Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
Nie wiem czy to co wklejam jest 100% legitne, ale ponoć film dostał oficjalnie Rkę:
http://filmratings.com/Content/Downloads/cara_rating_bulletin.pdf

Rated R for violence, some sexuality, nudity and language.

Odpowiedz
Villeneuve kiedyś wypowiadał się, że to najdroższy film z kategoria R.
Jaki jest obecny rekord?

Odpowiedz
Terminator 3 podobno kosztował 200 baniek (wg niektórych źródeł 187), wątpię by na to wydali więcej - chyba, że strasznie nie chcą zarobić.

Drugi najdroższy film z Rką to chyba "Troja" (175).

Odpowiedz
Pytanie jeszcze co to za Rka, prawdziwa czy taka którą da się zamienić w PG13 wycinając nieistotne dla filmu 5 sekund :)

W ten najdroższy film z Rką nie wierzę, a jeśli tak to w Warnerze upadli na głowę.

Odpowiedz
Znalazłem ten news, poprawka "jeden z najdroższych"

Odpowiedz
Mierzwiak, wg mnie ten film jakoś strasznie Rki nie potrzebuje - ważne jest dla mnie podejście, czyli "mamy w dupie dzieciarnię, robimy ten film tak jak nam pasuje". Pewnie nie będzie to mocna Rka (BR też nią nie był), pewnie dałoby się coś wyciąć, ale TEGO NIE ZROBILI. I to jest ważne.

"Fury Road" też nie było jakąś megamocną Rką, ale podejście twórców przynależało w pełni do kina dla dorosłych widzów. I na to też tutaj liczę.

Tak czy siak wątpię, aby ten film był sukcesem. Wydaje mi się, że jednak taki "Mad Max" jest marką zdecydowanie bardziej rozpoznawalną i z większym potencjałem, no i sam film to stuprocentowa akcja, a i tak szału w box office nie zrobił. "Blade Runner" to jednak bardziej film "dla wtajemniczonych", którego renoma - owszem - z każdym rokiem tylko rośnie, ale niektórzy chyba przeceniają jego możliwości. Jeśli słaby "Alien: Covenant" zarabia trochę ponad 200mln$, to nawet świetny "Blade Runner" będzie miał problem z przebiciem granicy 300 baniek.

Odpowiedz
Też mi się nie wydaje, żeby to dobrze zarobiło. Z własnego doświadczenia uważam, że film jest kultowy tylko dla kinomanów, daleko mu do bycia popularnym, na imdb ma 500k głosów, gdy najpopularniejsze filmy dobijają do 2 mln, na Filmwebie 148k vs ~900k.

Odpowiedz
(09-08-2017, 21:11)Kuba napisał(a): Villeneuve kiedyś wypowiadał się, że to najdroższy film z kategoria R.

Z tego, co kojarzę, to mówił tylko, że to jeden z najdroższych NIEZALEŻNYCH filmów z R-ką, cokolwiek by to miało oznaczać. Więc spokojnie, myślę, że nie władowali w to budżetu "Troi" czy "Matriksów".

Odpowiedz
Jakbyś nie zauważył to już sprostowałem to co napisałem.

Odpowiedz
Oj tam, oj tam. Sprostowałeś, że jeden z najdroższych, a nie najdroższy, ale chyba nie wspomniałeś o tym, że chodzi tu tylko o filmy NIEZALEŻNE, a ja właśnie to chciałem zaakcentować.

Odpowiedz
Hmm i na czym niezależność BR 2049 ma niby polegać? Na pierwszoligowych gwiazdach w obsadzie, wielkim budżecie, produkcji przez Warner Bros., Columbia i Scott Free? :D

Odpowiedz
No właśnie nie wiem, pana Villeneuve trzeba by zapytać.

Odpowiedz
Ten film jest dystrybuowany przez Warnera, kasy pewnie za dużo nie wyłożyli. Chyba największe ryzyko wzięło na siebi Alcon Entertainment, co i tak nie czyni tego filmu niezależnym.

Co do budżetu, to pamiętam artykuły sprzed roku, które wyraźnie pisały o 200 milionach, ale zakładam, że jest to kwota w dużym zaokrągleniu.

Odpowiedz
Na IMDb piszą że Warner to nie tylko dystrybucja, ale i produkcja. W każdym razie ciekawe czy zgłoszą się do Independent Spirit Award :D

Odpowiedz
Nowy zwiastun (który udaje TV Spot? nie wiem), wiele nowych scen

Odpowiedz
Czyli szalony naukowiec będzie konstruował armię robotów, ludzkość stanie na krawędzi zagłady, a nasz bohater wraz z pomocą Harrisona Forda będzie go musiał powstrzymać?
Aha...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Przynajmniej, pomijając pierwszy, minimalistyczny teaser, mamy tutaj trochę więcej życia i energii. Patrzę głównie w stronę Forda i Goslinga.

Odpowiedz
Wow, tyle akcji, zupełnie jak w dawnym Blade Runnerze... Zaraz...
OK, Ok wiem, że to tylko tak skrojony teaser, ale naprawdę nie wygląda to przekonująco. Pomijając niektóre za sterylne pomieszczenia, do właśnie jakiś pościgów, strzelanin itd.
Ale może to tylko skrojony pod modłę współczesnego widza teaser.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jak dla mnie brakuje tu jakiegoś własnego charakteru, nadal bez wyrazu i mocno plastik.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
A ja właśnie w tym wypadku będę takim typowym popcornowym, niewymagającym widzem ipowiem, że chcę wincyj akcji, a nie takich smętów jak w pierwszej części :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon