Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
The Dawn is coming!

[Obrazek: JL-FP-0045.jpg]

[Obrazek: JL-FP-0076.jpg]
[Obrazek: JL-14.jpg]
[Obrazek: Justice_League.jpg]
[Obrazek: JL-2.jpg]
[Obrazek: JL-FP-0030.jpg]

Odpowiedz
(05-11-2017, 20:25)Jordan Belfort napisał(a): The Dawn it's coming!

Po jakiemu to?

Już większych zdjęć nie było?

Odpowiedz
Na moim 15 calowym Dellu wyglądają normalnie, zmień przeglądarkę i wtedy jak będziesz chciał sobie powiększyć to klikniesz, angielski chyba znasz i zasady ortografii to chyba powinieneś wiedzieć kiedy stosujemy "the"?

Odpowiedz
"The Dawn IS coming" jeśli już.

Odpowiedz
(05-11-2017, 20:46)Mierzwiak napisał(a): "The Dawn IS coming" jeśli już.

No popawiłem co nie oznacza, że zasłużeni użytkownicy tego sympatycznego forum muszą się tego czepiać.

a tak poza tym kupujecie CGI Cyborga?
[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz

Dajesz Danny, Batman has ONE THEME.

Odpowiedz
(05-11-2017, 19:59)Mierzwiak napisał(a): shamar a co jest kilka postów wyżej?

Odpisywałem jeszcze do strony 84. Choć widzę, że i wcześniejszy post jest już na tej... Czyli w wielkim skrócie - albo ktoś ekspresowo nawalił postów albo nie pokazywało mi strony 85.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Prawda jest taka, że z tych klipów WSZYSTKO wygląda jak tragedia. Jak zgrywa, pastisz, fanowska produkcja. To mi się kojarzy bardziej z serialem z Westem. No ale... nie chcieli robić "mrocznego" filmu to przesadzili w drugą strone
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(05-11-2017, 23:13)Phil napisał(a): Motyw z filmów Burtona w klipie z Justice League prezentuje się jak tani fan-edit.
Dlatego tak się podoba Giefergowi. Nie będzie musiał sklecać własnej wersji i wspominać o niej przy każdej okazji gdy tylko ktoś narzekałby na słaby motyw Batmana. Lepiej dla nas :)

Ciekawe czy będzie jakaś scena gdzie motyw ten będzie miał okazję odpowiednio zgrać się z obrazem, czy może skończy się w równie gówniany sposób co w Jurassic World, gdzie główny motyw wklejono w losowym momencie. Jego użycie w tym klipie powyżej w ogóle mnie nie przekonuje.

Odpowiedz
Ale żenada =/

Burtonowski motyw pasuje do tego Batmana, mniej więcej tak, jak Williamsowy do "MoS". Czyli nijak. Do tego - nie oglądałem klipów, ale ktoś w sieci tak pisał - podobno Elfman robi tam nawet rip-off muzy z Avengers...

Boże, jeśli granie na nostalgii i onanizowanie się tym co już było (w Batmanach Burtona, Supermanach Donnera), jest jedynym pomysłem Johnsa na przyszłość DCEU, to proszę, niech to uniwersum zdechnie.

Już z większą chęcią przywitam tego elseworldowego Jokera i inne filmy z tej pobocznej działki.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Pocieszny ten ból dupy, szkoda, że tak nie płaczecie jak w każdym Bondzie, pomimo rebootów i zmian stylistyki wciąż leci ta sama muzyczka :)
W moim przypadku to właśnie nie kto inny jak Elfman sprawił, że wyzbyłem się wszelkich wątpliwości co do tego, że jestem w kinie w premierowy weekend. Granie na nostalgii działa.

Odpowiedz
Ja nie płaczę bo ani postać Bonda jako taka (nie mylić z uwielbieniem dla CR), ani jego motyw nic dla mnie, jako fana którym, no cóż, nie jestem, nie znaczą.

W przeciwieństwie do Batmana i tej muzyki.

Inna sprawa, że w przypadku filmów o Bondzie to niejako tradycja i znak rozpoznawalny tej serii do którego każdy się przyzwyczaił i nie istnieje dokładnie żaden powód by go kwestionować. W przypadku Batmanów - nie, więc powrót tej melodii jest totalnie z dupy. I do dupy. Może gotowy film przekona mnie, że jest inaczej.

Odpowiedz
Może czegoś nie pamietam, ale te 3 Bondy jakie widziałem nie miały sceny ze źle dopasowanym głównym motywem. Ale "Spectre" skutecznie wyparłem z pamięci.

Oj Elfman...jakos mnie ten motyw nie odrzucił i nie zaczne mega marudzić, ale on nie pasuje, tak po prostu.
Pozostaje mieć nadzieje, że to kolejny film który po bardzo słabej kampanii promocyjnej będzie DOBRY. Więcej mi nie potrzeba.

I czekam na pełną, nie okrojoną wersje.

Odpowiedz
Co innego Bond, który był ciągłą serią, której stylistyka zmieniała się z upływem dekad i co innego Batman, który był drastycznie rebootowany i kilkukrotnie otrzymywał nowy, charakterystyczny motyw muzyczny.

Wypowiedź Elfmana uważam za arogancką. Jego motyw nawet nie był pierwszy. "Na na na na na na BATMAN!" było pierwsze. Bat-theme Elfmana w uniwersum DC pasuje jak motyw RoboCopa do jego kijowego rimejku.

Odpowiedz
Trzymam kciuki, żebyśmy usłyszeli go też w kolejnym solowym Batmanie (i kolejnych filmach z tą postacią). Mam nadzieję, że Reeves dostanie odgórną dyrektywę w tej sprawie :) Nie obrażę się jeśli motyw WIlliamsa w takiej czy innej formie również zagości w DCEU na stałe.

Cytat: i kilkukrotnie otrzymywał nowy, charakterystyczny motyw muzyczny.

W DCEU jeszcze takowego nie dostał.

Cytat:Wypowiedź Elfmana uważam za arogancką. Jego motyw nawet nie był pierwszy.

Był pierwszym i najlepszym z trzech godnych jakiejkolwiek uwagi.

Odpowiedz
Bla bla bla. Tak, wiemy.

Reeves to inteligentny twórca. Nie usłyszysz w jego filmie tego motywu, a jeśli tak to będę bardzo niemile zaskoczony.

Odpowiedz
Znaczy, że Whedon to tępy c*** ? :) (zakładam, że Snyder nie miał nic wspólnego z tą decyzją)

Elfman na pewno sam nie mógł zdecydować o przywróceniu tego motywu (dodam, że będąc na jego miejscu i mogąc podjąć taką decyzję na pewno bym ją podjął), a na zagranicznych forach nie wiedzieć czemu jadą po nim.

Odpowiedz
Film Donnera to był "ten" film o Supermanie, film Burtona był "tym" filmem o Batmanie a film Patty Jenkins "tym"filmem o Wonder Woman.
Wszystkie te najbardziej znane (bo te kawałki Batmana i Supermana są super-znane) motywy muzyczne będą w tym filmie razem, proste.
Cała Trinity - która będzie zresztą "robić" ten film.
Jeśli będzie scena "Superman na ratunek" nie mam nic przeciwko skorzystania z Williamsa a wręcz popieram. Podobnie jak i odpowiednie użycie motywu Elfmana :)

Odpowiedz
(06-11-2017, 00:09)Gieferg napisał(a): Znaczy, że Whedon to tępy c*** ? :)
Na to wygląda.

(06-11-2017, 00:12)Rozgdz napisał(a): Film Donnera to był "ten" film o Supermanie, film Burtona był "tym" filmem o Batmanie a film Patty Jenkins "tym"filmem o Wonder Woman.
Wszystkie te najbardziej znane (bo te kawałki Batmana i Supermana są super-znane) motywy muzyczne będą w tym filmie razem, proste.
Eee, coś mi tu nie gra. Film Jenkins nie pasuje do schematu, skoro tak wolałbym...

:)

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon