Oscary 2018
Martin McDonagh wielki przegrany dzisiejszej gali. Jak nic
.

Odpowiedz
Typowo...

Przynajmniej skończyli chyba szybciej niż zwykle.

Odpowiedz
Ogólnie rozdanie nienajgorsze. Cieszy Oldman, McDormand, Rockwell, Deakins i ten jeden Oscar dla "Phantom Thread". Szkoda, że na dwóch statuetkach dla "3 billboardów" się skończyło - przegrana za scenariusz z "Get Out" to przegięcie. Na "The Shape of the Water" nie będę narzekał, bo jeszcze nie widziałem. Nie nadrabiałem wszystkiego przed Galą (taki protest za brak nominacji dla Franco), ale w najbliższym czasie nadrobię. 

Taka ciekawostka: "The Shape of the Water" to pierwszy film od czasu "Bravehearta", ktory zdobył Oscara za film bez nominacji do SAG za obsadę. Mówiło się w zeszłym roku, że "La La Landowi"  się najprawdopodobniej to uda.

Odpowiedz
A tak im dobrze szło to musieli zepsuć na koniec. No nic dobranoc. 
"A Shape of Water" jeden z bardziej przeceniany filmów i z całą moją sympatią do Guillermo del Toro. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zaczynam się obawiac o przyszłorocznego zwycięzce bo drugi rok z rzedu zdobywca BP ma u mnie 5/10 i kompletnie nie rozumiem zachwytów.

Odpowiedz
Mimo tego, że "Kształt Wody" najbardziej mi się podobał, to jednak pozostał niesmak. Ciężko będzie zasnąć.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
BR2049 dostał co miał dostać, a Dunkierka nie dostała czego miała nie dostać, czyli jest dobrze.

Odpowiedz
Nazwałbym je najbardziej przewidywalnymi Oscarami ever, ale jednak efekty dla BR2049 miło zaskoczyły, a statuetka dla Get Out za scenariusz to też niespodzianka, ale innego typu.

No i nagroda dla Janney mega niezasłużona, tylko że tutaj z kolei wszystko poszło zgodnie z planem.

Odpowiedz
Dunkierka i BR2049 podzieliły się statuetkami za nominacje techniczne, ale mnie cieszy chyba najbardziej Oskar dla Deakinsa :)

Szkoda mi tylko Wojny o Planetę Małp i w ogóle całej ekipy odpowiedzialnej za efekty w małpiej serii. Już drugi raz wymiatają w danym roku, a przegrywają z konkurencją. Tym razem jednak porażka jest do przełknięcia bo BR2049 był naprawdę świetnie zrealizowany.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(05-03-2018, 08:35)Mierzwiak napisał(a): ale jednak efekty dla BR2049 miło zaskoczyły

Serio? Jedyna kategoria, która mnie w tym roku interesowała i trzeci raz z rzędu zjebali sprawę po całości. Uwielbiam ubiegłorocznego Blade Runnera, a efekty w nim są takie jakie lubię... ale opierają się głównie na modyfikowaniu tła/otoczenia/scenografii za pomocą CGI i composingu. Efekty w planecie małp są ważniejsze w opowiadaniu historii, bo za ich pomocą stworzono głównych bohaterów dramatu. VFX jest więcej, wyznaczają nowe standardy w technice motion-capture i są po prostu lepsze. Mało tego, poprzednie dwie części zostały w tej kategorii pominięte, więc trzeciej, która ma jeszcze lepsze i po raz pierwszy żadnego godnego siebie konkurenta, oscar należał się jak psu buda. A tu taki ch...

W głównej kategorii: Trzy bilbordy > Kształt wody

Je*ać oscary! Z roku na rok mam do nich jeszcze mniej szacunku, mają dla mnie jeszcze mniej wartości i mam je jeszcze bardziej w dupie (czy to "bardziej" jest jeszcze możliwe?). Dziękuję.

Odpowiedz
Jimmy Kimmel przetragiczny.

Sent from my Mi A1 by Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Dziękuję za relację do porannego rozbudzenia. Zdecydowanie wolę sobie poczytać relację tutaj niż marnować na to coś nockę.
Więc tradycyjnie nie oglądałem :)
Ale ubiegłoroczna relacja była dużo, dużo lepsza, musicie się bardziej postarać w przyszłym roku.
Deakins, Oldman, Desplat i Ivory.
Reszta nieważna.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Cytat:Ale ubiegłoroczna relacja była dużo, dużo lepsza, musicie się bardziej postarać w przyszłym roku.
Nie wiem, czy będę w przyszłym roku oglądał. Mam wrażenie, że dotarłem do granicy wytrzymałości i cierpliwości względem tego, co się tam dzieje... wszystko zależy od tego, jakie będą filmy.

Odpowiedz
Z tym preferencyjnym głosowaniem będzie już chyba tak co roku, że po przewidywalnej gali dostajemy lekką niespodziankę na sam koniec. Bo jednak wygrał film bez mitycznej nominacji do SAG, często stawiany w typowaniach na trzecim miejscu za Billboardami i Uciekaj. Triumfatorzy kategorii film i reżyser powodują spory grymas na mojej twarzy, ale no trudno, pozostaje cieszyć się Rockwellem i Deakinsem.

A teraz media przez cały dzień będą opowiadać o filmie w którym główna bohaterka uprawia seks z potworem z Czarnej Laguny. Może jednak było warto :)

Odpowiedz
(05-03-2018, 10:06)raven.second napisał(a): Nie wiem, czy będę w przyszłym roku oglądał. Mam wrażenie, że dotarłem do granicy wytrzymałości i cierpliwości względem tego, co się tam dzieje... wszystko zależy od tego, jakie będą filmy.
No ja szczerze podziwiam, że komuś się w ogóle chce zarywać nocki na te Oscary.
Kiedyś to było naprawdę wydarzenie, a teraz?
Toż wystarczy sobie popatrzeć na prawie dowolny rok z lat 70, 80 czy 90 i widać jakie tam ze sobą walczyły arcydzieła, a teraz to z ostatnich lat ciężko by mi było wymienić jakieś filmy, które w ogóle pamiętam.
No i prowadzenie z roku na rok jest po prostu coraz nędzniejsze.

Odpowiedz
(05-03-2018, 10:29)Dr Strangelove napisał(a): Kiedyś to było naprawdę wydarzenie, a teraz?
Toż wystarczy sobie popatrzeć na prawie dowolny rok z lat 70, 80 czy 90 i widać jakie tam ze sobą walczyły arcydzieła, a teraz to z ostatnich lat ciężko by mi było wymienić jakieś filmy, które w ogóle pamiętam.
Marne filmy są teraz, czy marna sama gala? Bo wiesz, to jakby dwie różne rzeczy, a piszesz o nich tak, jakby poziom nominowanych filmów w magiczny sposób wpływał na ciekawość gali...

Odpowiedz
I filmy są marne i gala jest marna.
No ale to pewnie dlatego, że zrobiłem się zbyt stary :)

Zresztą, kto wie? Może jest jakiś magiczny związek między poziomem filmów i gali?

Odpowiedz

Odpowiedz
No dokładnie. Kiedyś było lepiej.

Odpowiedz
kiedyś to nawet narzekało się lepiej
tak że o.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon