyczucie wizualne to on ma

Niech jeszcze się dowie co znaczy fotorealizm przy CGI, bo efekty w jego (wszystkich) filmach wyglądają jak gra komputerowa, totalnie nie czuć ciężaru przedmiotów, stworów i postaci, gdy te się poruszają.

Odpowiedz
Czy ja wiem czy nie czuć, pomyśl o tym przy Transformers, tam wszystko jest leciutkie :D

A jego cgi, jakoś mi nie wadzi, nie przeszkadza mi, a nie miałbym nic przeciwko gdyby skupił się na fabule, ale ważna rzecz, że akcja w jego wykonaniu jest oryginalna, bo jak ciekawa akcja by nie była w marvelowskich produkcjach to jest taka sama.

A zakola Cavilla wcale nie są tak duże, mam takie same, a nigdy mi nikt uwagi nie zwrócił... chyba, że miałem je ulizane do tyłu to jasne, ale fryzura w BvS była tragiczna, nie wiem czemu nie miał takiej fryzurki "na boczek" jak w MoS, a gdyby miał tak kosmyk :D

Odpowiedz
(26-06-2016, 20:18)RutgerHałer napisał(a): Czy ja wiem czy nie czuć, pomyśl o tym przy Transformers, tam wszystko jest leciutkie :D

Efekty w trylogii Transformers od IL&M i DD to w 90% jedne z najlepszych CGI jakie widziałem, w 2008 roku pierwsza część powinna dostać Oscara, trzecia 2012 też by mogła. Nie rozumiem czemu w czwórce było trochę słabsze.

Ale zgoda. Efekty są mało ważne, Snyder musi najpierw nauczyć się jak dobrze opowiadać historię.

Odpowiedz
Nie chodziło mi o fotorealizm, ale brak fizyki, to jak fikołki odwalał bee czy Optimus, mało w tym wyczucia :D

Snyder dopóki adaptował 1:1 dobre komiksy to był młodym geniuszem, a jak zaczął brać się za komiks to ma problem, nie wiem czemu chce być reżyserem, równie dobrze mógłby być producentem odpowiedzialnym za wizualną stronę i zbierałby laury.

Odpowiedz
Akutat w wielu scenach w serii Transformers całkiem dobrze oddano masę robotów i do tego akurat bym się w ogóle nie przyczepił.

Z samą inscenizacją akcji u Snydera też nie mam problemu, ale że jest ona oryginalna? Ze zbyt wieloma innymi filmami kojarzą mi się finały MoS (zwłaszcza z ttzecim Matriksem) i BvS żebym się z tym zgodził, choć niekoniecznie jest to zarzut.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon