Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Cytat:nie podoba mi się!! Strasznie widoczne są recenzje, które pisałem lata temu i najlepiej schowałbym je ze skarbem Cortésa na Isla de Muerta, tak aby nikt ich nie znalazł; przeglądanie obejrzanych filmów jak i tych, które "chcę obejrzeć" jest o wiele mniej czytelne;
Same here.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
To co zrobili teraz z profilami na Filmwebie to jakiś horror!!! Było prawie idealnie, a tu nagle musieli wcisnąć tą nieudolną, facebookową zrzynę.

W poprzedniej wersji wszystko co najciekawsze na profilu usera było podane jak na tacy i to nawet w taki sposób, że nie trzeba było się bawić w długie przewijanie strony. Teraz to każdy szczegół został powiększony w skali 10000:1 i co najgorsze - z pola widzenia zniknęły ilości zdobytych punktów na przestrzeni swojej dzialalnosci oraz wyszukiwarka tytułów nad listą swoich ocen, a same komentarze do nich zostały ograniczone tylko do pierwszej linijki i to bez opcji "Pokaż więcej". Mało tego zniknęło to na rzecz takich pierdółek dla gimbów pokroju "Ty i XXX jesteście podobni w YYY%. Jesteście jak Shrek i Osioł/R2D2 i C3PO/Głupi i głupszy itd".

Ciekawe jest to, że 99% Filmwebu bojkotuje tą zmianę, a mimo to twórcy tej strony w ogóle nie reagują. Ba! Nawet usuwają masę komentarzy niezadowolonych forumowiczów. Jak to się w przeciągu kilku najbliższych dni nie zmieni, to na poważnie zacznę myśleć nad skasowaniem konta.

Odpowiedz
Nie wiem czy u Was też, ale u mnie Filmweb nie śmiga :P Przerwa techniczna. Może wracają do starego wygląda? HIHIHI :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
U mnie to samo! Może się zakopali przed rozgniewanym tlumem? xD

Odpowiedz
Nie reagują, bo bardzo podobnie przyjęto zmiany bodajże w 2010 roku kiedy zniesiono czerwoną wersję serwisu i każde kolejne poprawki. Zawsze spadali na cztery łapy i pewnie teraz też tak będzie. Padają nazwy najróżniejszych zamienników, ale większość jest tam przecież nie dla własnych ocen, a dla ocen znajomych.

Odpowiedz
Padł na stronie i na apce, może coś się dzieje.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Pewnie robią jakieś większe zmiany w profilach i usuwają niepotrzebne rzeczy typu blog albo coś w tym stylu :) Czemu nie wkurzyc użytkowników jeszcze bardziej?

Odpowiedz
Właśnie Filmweb znowu zaczął śmigać, a tu nadal g*wno, nie profil! Coś czuję, że się już nie dogadamy.

Odpowiedz
Chyba nic nie zmienili, wszystko po staremu-nowemu :)

Odpowiedz
Nie jestem przeciwny zmianom - uważam, że layout profilowy był na filmwebie przestarzały i wymagał zmian. Niestety nie tędy droga - to jest zbyt zlewające się kolorystycznie, nieprzejrzyste i zwyczajnie brzydkie. Marzyłoby mi się, aby filmweb nauczył się sztuki minimalizmu/kontrastowości designu/przejrzystości od takiego lettrboxd.com. Już dawno bym się tam przeniósł na stałe, ale niestety nie mają seriali.

Odpowiedz
Oburzenie użytkowników nic nie da. Istnieje jakaś magiczna siłą, która skłania właścicieli różnych serwisów do bezsensownych zmian. Koronny przykład to zmiana wyglądu Allegro sprzed kilku lat - stary wygląd to był ideał, 100% użyteczności, porządku i przejrzystości, a nowego nie zaakceptowałem do dzisiaj i jeśli mam wybór to unikam jak ognia. Oprócz tego są dziesiątki blogów, które czytałem ze względu na treść, a po "pójściu z duchem czasu" przestałem, bo pojawiły się jakieś wodotryski o zerowej użyteczności.
Wraz z rozwojem internetu coraz bardziej doceniam drukowane treści, w których mam pewność, że nie wyskoczy mi okienko z propozycją zapisania się na newsletter, albo jeszcze gorzej reklama wideo. Czasami ratunkiem są mobilne wersje stron, które są okrojone i jest na nich sama treść, ale to pewnie też się niedługo skończy, no bo komórki to teraz mała komputery.

Odpowiedz
A jednak FW coś tam wziął do siebie :)
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+profilem,2995828

Odpowiedz
Czyli nie będzie zmiany profilu tylko po prostu będą bazgrali się w gównie które zrobili i próbowali coś tam pododawać nowego.

Odpowiedz
I znowu FW nie śmiga. Czyżby tym razem brali się za te obiecane zmiany?

Odpowiedz
Oni koniecznie chcą skończyć jak stopklatka, albo taki last.fm. Nie współczuję im.

Odpowiedz
Ja już przestałem u nich oceniać. Od razu klikam na letterboxdzie. Konto być może usunę, lub porzucę, ale dopiero jak przeniosę wszystkie oceny, a to niestety może potrwać kilka tygodni.

Odpowiedz
Czy tylko u mnie na filmwebowej aplikacji próba wejścia na listę ocenionych filmów kończy się w ten sposób? To samo tyczy się list znajomych.

[Obrazek: TxIfppY.png]

Odpowiedz
Nie tylko. Razem ze stroną pada też aplikacja, a od czasu zmian na stronie wyskakuje tam jeszcze więcej błędów.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+profilem,2995828?page=11#post_15763311

:D

wygląda to lepiej:

https://drive.google.com/file/d/1OaCuufrJG3xlZmPvzgpUlBF4F2S-Ijwq/view

Nadal to szału nie robi, ale nie ma plakatu na cały monitor przynajmniej :)

Odpowiedz
A gdzie miejsce na komentarze ocen?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon