28-01-2017, 01:39
|
Pirates of the Caribbean (2003-2017)
|
|
Ej, zwiastun całkiem ok. Albo przynajmniej aktywnie nie odrzuca. Fajnie byłoby gdyby ta seria na nowo poczuła ducha przygody i humoru. Nie hejce, czekam.
Geoffrey Rush, w swojej pierwszej scenie wygląda jak Glenn Close przebrana za faceta.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
06-02-2017, 05:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2017, 05:31 przez Proteus.)
Na plus - sam zwiastun bije czwórkę pod względem widowiskowości.
Na minus - niestety wygląda to jak remake dwójki przyprawiony scenami skopiowanymi z 1 i 3. Dlaczego Barbossa przebrał się z powrotem w ciuchy z czwórki skoro tam na końcu wrócił do klasycznego wdzianka? 06-02-2017, 07:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2017, 08:15 przez Gieferg.)
Przynajmniej to jakoś wygląda (może nie tak kreatywnie jak filmy Verbinskiego), a nie jak serialowa sraka za 100 milionów. No i są bitwy statków. BITWY. Czyli coś, co przerosło czwórkę, gdzie statki były widoczne tylko na horyzoncie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
06-02-2017, 11:28 Cytat:sam zwiastun bije czwórkę pod względem widowiskowości.Prawda, ale czy to dobrze? Jakiś monstrualny statek który miażdży inne statki wydaje mi się... no, przesadzony i w żaden sposób nie pasujący do tych filmów. Podobnie jak nieumarli biegający PO WODZIE, skoro znacznie lepsze wrażenie robiła załoga Barbossy stąpająca po dnie oceanu, powoli, spokojnie, a nie jak rozpędzone bydło. I przede wszystkim największym zarzutem jest znowu Sparrow, który w dziwny sposób jest na celowniku dosłownie każdego, wszędzie, zawsze. Ale i tak obejrzę. 06-02-2017, 11:33
Nie mam do powiedzenia nic pozytywnego o tej zapowiedzi, a to że wizualnie wygląda lepiej niż czwórka to żadne osiągnięcie skoro to i tak bieda podróbka stylu jaki tej serii nadał Verbinski. Lepiej niech popracują nad CGI, bo ujęcie z biegiem po wodzie pachnie CGI z okolic 2000 roku.
06-02-2017, 12:06
Sam nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony czekam bardzo i pierwszy trailer był spoko, ale z drugiej strony nie wiem czego się spodziewać po słabej czwórce. Czy ja dobrze zauważyłem Blooma obrośniętego jakimś grzybem.... a czy przypadkiem załoga Holendra nie wyglądała tak przez ta klątwę czy coś tam, a gdy Turner został kapitanem to nie zmienili się w ludzi i w scenie po napisach w trójce gdy po dziesięciu latach wypłynął to wyglądał normalnie??? Twórcy chyba o tym zapomnieli, tak samo ktoś już wspomniał image Barbosy, czemu wygląda tak jak w czwórce itp... no nwm, po tym spocie wydaje mi się że oni nawet nie wiedza co robią, no ale i tak w kinie będę na pewno bo lubię te filmy i mam nadzieje że ta część będzie lepsza od poprzedniej.
Juby o tym samym pomyślałem, jakie to oryginalne ;p
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 06-02-2017, 15:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2017, 15:26 przez Baretto.)
Mieszane uczucia. Fakt faktem, wygląda to lepiej niż czwórka, ale o to akuratnie trudno. No i jest w tym wszystkim jakiś rozmach, ale ja pierdziele, no bije mi wtórnością z ekranu i to bardzo.
Czy naprawdę w każdym filmie musimy oglądać przeklętą załogę? Przecież przy tym projekcie można być tak cholernie kreatywnym. Odwoływać się do mitologii, klasyki kina (stare serie o Sindbadzie) i wiele, wiele innych, a my mamy ciągle to samo. 06-02-2017, 15:28
To po cholerę ścigają biednego Jacka? Na bank jakaś klątwa, a nawet jeśli są duchami to dalej jest to jakaś zdeformowana/paranormalna załoga.
06-02-2017, 15:31
Wygląda to jak soft remake jedynki, ale więcej nie powiem, bo wyłączyłem, jak tylko usłyszałem Casha. Ta piosenka mnie już odrzuca, wrzucają ją po prostu wszędzie.
06-02-2017, 15:35
Ja też nie, ale jeżeli już na etapie zajawki mam wątpliwości, to nie wróżę temu dobrze ;) mark my words
06-02-2017, 15:36 (06-02-2017, 15:28)Phil napisał(a): Ale przecież ta część może się dziać np. kilka miesięcy po wydarzeniach ze sceny po napisach z "Na krańcu świata". >oże dziać się i 10 lat po scenie po napisach z trójki. Turner powinien wyglądać jak człowiek, a czemu wygląda jakby był z tej przeklętej załogi? Może będzie to wyjaśnione, dlatego tak tylko zwróciłem na to uwagę, ale jeśli tego nie wyjaśnią i po prostu będzie tak wyglądał bo tak wyglądała załoga Holendra w dwójce, to będzie to niekonsekwencja w stosunku do trójki i to będzie mi przeszkadzało.
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 06-02-2017, 15:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2017, 15:45 przez Baretto.) (06-02-2017, 15:35)military napisał(a): Wygląda to jak soft remake jedynki, ale więcej nie powiem, bo wyłączyłem, jak tylko usłyszałem Casha. Ta piosenka mnie już odrzuca, wrzucają ją po prostu wszędzie. Np gdzie? Bo niby lubię Casha od obejrzenia Walk The Line, swego czasu trochę słuchałem, (głównie jakieś składanki) a nie przypominam sobie, bym ją wczesniej słyszał. Cytat:Prawda, ale czy to dobrze? Dobrze. Skoro nie moge liczyć na część tej serii, w której fantastyczne elementy będą ograniczone do minimum (najlepiej jakby wcale ich nie było), to niech będzie przynajmniej widowiskowo. Cytat: a gdy Turner został kapitanem to nie zmienili się w ludzi i w scenie po napisach w trójce gdy po dziesięciu latach wypłynął to wyglądał normalnie??? To już raczej jest po tej scenie. Chyba. Cytat:Ale przecież ta część może się dziać np. kilka miesięcy po wydarzeniach ze sceny po napisach z "Na krańcu świata". Jesli młodzik z teasera faktycznie okaże się synem Willa (a wygląda tak, jakby go wybrali do roli własnie dlatego), to chyba nie bardzo. Przy okazji - jesli faktycznie nim będzie i jeszcze będzie chciał ratować ojca to możemy dostać film który pod względem wtórności pobije TFA. Na razie wszystko wskazuje, że może tego dokonac. 06-02-2017, 16:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2017, 16:54 przez Gieferg.)
Uwielbiam pirackie klimaty. I strasznie boleję, że po rewelacyjnej "Klątwie Czarnej Perły", która była przygodówką z elementami fantasy, seria skręciła całkowicie w rejony fantasy i brnie w nie coraz głębiej.
Marzy mi się widowiskowe kino pirackie bez elementów fantastycznych, coś w rodzaju bardzo dobrej "Wyspy skarbów". Telewizyjne "Black Sails" jest świetne, ale to więcej tam polityki niż lekkiej rozrywki. Swego czasu chodziły słuchy, że Spielberg nabył prawa do powieści Michaela Crichtona "Pirate Latitudes". Niestety projekt jest "in development" i obawiam się, że nic z tego nie wyjdzie. Na piątą część "Piratów..." czekam, tym bardziej że wraca Orlando Bloom i ponoć nawet Keira Knightley ma się pojawić. No i jest Barbossa. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
06-02-2017, 17:02
Dziwny trailer. To będzie film o Barbossie czy statku miażdżącym inne statki? Bo to widać przez 80% trailera, sam Sparrow pojawia się dopiero na samym końcu, Turner to zaledwie zajawka. Zero innych znanych gęb. No nuda że chuj.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 06-02-2017, 20:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2017, 20:18 przez SonnyCrockett.)
Myślę, że to tylko scena z początku filmu, a ujęcie ze Sparrowem to jedno z pierwszych i później postacią wiodącą jest już Jack. Przecież to on tu jest największą gwiazdą i jego najbardziej chcą widzowie.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
06-02-2017, 21:50 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson | wiking | 742 | 133,871 |
17-05-2026, 23:31 Ostatni post: Corn |
|
| Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve | Rodia | 1,639 | 261,306 |
16-05-2026, 18:55 Ostatni post: Westcoast |
|
| Trainspotting (1996-2017) | Pitero | 12 | 6,022 |
01-10-2021, 17:08 Ostatni post: Pelivaron |
|
| [oddzielony] Trainspotting (1996-2017) | Arahan | 0 | 694 |
01-02-2017, 06:54 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |